I del 1 præsenterede vi de første fem esportshold på vores top-10 liste. I anden del skal vi have præsenteret fem af de mest populære mandskaber i esportsverdenen.

 

5. Astralis

Det femte mest populære hold i esport er et hold, som vi danskere følger utroligt tæt, men også folk fra hele verden, netop fordi Astralis er et af de bedste og mest vindende hold inden for CS:GO, hvilket oddsene tydeligvis også indikerer, når de bliver fast sat op til en kamp og turnering.

Danskerholdet Astralis var i lang tid et af de få hold i verden, som gjorde sig bemærket inden for én esportsdisciplin, nemlig Counter Strike. Alligevel formåede de stadigvæk at tiltrække stor opmærksomhed på den internationale esportsscene. I slutningen af 2019 blev det konkluderet, at Astralis havde et publikum, som lå på femtepladsen ift. at have set flest timer, hvilket blev til i alt 50,1 mio. timer.

via GIPHY

Astralis’ popularitet er siden hen vokset yderligere, hvilket blandt andet skyldes, at de første gang har valgt at satse på en yderligere esport, nemlig League of Legends. Kan deres nye LoL-hold mon drive det lige så langt som det oprindelige Astralis-hold – det må tiden vise, men hvis de gør det, skal de næste fire esportshold på denne liste begynde at kigge sig deres skuldre.

 

4. Evil Geniuses

Et af de ældste esportshold i Nordamerika befinder sig på vores listes fjerdeplads. Evil Geniuses blev grundlagt tilbage i 1999, dengang computerskærmens pixels var på størrelse med centicubes. Blandt andet grundet EG’s lange historik er de i dag kendt for at have de mest succesfulde hold og spillere inden for blandt andet LOL, CS, Dota 2 og Fortnite.

 I 2008 tog EG deres første store skridt inden for esport, da de for alvor begyndte at konkurrere i Dota 1 og siden hen Starcraft. I en del år havde EG en pause fra Counter Strike, men tilbage i 2019 købte de NRG-mandskabet, som i dag er et slagkraftigt mandskab i den disciplin.

EG er måske ikke blandt de mest titelvindende mandskaber, men ikke desto mindre har deres brede esports-portefølje gjort dem til et af de største og mest populære esportshold i verden.

banner

 

3. G2 Esports

Mange er måske overraskede over, hvorfor G2 befinder sig på en tredjeplads på denne liste, men det skyldes primært, hvad deres hold inden for de forskellige esportsdiscipliner har opnået de seneste par år. Især i League of Legends har G2 været blandt de bedste hold i de største LoL-turneringer.

Få fornøjelsen af en masse lol betting-muligheder

I 2019 tabte de deres hidtil vigtigste kamp, nemlig VM-finalen mod FunPlus Phoenix. Det var dog en forbedring fra 2018, hvor de sluttede på tredje-/fjerdepladsen. G2 kunne dog trøste sig ved, at de vandt VM-finalen (Six Invitational 2019) i Rainbow Six Siege.

Deres succesfulde 2019 løftede G2’s popularitet gevaldigt, og derfor fik de også anden flest antal sete timer i 2019, hvilket lød på 102,1 mio. timer. Dette skyldes dog også, at G2 Esports opererer inden for blandt andet Counter Strike, Rocket League, Fortnite og Rainbow.

Fortjent tredjeplads i popularitet!

 

2. Fnatic

Det er klart, at vi ikke kan komme uden om dette legendariske powerhouse af et esportshold, nemlig Fnatic. Deres eksistens har siden 2004 og frem til i dag haft stor betydning for esportens udvikling på den internationale scene. Fnatic har længe været et af de mest velkendte globale brands i esport, fordi de siden deres grundlæggelse har haft de bedste hold inden for League of Legends, Dota 2 og CS:GO.

via GIPHY

Fnatic skrev i historie allerede tilbage i 2011, da de blev det første hold til at vinde verdensmesterskabet i LoL. Derudover havde Fnatic længe rekorden for flest vundne Majors i Counter Strike (tre Majors), den har Astralis dog til låns i øjeblikket. I manges øjne er Fnatic det bedste CS-hold nogensinde, fordi deres periode mellem 2015-2016 var ren dominans.

Denne dominans førte blandt andet til, at Fnatic-organisationen begyndte at satse inden for andre esports som Fortnite, Fifa og Street Fighter. Fnatic er en af grundstenene for esports’ popularitet i dag.

 

1. Team Liquid

Ingen esportshold kan måle sig med Team Liquids popularitet og indflydelse i esport. Deres navn er for mange et synonym for esport. Derfor er det heller ikke overraskende, at Team Liquid oplevede allerflest antal sete timer i 2019 – i alt 124 mio. antal timer. Sådan har det været i mange år, fordi succes og popularitet går hånd i hånd. I 2019 kunne deres Dota 2-hold have vundet verdensskabet for anden gang, men desværre snuppede OG med danske N0tail titlen.

Team Liquid kan udover ovenstående også prale med at have 15 hold inden forskellige esportsdiscipliner som fx CS:GO, Starcraft, Super Mash Bros og Fortnite. Team Liquids udvikling og professionalisme er en stor inspiration for alle esportshold i verden, også dem på denne liste, og det vil de blive ved med at være.

 

Som afsluttende bemærkning ønsker vi bare at sige, at esport er kommet for at blive!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Thibault Camus/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce