Danmark har mange kommende fodboldstjerner på vej. Det er et spændende kuld talenter, som er begyndt at vise sig frem i Superligaen og udenlandske ligaer.

 

Disse spillere bliver Danmarks fremtidige stjerner:

Mohammed Daramy – FC København

Magnus Kofod Andersen – FC Nordsjælland

Andreas Skov Olsen – Bologna

Mikkel Damsgaard – Sampdoria

Jesper Lindstrøm – Brøndby

Frederik Alves – Silkeborg/West Ham

Mads Emil Madsen – LASK

Victor Jensen – Ajax

 

 

Mohammed Daramy – FC København

Mo, som de fleste holdkammerater kalder ham, er en af nutidens største danske stjernefrø. I 2018 i en alder af blot 16 år fik Daramy debut for FCK’s førstehold. Det er ikke mange 18-årige, som kan prale med allerede at have spillet 32 kampe på et konkurrencestærkt FCK-hold.

Han er dén 18-årige i Danmark med den højeste markedsværdi på ca. 45 mio. kr. Det er højere end de fleste danske U-21 spillere.

Det er tydeligt at se, at Daramy har sine klare kvaliteter oppe på modstandernes tredjedel, hvor han i en-mod-en-situationer er uhyre kompetent. Defensivt arbejde er indtil videre ikke hans kop te, og det er pt. hans svaghed, men det kommer helt naturligt med tiden. De aktuelle liveodds har med tiden fået et bedre øje til Daramy og hans styrker foran mål.

 

Magnus Kofod Andersen – FC Nordsjælland

Det næste talent på denne liste har været et stort talent, lige siden han som 18-årig fik debut for Nordsjælland i 2017.

Sidenhen har han lagt gevaldigt på sit spil, hvor han i skrivende stund som 21-årig har udviklet sig til en Superligaprofil og en af de mest eftertragtede salgsobjekter i Danmark. Der går ikke mange sæsoner, før Kofod er fortid i Nordsjælland.

Han er en dygtig spilfordeler og temposætter, og dertil har han udviklet en god sparketeknik.

 

Andreas Skov Olsen – Bologna

Allerede da Skov Olsen i en alder af 18 og 19 år drev gæk med samtlige forsvarer i Superligaen, vidste man, han var gjort af noget særligt og kun var på lånt tid i FC Nordsjælland.

I sin første sæson for Nordsjælland fik han tre indhop. Sæsonen efter i 18/19 scorede han 19 mål i 26 Superligakampe – og afsted fløj han til Serie A og Bologna, hvor hverdagen indtil videre er blevet lidt anderledes med færre kampe og mål.

Vi håber, han har tålmodigheden til at få vendt tingene i Bologna, hvilket han bestemt har kompetencer til.

Mikkel Damsgaard – Sampdoria

Det kan ikke komme bag på særlig mange, at vi skal forbi endnu en tidligere FC Nordsjælland – de kan bare noget helt særligt i forhold til at udvikle talenter.

Den daværende 17-årige Mikkel Damsgaard var sammen med Skov Olsen et kuld af Nordsjælland-talenter, som tog Superligaen med storm. En elegant tekniker med et fortrinligt blik for sine medspillere i offensive sekvenser – det er, hvad der kendetegner Damsgaard.

Han har gode forudsætninger for at slå igennem i Serie A og Sampdoria, samt på det danske landshold, hvor han allerede har fået debut.

 

Jesper Lindstrøm – Brøndby

Brøndby er så småt begyndt at vende tilbage til rødderne, hvor talenterne skal have større tiltro i A-truppen. Det har blandt andet udmøntet sig i Jesper Lindstrøm, som er blevet en afgørende figur for Brøndby IF – og det er kun i en alder af 20 år. 

Hvis han fortsætter de gode takter i Brøndby-trøjen, kan han meget vel blive et af de største salgsobjekter i Brøndbys historie.

Gå aldrig på fodbold betting-muligheder hos 888sport. 

    

Frederik Alves – Silkeborg/West Ham

Vi skal gerne være de første til at indrømme, at det ikke var Frederik Alves, man lagde mærke til, da Silkeborg rykkede op i Superligaen i 2019, hvor de fik røven på komedie og spillede horribelt forsvarsspil. I sæsonen 19/20 røg han også ind og ud af holdet. Han var ikke vildt iøjnefaldende med sine præstationer.

I 2020 blev han dog solgt til Premier League-klubben West Ham, og flere klubber var ude efter den unge dansker, heriblandt Leeds, Dinamo Zagreb og Rostov. 

Vi glæder os til at se, om han kan byde sig til i Premier League-klubben i 2021.

 

Mads Emil Madsen – LASK

Modsat Alves var Madsen meget mere iøjnefaldende, da Silkeborg rykkede op i 2019. Et åbenlyst midtbanetalent med en stærk teknik og et eminent tyngdepunkt.     

Han var lyspunktet på et ellers svingende Silkeborg-mandskab. Interessen for Madsen steg enormt efter blot den første halvsæson. Flere klubber ville have fingrene i Silkeborgs anfører, og det var forståeligt nok.

Østrigske LASK var dog hurtigst til at slå kløerne i den unge dansker. Med tiden får han også sat sit positive aftryk i LASK. 

 

Victor Jensen – Ajax

Når Ajax smider 26 af de tunge mio. kr. på bordet for en 17-årig knægt fra FCK, som ikke engang havde fået debut på førsteholdet, så ved man, at potentialet er enormt. Det var det, der skete for Victor Jensen i 2017.

Desværre har skader spoleret Victor Jensens helt store gennembrud i Ajax. Selvom skaderne har påvirket hans udvikling, ser vi ham stadig som et af de største danske talenter. Alt er dog stadig muligt for den 20-årige, som ser ud til at have fået bugt med de fleste skavanker.

Han får forhåbentligt snart overbevist Ajax om, at han er klar til at brillere på førsteholdet – hans potentiale er nemlig enormt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Darko Vojinovic/Associated Press

Først publiceret: d. 15. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Nicklas Bendtner løn og karriere

Nicklas Bendtner løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?