Selvom Danmark er et lille land, så opererer vi stadigvæk inden for mange forskellige sportsgrene på internationalt plan. I den forbindelse har vi dykket ned i et hav af sportsgrene og fundet de aktuelt bedste danske udøvere inden for den specifikke sportsgren.

 

Disse er de bedste danske udøvere inden for deres sportsgren:

Badminton, mænd: Viktor Axelsen

Badminton, kvinder: Mia Blichfeldt

Fodbold, mænd: Christian Eriksen

Fodbold, kvinder: Pernille Harder

Counter Strike: Nicolai ”device” Reedtz

Tennis, mænd: Mikael Torpegaard

Tennis, kvinder: Clara Tauson

Håndbold, mænd: Mikkel Hansen

Håndbold, kvinder: Sandra Toft

 

Badminton, mænd: Viktor Axelsen

Skal man vælge Anders Antonsen eller Viktor Axelsen? Vi vil argumentere for, at Axelsen er den bedste mandlige badmintonspiller. Han har tidligere ligget nr. 1 på verdensranglisten, vundet VM, EM og All England.

Det skal dog siges, at det ikke er meget, der adskiller de to danske badmintonstjerner. Antonsen har tilsvarende vundet VM-sølv og EM-sølv. I øjeblikket ligger Antonsen dog på en tredjeplads på verdensranglisten, mens Axelsen faktisk indtager en fjerdeplads.

Men vi er stadig ikke i tvivl – Axelsen er bedst!             

 

Badminton, kvinder: Mia Blichfeldt

Når vi tager et kig på verdensranglisten, så er den danske badminton-darling, Mia Blichfeldt nr. 18 i verden. Ud fra det udgangspunkt er hun indtil videre den bedste danske kvindelige badmintonspiller.

Den placering på verdensranglisten kan man ikke argumentere imod, og hun er blot 23 år gammel. Med årene kan hun kravle længere op ad rangstigen, og på et tidspunkt komme inden for top-10 eller -5.

 

Fodbold, mænd: Christian Eriksen

90% af alle danske fodboldentusiaster ville svare Christian Eriksen, hvis de skulle vælge Danmarks aktuelt bedste landsholdsspiller. De resterende 10% ville nok svare Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen er måske ikke Danmarks dyreste fodboldspiller, den titel bærer Joachim Andersen, men Eriksen er uden tvivl den bedste danske fodboldspiller.

 

Fodbold, kvinder: Pernille Harder

Hun er verdens dyreste kvindelige fodboldspiller. Det blev hun i hvert fald, da hun i 2020 blev solgt for ca. 2,5 mio. kr. til Chelsea fra Wolfsburg.

Dertil er hun også blandt en af de bedste kvindelige fodboldspillere i verden. I flere omgange har hun været nomineret til Ballon d’Or. I 2018 blev hun kåret til den næstbedste kvindelige fodboldspiller i verden.

Hun er med længder den bedste kvindelige fodboldspiller i DK.

Odds live, når som helst, hvor som helst

 

Counter Strike: Nicolai ”device” Reedtz

I efterhånden utallige år har device været en del af den allerøverste topelite i Counter Strike. Siden 2015 og frem til 2020, har device stort set altid været i top-3 over de bedste Counter Strike-spillere i verden.

Udover at device besidder et vanvittigt topniveau, så er han nok den mest alsidige og stabile spiller i verden. Han er Danmarks svar på Michael Laudrup i Counter Strike og dermed den bedste danske til Counter Strike!

 

Tennis, mænd: Mikael Torpegaard

De fleste havde nok troet, at den danske tenniskomet Holger Rune ville være den bedste danske mandlige tennisspiller. Det 17-årige stjernefrø har nok det største potentiale, men i øjeblikket er det Mikael Torpegaard, som er Danmarks bedste tennisspiller.

Torpegaard indtager i øjeblikket en plads som nr. 196 på verdensranglisten, hvilket er betydeligt bedre end Holger Rune, som ligger nr. 551. I fremtiden skal Holger Rune dog nok komme på denne liste – det er vi ikke i tvivl om.

Tennis, kvinder: Clara Tauson

Efter Caroline Wozniacki lagde ketsjeren på hylden i 2020, er der blevet gjort plads til en ny dansk tennisdronning, nemlig Clara Tauson. Danmarks nye tennisdarling ligger i øjeblikket nr. 155 på verdensranglisten.

Ingen anden kvindelig dansk tennisspiller er bedre rangeret, og derfor er Tauson forståeligt nok den bedste inden for sin sportsgren i Danmark.

 

Håndbold, mænd: Mikkel Hansen

Ikke nok med at Mikkel Hansen i skrivende stund er den bedste danske håndboldspiller, så er han ved flere lejligheder også blevet kåret som verdens bedste mandlige håndboldspiller. Det skete i 2011, 2015 og senest i 2018. 

Flere argumenter behøver vi ikke komme med, for han er uden tvivl den bedste dansker inden for sin sportsgren.

Find alle aktuelle 888sports odds

 

Håndbold kvinder: Sandra Toft

Den danske landsholdsvogter, Sandra Toft, er blandt verdens bedste på sin position i målet. I 2019 blev hun kåret til den bedste målmand i verden efter flere verdensklasse præstationer for sit klubhold Brest Bretagne, men selvfølgelig også for det danske landshold.

Hun er derfor i skrivende stund uden tvivl den bedste kvindelige håndboldspiller i Danmark.

 

Det var afslutningen på del 1 over de bedste danske atleter i forskellige sportsgrene.  I del 2 følger vi op med flere sportsgrene og danske sportsstjerner.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Yam G-Jun/Associated Press

Først publiceret: d. 05. november 202

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg