Uden at røbe for meget kan antallet af danske fodboldspillere, der har spillet for en af de største klubber i verden, Manchester United, tælles på to hænder. Vi tæller både kvindelige og mandlige fodboldspillere med. Har du allerede et bud? Lad os se, om du rammer plet eller har skudt ved siden af.

 

Danske fodboldspillere i Manchester United

Jesper Olsen

John Sivebæk

Peter Schmeichel

Mads Timm

Anders Lindegaard

Signe Bruun

Christian Eriksen

 

Jesper Olsen

Jesper Olsen kan prale med at være den første dansker, der fik lov til at spille United-trøjen. I 1984 købte Manchester United Jesper Olsen fra Ajax Amsterdam, og i fire år frem til 1988 tørnede Olsen ud for United med et enkelt lejeophold i Næstved Boldklub.

Ifølge mufinfo.com nåede Jesper Olsen 176 kampe for United fordelt ud på diverse turneringer. Derudover scorede han i alt 24 mål og vandt FA-cuppen med United. Jesper Olsen var en stor succes i det engelske.

 

John Sivebæk

John Sivebæk, eller som United kaldte ham, Johnny Sivebæk, spillede i United fra 1986 til 1987. John Sivebæk nåede aldrig at få det helt store gennembrud grundet flere omstændigheder. Det blev i alt til 34 kampe og et enkelt mål for de Røde Djævle.

 

Peter Schmeichel

Der skulle gå tre år, fra Jesper Olsen stoppede i United, til den næste dansker skulle vise sig frem i Manchester United. I 1991 købte Manchester United Peter Schmeichel af Brøndby. Fra 1991 så Peter Schmeichel og United sig ikke tilbage.

I 1999 spillede Peter Schmeichel sin 398. og sidste kamp for United. Den 398. kamp var Champions League-finalen, som United vandt i overtiden mod Bayern München.

schmeichel

 

Mads Timm

Igen skulle der gå ca. tre år, før den næste dansker befandt sig i Manchester United. I 2000 hentede klubben den 16-årige Mads Timm til det engelske. To år senere i 2002 fik Mads Timm sin debut for Uniteds førstehold. Derefter gik det desværre ned ad bakke for Mads Timm, der ikke formåede at bide sig fast på et stjernespækket United-hold.

United ejede Mads Timm frem til 2006, men i løbet af de sidste par år var Mads Timm på leje i flere klubber.

 

Anders Lindegaard

Fra 2006 og frem til 2011 var United danskerløs. I sommeren 2011 hentede United overraskende den danske målmand Anders Lindegaard i norske Aalesund. I fire år frem til 2015 var Lindegaard en del af et succesfuldt United-mandskab.

Lindegaard var oprindeligt reserve for Edwin van der Sar. Af og til fik danskeren dog chancen – han fik i alt 29 kampe for United i diverse turneringer. Lindegaard var med til at vinde to engelske mesterskaber med United.

 

Signe Bruun

Signe Bruun blev den første danske kvindelige fodboldspiller i Manchester United. Hun ankom i begyndelsen af 2022, hvor hun blev sendt til på udlån fra Lyon.

Signe Bruun blev desværre ramt af skader i sin tid i Manchester United, hvilket betød, at United ikke forlængede aftalen i sommeren 2022. Dermed drog Signe Bruun tilbage til franske Lyon.

Bruun nåede at repræsentere United syv gange, hvor det dog ikke blev til nogen mål af danske angriber.

signe bruun

 

Christian Eriksen

Den 15. juli blev det officielt, at den danske superstjerne, Christian Eriksen, skiftede til Manchester United på en treårig aftale, og allerede i september 2022 blev han kåret til månedens spiller i United. Eriksen har fået en perfekt start i United, hvor det indtil videre er blevet til otte startpladser ud af otte kampe.

Eriksen lader i den grad til at være den spiller, United har søgt efter i lang tid: en spiller, der kan binde kæderne og spillerne sammen. 

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 29. september 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder