Hvis Kasper Hjulmand eller hvilken som helst anden landstræner skulle sætte sin startopstilling ud fra hvilke spillere, der havde den højeste markedsværdi, ville det nok være en lettere opgave at stille hold. Det ville nok ikke være det mest optimale, selvom de spillere med den højeste markedsværdi, umiddelbart vurderes som værende de bedste. Pris og kvalitet hænger sammen, men i fodbold og andre sportsgrene er der også andre faktorer i spil.

Vi leger dog med tanken om at skulle sætte herrelandsholdets startopstilling baseret på fodboldspillernes markedsværdi. Det kan selvfølgelig variere fra år til år, fordi spillernes markedsværdi er dynamiske, så vi tager udgangspunkt i 2022.

Vi tager også udgangspunkt i transfermarkt.com, selvom de ser meget sort/hvidt på tingene, f.eks. at en venstreback kun spiller venstreback og ikke andet. I øvrigt kigger vi på to formationer, hvilket er de to formationer, Hjulmand ofte benytter, nemlig 4-2-3-1 og 5-2-3.

 

Danmarks ideelle opstilling uden markedsværdi

Danmarks opstilling ud fra markedsværdi 4-2-3-1

Mest værdifulde 5-2-3-opstilling

 

Danmarks ideelle opstilling uden markedsværdi

Vi kan selvfølgelig ikke vide, om Kasper Hjulmand er helt enig, men hvis vi leger med tanken om, at Hjulmand har alle spillere til rådighed i samme forfatning, vil vi tro, at Kasper Hjulmands ideelle startopstilling vil være noget lignende nedenstående. Det er dog meget afhængig af, hvem modstanderen er, og hvilken slags fodbold man vil spille, men vi giver det et skud, selvom en startopstilling altid er åben for en god diskussion.

   Kasper Schmeichel

   Daniel Wass – Simon Kjær – Andreas Christensen – Mæhle

Pierre Emil Højbjerg – Thomas Delaney

       Martin Braithwaite – Christian Eriksen – Yussuf Poulsen

          Kasper Dolberg

schmeichel

Danmarks opstilling ud fra markedsværdi 4-2-3-1

Ifølge transfermarkt.com vil Danmarks startopstilling se ud som nedenfor, hvis man går ud fra markedsværdi og de positioner, en fodboldspiller nu engang har ifølge transfermarkt.com.

 

Kasper Schmeichel (30 mio. kr.)
Rasmus Kristensen (112 mio. kr.) Joachim Andersen (186 mio. kr.) Andreas Christensen (260 mio. kr.)  Victor Kristiansen (30 mio. kr.)
Phillip Billing (134 mio. kr.) Pierre Emil Højbjerg (298 mio. kr.)
Andreas Skov Olsen Christian Eriksen (149 mio. kr.) Mikkel Damsgaard (112 mio. kr.)
Kasper Dolberg (126,5 mio. kr.) 

                                                                                        

Målmandsposten er besat, ingen tvivl om det. Aktuel midt i 2022, ser det ud til, at Rasmus Kristensen erobrer pladsen som højreback, medmindre Daniel Wass får spilletid. Skulle Wass dog alligevel få spilletid, så kan Rasmus Kristensen stadig erobre pladsen, hvis han brænder Premier League af med Leeds.

Danmarks midterforsvar er godt dækket ind, for selvom Joachim Andersen skulle få mere spilletid end Simon Kjær på klubplan, så betyder anfører Simon Kjær for meget til, at han ikke skal spille. Han bringer erfaring og ro til holdet.

Transfersmarkt.com har skudt helt ved siden af, da de vurderer, at FCK’s unge venstre back, Victor Kristiansen burde være den mest værdifulde, men de har ikke taget højde for, at Mæhle normalt spiller venstre wing og ikke kun højre wing. Mæhle er den foretrukne, og derefter kommer Jens Stryger Larsen, selvom han kun er 15 mio. kr. værd.

Delaney er et af de sikreste kort, Hjulmand har på hånden, han har bevist i flere omgange, hvorfor han er det.

Billing har endnu ikke fået den store chance. Med hans aktuelle markedsværdi, skulle man tro, at han havde fået flere optrædener. Mon hans tid nogensinde kommer, da flere midtbanespillere bliver foretrukket frem for Billing i øjeblikket?

Umiddelbart vil Lindstrøm godt kunne spille på såvel Andreas Skov Olsens som Damsgaards position. Det bliver spændende at se, hvem der kommer til at snuppe kantpositionerne, da Yussuf Poulsen også er inde i billedet.

Hjulmand vil nok også foretrække Eriksen og Dolberg som spillere i startopstillingen, da man ikke kan tage fejl af deres kvalitet.

simon kjær

Mest værdifulde 5-2-3-opstilling

Hvis startopstillingen hed 5-2-3, ville den lyde som nedenfor, dog eksisterer den opstilling ikke hos transfermarkt.com, så vi måtte tage udgangspunkt i, hvilke spillere der havde den højeste markedsværdi, og ikke så meget hvilken position spillerne ideelt set spiller.

Kasper Schmeichel (30 mio. kr.)
Rasmus Kristensen (112 mio. kr.) Joachim Andersen (186 mio. kr.) Jannik Vestergaard (97 mio. kr.) Andreas Christensen (260 mio. kr.)  Victor Kristiansen (30 mio. kr.)
Phillip Billing (134 mio. kr.) Pierre Emil Højbjerg (298 mio. kr.)
 Jesper Lindstrøm (126,5 mio. kr.) Kasper Dolberg (126,5 mio. kr.) Christian Eriksen (149 mio. kr.)

I forhold til formationen 4-2-3-1 så har Jannik Vestergaard vundet indpas i en 5-2-3 formation. Vestergaard, Andersen og Nelsson kommer til at slås om den tredje plads i midterforsvaret, hvis det bliver aktuelt.

I denne formation bliver Lindstrøm foretrukket, når der spilles med tre oppe foran. Lindstrøms kvaliteter vil nok også komme mest til sin deres, hvis han ikke spiller for langt tilbage. Lindstrøm er ikke den typiske kantspiller, som vi vurderer det.

Vi kan konkludere, at markedsværdi ofte hænger sammen med den ideelle opstilling, men der er dog afvigelser, fordi fodbold er mere kompleks end markedsværdi, og hvilke positioner man spiller. Samtidig er markedsværdien også kun et øjebliksbillede, som hurtigt kan ændre sig. 

herrelandsholdet

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d.31. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Andreas Skov Olsen løn og karriere

Jens Stryger Larsen løn og karriere

Hvem bliver VM-topscorer 2022?

 

Hvem vinder VM 2022?

Hvem vinder gruppe H til VM 2022?