Ifølge Transfermarkt.com er det en vis nordmand, Roar Strand, der på nuværende tidspunkt i 2022 har vundet flest nationale mesterskaber. Roar Strand nåede at vinde hele 16 norske mesterskaber. Alle mesterskaber blev vundet med Rosenberg. Første norske mesterskab blev sikret i 1990 og det sidste i 2010.

De nærmeste forfølgere har vundet 14 nationale mesterskaber, men hvilke danske fodboldspillere har egentligt vundet flest nationale mesterskaber? Det har vi undersøgt nærmere.

 

Danske fodboldspillere med flest nationale mesterskaber

Peter Schmeichel – 10

Søren Lerby – 9

Jan Heintze – 9

William Kvist – 8

Michael Laudrup – 7

Frank Arnesen – 7

Nicolai Boilesen – 7

Birger Jensen – 7

Kim Vilfort – 7

John Faxe Jensen 7

 

Peter Schmeichel – 10

Selvfølgelig er det Peter Schmeichel, der topper denne liste. Den danske målmand har allerede utallige rekorder i dansk fodboldhistorie, denne rekord er altså blot en af mange.

Peter Schmeichel vandt fire danske mesterskaber med Brøndby, samt fem engelske mesterskaber med Manchester United. Hans 10. nationale mesterskab kom i hus, da han med Sporting Lissabon blev portugisisk mester i 99/00.

Søren Lerby – 9, s 7

Fra én dansk fodboldlegende til en anden. Søren Lerby var professionel fodboldspiller fra 1975 til 1990, og i den periode nåede han at vinde syv hollandske mesterskaber: fem med Ajax Amsterdam og to med PSV Eindhoven. Lerby vandt også to tyske mesterskaber med Bayern München.

I alt vandt han ni nationale mesterskaber. Desværre blev det aldrig til et dansk mesterskab for Lerby.

Jan Heintze – 9, s 8

Den mangeårige landsholdsanfører Jan Heintze vandt nærmest alt, hvad der var muligt at vinde i de klubber, han spillede for. Jan Heintze red på en bølge af succes med PSV Eindhoven, hvor det i alt blev til ni hollandske mesterskaber.

William Kvist – 8, s 16

William Kvist nåede aldrig at vinde et udenlandsk mesterskab, selvom han i mange år var udenfor Danmark grænser. De manglende mesterskaber i udlandet kunne han dog kompensere for i Danmark, hvor han i alt vandt otte danske mesterskaber med FC København.

william kvist

Michael Laudrup – 7, s 20

Michael Laudrup, Danmarks vel nok bedste fodboldspiller nogensinde, spillede på nogle af de bedste hold rundt i Europa. Dette kastede af naturlige årsager en masser titler af sig. Han vandt mesterskaber i tre forskellige lande.

Michael Laudrup nåede overraskende aldrig at vinde et dansk mesterskab som spiller, men i stedet blev han italiensk mester med Juventus, hollandsk mester med Ajax, samt spansk mester med både Real Madrid og Barcelona.

Fem gange vandt Laudrup det spanske mesterskab, mens han vandt fire mesterskaber med Barcelona og en enkelt med Real Madrid. Han vandt i alt syv mesterskaber.

 

Frank Arnesen – 7, s 20

Frank Arnesen var også et stort fodboldikon og den danske midtbanespiller nåede at vinde i alt syv mesterskaber i sin aktive fodboldkarriere. Han vandt det belgiske mesterskab med Anderlecht en enkelt gang, mens han blev hollandsk mester seks gange. Han vandt desuden tre mesterskaber med PSV Eindhoven og tre med Ajax Amsterdam.

frank arnesen

 

Nicolai Boilesen – 7, s 22

Nicolai Boilesen, der er den eneste aktive fodboldspiller på denne liste, er havnet på denne prominente liste. Skulle han blive med mester med FC København i 22/23, kommer han op på i alt otte nationale mesterskaber i sin fodboldkarriere.

Det er indtil videre blevet til tre danske mesterskaber med FC København og fire hollandske mesterskaber med Ajax.

boilesen

Birger Jensen – 7, s 22

Det er nok de færreste, der i dag ved, hvem Birger Jensen var, og hvordan hans professionelle fodboldkarriere udfoldede sig. Ikke desto mindre nåede Birger Jensen at vinde syv mesterskaber som målmand.

Han vandt det danske mesterskab to gange med B1903. Derudover blev han belgisk mester med FC Brügge fem gange.

Kim Vilfort – 7, s 25

Kim Vilfort er stadig en velkendt skikkelse i Danmark, selvom hans aktive fodboldkarriere stoppede i 1998. Kim Vilfort fik aldrig den store udenlandske fodboldkarriere, men i Brøndby IF blev han foreviget som legende. Syv gange blev Kim Vilfort dansk mester med Brøndby.  

John Faxe Jensen 7, s 29

Endnu en Brøndby-legende er at finde på denne liste, John Faxe Jensen. Ligesom Kim Vilfort nåede John Faxe også at vinde syv danske mesterskaber i sin aktive fodboldkarriere.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. september 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder