Man kan nok ikke komme uden om, at Marcondes er en bobler til VM-truppen i 2022, især ikke, hvis han brænder Premier League af med Bournemouth. Dog står hans holdkammerat Phillip Billing først i rækken, men Hjulmands kendskab til Marcondes er til hans fordel. Vi vil dog vove at påstå, at der skal en del til, før Hjulmand udtager Marcondes, men det er bestemt ikke usandsynligt, eftersom Marcondes i 22/23 skal spille i den bedste fodboldrække i verden, nemlig Premier League.

 

Find en masse aktuelle fodbold odds på Premier League

Dermed får vi endnu flere danskere i Premier League, hvilket kun er med til at øge opmærksomheden omkring Danmark og danske spillere generelt. Det håber vi i hvert fald. Mens Marcondes forbereder sig til sin debut i Premier League, kan vi kort opsummere hans hidtidige fodboldkarriere.

 

Marcondes hidtidige fodboldkarriere

Marcondes i landsholdssammenhæng

Marcondes i Superligaen

Marcondes i udlandet

Hvor meget tjener Marcondes?

Marcondes markedsværdi

 

Marcondes i landsholdssammenhæng

Den 27-årige Marcondes har i skrivende stund i 2022 stadig sin første A-landskamp til gode. Ikke desto mindre var han et velkendt ansigt på diverse U-landshold. Marcondes har repræsenteret de danske farver i 43 U-landskampe og scoret 10 mål.

Gå aldrig ned på betting tips hos 888sport

Han spillede sin seneste landskamp tilbage i 2017, hvor det blev til 0-2-nederlag til Italien ved EM-slutrunden ved U21. Fem af Marcondes’ daværende landsholdskammerater fra U21 spiller allerede på det danske A-landshold. Det drejer sig om Mathias Jensen, Joachim Andersen, Daniel Iversen, Rasmus Nissen Kristensen og Christian Nørgaard. Skulle Marcondes på et tidspunkt blive udtaget til A-landsholdet, vil det derfor ikke være helt ukendt farvand for ham. Forhåbentlig kommer dette til at ske, hvis han præsterer i Bournemouth.

emiliano marcondes

 

Marcondes i Superligaen

Vi skal ikke afvise, at Marcondes en dag vender tilbage til Superligaen, men på nuværende tidspunk, i 2022, er det blevet til samlet 124 Superligakampe. Da Marcondes var 18 år, fik han i 2013 debut for FC Nordsjælland under Kasper Hjulmand. Han spillede for FC Nordsjælland i Superligaen i seks sæsoner fra 12/13 til 17/18.

I de 112 Superliga-kampe, han spillede for FC Nordsjælland, blev det til 37 Superliga-mål, hvilket er ganske imponerende af den danskfødte brasilianer, som i 2022 stadig er rekordholder for flest mål i Superligaen for FC Nordsjælland. Marcondes blev den næstmest scorende i Superligaen i sin sidste Superligasæson, hvor han scorede 17 mål.

I 2019/20-sæsonen var Marcondes for en stund udlejet til FC Midtjylland fra Brentford. Her fik han i alt 12 kampe, hvor det blev til to mål og to assists. Dermed kunne Marcondes også kalde sig dansk mester for første gang, eftersom Midtjylland gjorde arbejdet færdigt og vandt mesterskabet, selvom Marcondes ikke var med i foråret.

marcondes fcn

Marcondes i udlandet

I 2018 blev Marcondes solgt til Brentford, som på daværende tidspunkt lå i Championship. Fra 2018, med en kort udlejningsperiode i FC Midtjylland i 2019, og frem til 2021 spillede Marcondes i Brentford. I sin Brentford-tid fik Marcondes masser af spilletid, og det blev til i alt 97 kampe for Brentford. Han krydrede sin samlede spilletid med syv mål og 13 assists.

Især et mål blev mange penge værd, for i Playoff-finalen i 2021 mod Swansea og kampen for at rykke op, lukkede Marcondes i princippet kampen, da han scorede til 2-0. Efter den kamp rykkede danskerfyldte Brentford op i Premier League, men Marcondes tog man ikke med op, selvom han havde gjort en fremragende figur.  

I 2021 stod Bournemouth klar med en kontrakt til Marcondes. Bournemouth og Marcondes har papir på hinanden frem til 2024. Marcondes er en lykkeamulet, når det kommer til oprykning til Premier League, for i 2022 sikrede Bournemouth sig også oprykning til Premier League. Marcondes fik i alt 17 kampe i 21/22-sæsonen. Det lover godt for Marcondes i forhold til at få sin Premier League-debut i 22/23.

marcondes brentford

Hvor meget tjener Marcondes?

Det er relativ ukendt, hvor meget Marcondes præcis tjener om året i Bournemouth. Især efter oprykningen til Premier League har alle spillere i Bournemouth helt sikkert fået en automatisk lønforhøjelse. Vores bud er, at Marcondes tjener mellem 8-10 mio. kroner om året.

 

Marcondes markedsværdi

Ifølge transfermarkt.com har Marcondes’ markedsværdi indtil videre toppet, da han spillede i Brentford. I 2021 blev hans markedsværdi vurderet til at ligge på ca. 21 mio. kroner.  

I FC Nordsjælland nåede han op på en markedsværdi på omkring 18 mio. kroner. I 2022 er Marcondes vurderet til at ligge på ca. 15 mio. kroner, hvilket betyder, at han er den 61. mest værdifulde dansker i fodbold på nuværende tidspunkt. Mon ikke han springer et par 30 pladser, hvis han leverer i Premier League. Vi ønsker selvfølgelig alle danske fodboldspillere mest mulige succes.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 26. juni 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder