I skrivende har Danmark ca. 1580 professionelle esportsspillere. Ud af de ca. 1580 har vi fundet de bedste inden for hver esportsgren. I del 1 præsenterede vi de bedste danske gamer i Counter Strike, Dota 2 og League of Legends. Vi er nået til del 2, hvor vi kommer omkring, Hearthstone, Fortnite, Rainbow Six Siege og Fifa

 

De bedste danske gamer i esport

Hearthstone

1. Frederik Høj Nielsen – Hoej

2. Simon Raunholst - Crane333

3. Frederik Møller – Furyhunter

Fortnite

1. Martin Fløjgaard – Zand

2. Jonas Colkær Thomsen - Klusia

3. Adam Boyer-Dræby – Boyer

Rainbow Six Siege

1. Niclas Mouritzen – Pengu

2. Oliver Thomsen - Thomsen

3. Daniel Karlsen – JinxedOwl

Fifa

1. Marcus Jørgensen

2. Fatih Üstün

3. Mikkel Hjorth Bach

 

Hearthstone

1. Frederik Høj Nielsen – Hoej

2. Simon Raunholst - Crane333

3. Frederik Møller – Furyhunter

Danmark vælter ikke lige frem i esporten Hearthstone. I skrivende stund er der blevet registeret 23 professionelle danske spillere i Hearthstone.

Den bedste danske spiller frem mod 2021 er Frederik Høj Nielsen fra SKT T1. Hoej, som han også bliver kaldt i gamerverdenen, har relativt længe været den mest dominerende dansker i Hearthstone. Han har indtil videre formået at vinde i alt ca. 1 mio. danske kroner i præmiepenge ved at spille Hearhstone. Hans største triumf hidtil var i 2017, da han vandt førstepladsen i 2017 ved Hearthstone Spring Championship.

Danmarks næstbedste Hearthstone-spiller er Crane333 fra esportsholdet Complexity, som Crane333 har repræsenteret siden 2013. Raunholst har indtil videre også tjent en god skilling på sit elskede Hearthstone – ca. 350,000 kr. Lige i hælene kommer den næste Hearthstone-spiller på listen, som er Furyhunter, som i flere omgange også har fået Danmark på Hearthstone-kortet.

Alle tre spillere er at finde på twitch, hvis du ønsker at se nogle af deres skills.

 

Fortnite

1. Martin Fløjgaard – Zand

2. Jonas Colkær Thomsen - Klusia

3. Adam Boyer-Dræby – Boyer

I det verdenskendte Fortnite er Danmark lidt overraskende med helt fremme, når vi snakker om topeliten i det populære gamerspil – og Danmark har mere end tre gode gamers i Fortnite.

Tilbage i 2019 vandt Zand verdensmesterskabet i Fortnite med sit hold FishFam, som løb af med den samlede sejr i New York. De fire holdkammerater vandt dermed 9 millioner kr., som de skulle dele imellem sig. Zand har tjent ca. 2,1 mio. kr. ved at spille Fortnite, hvilket er det højeste, en dansker hidtil har tjent i Fortnite.

Ved VM i 2019 deltog også en anden dansker ved gamernavn Klusia. Klusia deltog i soloturneringen, hvor det blev til en 33-64. plads, som udmøntede sig i en præmiegevinst på ca. 300.000 kr. Hvis Klusia havde vundet VM i 2019, havde han stået med ca. 19 mio. kr., hvilket var den sum, amerikaneren Bugha vandt.

 En anden dansker, som også gør det godt på den internationale Fortnite-scene, er Boyer, som hidtil har vundet næstflest premiepenge i Fortnite – 1,3 mio. kr. Og han er hårdt forfulgt af en dygtig dansk Fortnite-spiller, nemlig Thomas Davidsen aka. Th0masHD, som har haft en indtjening på ca. 600.000 kr. i 2020.

Rainbow Six Siege

1. Niclas Mouritzen – Pengu

2. Oliver Thomsen - Thomsen

3. Daniel Karlsen – JinxedOwl

Rainbow Six Siege er måske ikke den mest berømte i esport i Danmark, men ikke desto mindre har vi et kæmpe dansk flagskib i Rainbow-farvandet. Det er nemlig Niclas Mouritzen aka. Pengu, som frem mod 2021 betragtes som verdens bedste Rainbow Six Siege-spiller. Med sit hold G2 har Pengu vundet alle store turneringer, heriblandt Six Invitational, som de vandt i 2019 og 2018.

Blandt alle danske professionelle esportsspillere ligger Pengu nr. 16 i forhold til summen af indtjente præmiepenge. Summen lyder indtil videre på 2,2 mio. kr.

Ingen af de to efterfølgende danske Rainbow-spillere, Thomsen og JinxedOwl, er i nærheden af Pengus niveau. Vi håber at se flere danskere udfolde sig i Rainbow Six Siege og dermed joine Pengu i toppen af esportsgrenen.

 Spil  og odds nu!  

   

Fifa

1. Marcus Jørgensen - Marcuzo

2. Fatih Üstün - M10Ustun

3. August Rosenmeier – Agge

De tre bedste danske Fifa-spillere er sjovt nok også udnævnt til at skulle repræsentere det danske landshold i Fifa.

Den bedste dansker frem mod 2021 er dog Marcus Jørgensen, som til daglig repræsenterer North. På andenpladsen finder vi M10Ustun, som sammen med Agge blev hentet til den store danske esportsorganisation Astralis i 2020, som nu vil til at satse på Fifa udover Counter Strike. Med to ud af de tre bedste danske Fifa-spillere kan det nærmest ikke gå galt.

Blandt de tre danske Fifa-spillere kan Marcuzo indtil videre prale med at have hentet den største sum præmiepenge hjem, hvilket i skrivende stund lyder på knap 700.000 kr.

Danmark har mange andre kommende Fifa-stjerner på vej – bl.a. LordHjorth, Fredberg og Anders Vejrgang. Især 14-årige Anders Vejrgang har allerede gjort opmærksom på sig selv på den internationale FIFA-scene. Har han vundet utrolige 300 FIFA-kampe i træk uden at lide et eneste nederlag. Det er en præstation, der har givet genlyd i FIFA og esports' verdenen. Anders Vejrgang ligger i skrivende stund nr. 6 på Danmarks Fifa-rangliste, men han stormer imod toppen. 

 

Vi fortsætter rækken af de bedste danske professionelle esportsspillere i de forskellige esportsgrene i tredje del af denne artikelserie, som kommer snarest muligt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Terrin Waack/Associated Press

Først publiceret: d. 29. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De bedste esportslande i verden

De bedste esportslande i verden