Han er uden tvivl Danmarks bedste all-arounder – der er nærmest ikke en position, Daniel Wass ikke kan spille på banen. Måske er målmandspositionen ikke at foretrække for Wass’ vedkommende, men hvem ved, om han brillerer i buret til træning engang i mellem, når der er plads til løjer?

Vi stiller skarpt på Daniel Wass og hans hidtidige fodboldkarriere.

 

Daniel Wass og hans fodboldliv

 

Hvad har Daniel Wass opnået på landsholdsplan?

Daniel Wass har været så privilegeret at få lov til at spille på samtlige danske U-landshold helt frem til A-landsholdet - fra U16 til A-landsholdet. Det er blevet til i alt 44 U-landskampe i de rød-hvide farver.

Han spillede sin første landskamp for A-landsholdet i 2011, da i en alder af 22 år fik lov til at komme på banen mod nogle af Englands bedste spillere gennem tiden.

Daniel Wass’ optrædener for det danske A-landshold er kommet i perioder, og derfor har han savnet kontinuitet på holdet. Først i slutningen af sin fodboldkarriere er Wass for alvor begyndt at vinde landstrænerens tiltro.

I skrivende stund, midt under EM 2020, er Daniel Wass oppe på 32 landskampe. EM 2020 er Daniel Wass’ første slutrunde for det danske landshold, hvilket egentlig er lidt uhørt, når man tænker på, at han i lang tid har været en bærende figur på sit klubhold.

Forhåbentlig bliver det til endnu en slutrunde, da VM i Qatar i 2022 venter lige om hjørnet. Danmark er mulehår fra at kvalificere sig til VM i Qatar.

I hvilken klub har Daniel Wass spillet flest kampe?

Ifølge transfermarkt.com har Wass spillet omkring 516 kampe på klubplan i en række forskellige klubber og turneringer.

Inden vi røber, hvilken klub Daniel Wass har spillet flest kampe for, er det værd at vide, hvor Daniel Wass egentlig har slået sin folder. Han har i kronologisk rækkefølge været i følgende klubber:

  • Brøndby
  • Frederikstad
  • Benfica
  • Evian
  • Celta Vigo
  • Valencia

Daniel Wass var udlejet til Frederikstad i et halvt år, da han spillede i Brøndby. Det blev til sølle tre kampe for Frederikstad i Tippeligaen. Siden da vendte han tilbage til Brøndby, hvor han den 29. maj 2011 spillede sin hidtil sidste kamp i brøndbytrøjen. 99 kampe er det indtil videre blevet til hos Brøndby.

Daniel Wass blev oprindeligt solgt til Benfica, men han nåede ikke at få debut for førsteholdet på noget som helst tidspunkt. Kontrakten varede egentlig i fem år, men efter et år blev Wass allerede solgt videre efter adskillige lejeophold til Evian, som efterfølgende valgte at købe ham permanent.

I Evian badede Daniel Wass i succes. Han nåede således at spille 147 kampe for den franske klub samt at score 27 mål og lave 13 assists.

Forståeligt nok var der interesse for Daniel Wass, som efterfølgende blev hentet til La Liga-klubben Celta Vigo. Fra midten af 2015 til midten af 2018 spillede Daniel for de lyseblå. I den periode fortsatte han den gode stime, hvilket førte til 136 kampe, samt 14 mål og 20 assists.

En anden La Liga-klub, Valencia, havde set sig varm på danskeren, og derfor hentede de Wass til klubben. På nuværende tidspunkt, selvom rygterne svirrer, at Daniel Wass er på vej væk fra Valencia, har Wass spillet 131 kampe. Derudover kan han skrive otte mål og 14 assists på CV’et.

Det blev et tæt løb, men på nuværende tidspunkt har Wass spillet fleste kampe for franske Evian.

Find live odds på alle sportsbegivenheder

 
Pr. år €3,630,398 kr. 27,002,878
Pr. måned €302,533 kr. 2,250,238
Pr. uge €69,815 kr. 519,283
Pr. dag €9,946 kr. 73,978
Pr. time €414 kr. 3,079
Pr. minut €6 kr. 44
I løbet af den tid, du har været på denne side, har Daniel Wass tjent
 

 

Hvor meget har Daniel Wass fået i løn i de forskellige klubber?

I 2008 blev Daniel Wass rykket op i Brøndbys førsteholdstrup. Wass fik tildelt en treårig kontrakt, som nok indeholdt en løn på lidt under gennemsnitligt superliganiveau, eftersom han stadig var et ungt talent, som skulle udvikles. Vi skyder på, at han fik omkring 25-30.000 kr. om måneden, dog uden bonusser.

Da Daniel Wass landede en femårig kontrak hos Benfica, er der ingen tvivl om, at hans løn steg markant. Et bud ville være, at han på års basis ville tjene omkring 6-7 mio. kr.

Denne løn kunne Evian ikke matche, efter Wass permanent skiftede til det franske. Angiveligt fik Wass en årsløn på 5-6 mio. kr. i den periode, han spillede for Evian.

I 2015 hed det så Celta Vigo, som gav Daniel Wass en kontrakt på fem år. Efter sigende blev Daniel Wass blive tildelt en årsløn på knap 10-11 mio. kroner. Wass spillede i Celta Vigo i tre sæsoner, inden turen gik videre til Valencia.

På nuværende tidspunkt, i 2021, skulle Wass efter sigende få i omegn af 25-28 mio. kr. om året hos Valencia. Skulle han blive i Valencia kontrakten ud, ville han tjene ca. 104 mio. kr. Det beløb kommer han næppe til at tjene de sidste par år i sin karriere, men lad os nu se, for Wass er kun blevet bedre med alderen.

Find alle aktuelle la liga odds

 

Hvor høj er Daniel Wass’ markedsværdi?

Wass’ markedsværdi har været stødt stigende, siden han forlod Brøndby. Inden skiftet til Benfica lå hans markedsværdi på omkring 15 mio. kroner.

I en alder af 26 år ramte Daniel Wass sin hidtil største markedsværdi, da han blev vurderet til at have et prisskilt på godt 37 mio. kr.

I slutningen af sin tid i Celta Vigo og i starten af sin i Valencia, altså i 2018, havde Wass en markedsværdi på omkring 111 mio. kroner. På nuværende tidspunkt i 2021, er det den højeste markedsværdi, Daniel Wass har haft.

I 2021 skulle han ifølge transfermarkt være ca. 52 mio. kroner værd.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Wolfgang Rattay

Først publiceret: d. 20. juni 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder