Hvilken bedre måde er der, end at starte det nye år, 2022, med et Europamesterskab i håndbold. 24 håndboldnationer skal dyste om at vinde den 15. udgave af håndbold-EM blandt herrerne. For at gøre dig en tjeneste, har vi tænkt også at besvare og tage hul på nogle af de mest relevante spørgsmål inden EM 2022 for alvor begynder. Danmark er selvfølgelig repræsenteret, hvis du skulle være det mindste i tvivl.

 

EM i herrehåndbold 2021 - optakt

Hvor bliver EM i herrehåndbold 2022 afholdt?

Hvem er Danmark i gruppe med?

Hvordan ser kampprogrammet ud for EM 2022?

Hvem er favoritter til at vinde EM 2022?

Hvordan forløb det forrige EM 2020?

 

Hvor bliver EM i herrehåndbold 2022 afholdt?

Den 15. udgave af herrernes håndbold EM, bliver afholdt i Ungarn og Slovakiet. EM-slutrunden 20202 begynder den 13. janaur og afsluttes den 30. januar. Det er første gang i de to nationer afholder EM-håndbold for herrer. Kampene i gruppe A, B og C afholdes i Ungarn, mens kampene i gruppe D, E og F, bliver spillet i Slovakiet.

I Ungarn bliver værtsbyerne, hovedstaden Budapest samt Szeged og Debrecen. Håndboldarenaen i Budapest er den største ved dette EM, hvor der er plads til over 20.000 tilskuere. Arena i Szeged følger trop med en kapacitet på ca. 8000 pladser. Til sidst kan der være 6500 i Debrecen. 

I Slovakiet er værtsbyerne Bratislava og Kosice. Bratislava råder over en arena, hvor der vil være plads til over 10.000 tilskuere. I Kosice er der plads til over 8.000 tilskuere. Ungarn og Slovakiet har sørget for de bedste rammer under EM 2022.

nikolaj jacobsen

 

Hvem er Danmark i gruppe med?

De fleste professionelle håndboldspillere vil nok mene, at der ikke er noget, som hedder en let gruppe. Derfor vil vi heller ikke bruge den formulering. Danmark har fået en pæn OK-seedning, som bestemt kunne have set mere besværlig ud, end tilfældet.
Danmark er endt i gruppe A med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. De akutelle odds giver Danmark en god chance for at blive gruppevindere. 

De andre grupper ser således ud:

Gruppe B: Portugal, Ungarn, Island og Holland

Gruppe C: Kroatien, Serbien, Frankrig og Ukraine

Gruppe D: Tyskland, Østrig, Hviderusland og Polen

Gruppe E: Spanien, Sverige, Tjekkiet og Bosnien

Gruppe F: Norge, Rusland, Slovakiet og Litauen.

 

Hvordan ser kampprogrammet ud for EM 2022?

Det vigtigste først – Danmarks kampe. Danmark spiller deres første EM-kamp den 13. januar mod Montenegro. To dage senere lørdag den 15. januar, møder Danmark Slovenien. Den sidste gruppekamp bliver spillet mandag den 17. januar kl. 20:30.

Det indledende gruppespil varer fra den 13. januar til den 18. januar. Den 19. januar er der hviledag. Fra den 20. januar begynder mellemrunden og afsluttes den 26. januar. Semifinalerne bliver spillet den fredag den 28. januar og søndag kl. 18:00 bliver EM-finalen 2022 spillet.

danmark

 

Hvem er favoritter til at vinde EM 2022?

Verdensmestrene fra Danmark er småfavoritter til at vinde EM 2020 - det fortæller de aktuelle håndbold odds. De olympiske mestre fra Frankrig er dog spået stor set den samme chance for at vinde EM 2022 som Danmark. De forsvarende Europamestre, Spanien, har inden EM’s begyndelse fået en mindre favoritværdighed end Danmark og Frankrig. Den mindre favoritværdighed er dog betydelige lille. Norge er også inde i billedet, men flere ting skal gå deres vej, hvis de skal stå med trofæet den 31. januar.

gidsel

 

Hvordan forløb det forrige EM 2019?

Frankrig og Danmark var også de største favoritter i 2020, men begge hold, formåede, meget skuffende ikke at gå videre fra det indledende gruppespil. Slovenien og Kroatien var EM 2020’s store overraskelser. Slovenien tabte snævert semifinalen til Spanien, mens Kroatien tabte snævert til Spanien i finalen.

Det skal også nævnes at Spanien vandt i EM i 2018. De kan dermed vinde deres tredje EM i træk, hvis de går hele vejen. Vi kan altså konkludere, at Spanien i den grad har luret, hvordan man vinder EM. Kan de mon gøre det igen og tage fusen på de største favoritter.

mikkel hansen

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 06. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag