Fodboldklubben Ajax Amsterdam har i flere årtier været en garant for at udvikle nogle af de bedste danske fodboldspillere. Ajax er den mest danskerglade europæiske topklub i fodbold, og i det store hele virker Ajax yderst tilfreds med deres scouting i Danmark. Ellers vil de nok have kigget andre veje i mange andre tilfælde.

Ajax har generelt også et godt ry, når det kommer til at udvikle danske fodboldspillere til professionelle fodboldspillere. Det er også oplagt for unge danske spillere at tage til en europæisk topklub, hvor der allerede findes en del danskere i forvejen.

superligaen odds hos 888sport

Den nyeste dansker på holdkortet i Ajax er FCK’s nu forhenværende guldfugl, Mohamed Daramy. Ellers har Ajax også en del danskere på klubbens ungdomshold. Mohamed Daramy og de mange andre danskere i klubben har mange danske Ajax-forbilleder, som de kan se op til, når de jagter gennembruddet i Ajax.

Nogle danske fodboldspillere har dog opnået mere end andre danskere i Ajax. Disse spillere tager vi et nærmere kig på. 

 

Danskere i Ajax

Hvor mange danskere har spillet i Ajax?

Hvilke danskere har scoret flest mål?

Hvilke danskere har spillet flest kampe i Ajax?

Hvilke danskere har vundet flest titler?

 

Hvor mange danskere har spillet i Ajax?

Vi tæller som udgangspunkt kun de danske spillere med, som har fået kampe på Ajaxs førstehold. Hvis vi skulle tælle alle danskere med, ville antallet være meget større. Ifølge transfermarkt.com har 28 danskere spillet for Ajaxs førstehold.

Nogle af de mest nævneværdige navne er Søren Lerby, Jan Mølby, Michael & Brian Laudrup, Dennis Rommedahl, Christian Eriksen, Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

Ingen anden udenlandsk nation er mere repræsenteret i Ajax end Danmark. Den udenlandske nation, der har næstflest spillere i Ajax, er Belgien med 13 spillere. Tilsammen har alle 28 danske spillere på nuværende tidspunkt, i 2021, spillet 2020 kampe og scoret i alt 469 mål. Måske kan Daramy og nogle af de andre danske og kommende førsteholdsspillere sørge for, at Danmark kommer op på 500 mål.

Find liveodds på alle sportsbegivenheder

 

Hvilke danskere har scoret flest mål?

Christian Eriksen er lidt overraskende kun den sjette mest scorende dansker i Ajax. 32 mål blev det til for Eriksen i Ajax-trøjen. Viktor Fischer indtager pladsen som den 5. mest målfarlige dansker i Ajax.

Kasper Dolberg er på en flot fjerdeplads, hvor han fik scoret 45 mål. Frank Arnesen er igennem tiden dumpet et par pladser ned, men han indtager en flot tredjeplads blandt Ajax-danskerne. Blandt alle Ajax-målscorere indtager Arnesen en 28. plads.

christian eriksen

 

På en andenplads, og Ajaxs 22. mest scorende spiller, befinder Lasse Schöne sig. Schöne blev hentet til Ajax tilbage i 2012, og i 2019 sluttede det mindeværdige forhold. Schöne er noteret for 64 mål for Ajax.

Ingen Ajax-dansker har hidtil kunne nå Søren Lerby til sokkeholderne. Lerby er nemlig noteret for intet mindre end 82 Ajax-mål. Han indtager på nuværende tidspunkt en flot 14. plads med sine 82 mål.

Blot til sammenligning er Johan Cruyff i skrivende stund den mest scorende i Ajaxs historie med vanvittige 191 mål.

 

Hvilke danskere har spillet flest kampe i Ajax?

Frank Arnesen må igen nøjes med en tredjeplads blandt de 28 danskere, der har spillet i Ajax. Arnesen har spillet 180 kampe i den rødhvide trøje.

Søren Lerby må se sig overgået af en anden dansker i forhold til antal spillede kampe. Lerby nåede i sin tid 238 Ajax kampe. Lasse Schöne er dog den dansker, der har spillet flest Ajax-kampe. Faktisk er Lasse Schöne den udenlandske spiller i Ajax, der har spillet flest kampe for Ajaxs førstehold.

lasse schöne

 

Hvilke danskere har vundet flest titler?

Ajax er på nuværende tidspunkt i 2021 blevet hollandske mestre hele 35 gange.

Lasse Schöne, Christian Eriksen og Frank Arnesen er blevet hollandske mestre tre gange. Nicolai Boilesen sniger sig op på fire mesterskaber, men Søren Lerby atter engang sætter sig i spidsen blandt alle danskerne.

Søren Lerby vandt sit første mesterskab med Ajax tilbage i 76/77. Det blev til i alt fem mesterskaber med Ajax. Det seneste fandt sted i 82/83. Lerby har dog ikke kun vundet mesterskaber med Ajax. Han formåede også at vinde to mesterskaber med PSV i 87/88 og 88/89.

Vi kan dermed konkludere, at Søren Lerby på nuværende tidspunkt er den største danske Ajax-legende – det hersker der vist ingen tvivl om.

søren lerby

 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 12. oktober 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet