Det er måske de færreste, der har hørt om Daniel Iversen. Men den ekstra fodboldinteresserede kender måske lidt til Iversen – f.eks. at han er målmænd og har spillet i England i en del år efterhånden. På det seneste har Daniel Iversen tiltrukket sig mere opmærksomhed efter flere gode præstationer i Championship, men også fordi han i 2022 for første gang blev udtaget til det danske A-landshold.

Daniel Iversens hidtidige karriere minder på godt og ondt om Kasper Schmeichels, da Schmeichel også var 24 år og forsøgte at etablere sig og slå sit navn fast i den store, konkurrenceprægede fodboldverden. Ligesom Schmeichel er Iversen også blevet udlejet en del gange efterhånden. Iversen skal blot fortsætte med at være ærgerrig og tålmodig. Schmeichel begyndte at tage de helt store skridt, da han var omkring de 28 år. Daniel Iversen har stadig masser af tid til at udvikle sig, da de bedste år for en målmand begynder i slutningen af 20’erne og varer frem til midt i 30’erne.

 

Fremtidens målmand Daniel Iversen

Daniel Iversen på landsholdet

Har Daniel Iversen spillet Superliga?

I hvilke engelske klubber har Iversen spillet?

Daniel Iversens markedsværdi

Hvor meget får Daniel Iversen i løn?

 

Daniel Iversen på landsholdet

Kasper Schmeichel fortsætter med at sidde tungt på pladsen i buret på det danske A-landshold måske et eller to år endnu, og derfor kan der gå noget tid, før Daniel Iversen skulle få sin debutkamp på det danske A-landshold. Hvis Schmeichel fortsætter med at præsentere, kan han måske blive ved, til han er tæt på de 40. Skulle det ske, vil Iversen kun være omkring de 29 år og højst sandsynligt befinde sig et meget bedre sted i sin karriere.

I marts 2022 blev Daniel Iversen for første gang i sin karriere udtaget til det danske A-landshold, hvor han fik lov til at snuse til det ypperste i dansk fodbold.

odds fodbold dagen lang

Iversen ved efterhånden ret godt, hvordan stemningen er på landsholdsamlinger. Han er nemlig noteret for intet mindre end 60 ungdomslandskampe. Han har været forbi alle ungdomslandshold fra U16 og frem til U21, hvilket vidner om en talentfuld målmand, som mange ungdomslandstrænere har stor tiltro til.

Vi håber på at se Iversen på det danske A-landshold i den kommende fremtid. Det er i hvert fald et bet, som meget sandsynligt vil gå hjem.

mål

 

Har Daniel Iversen spillet Superliga?

Det korte svar er nej, selvom Esbjerg i sin tid nok i flere omgange overvejede at tage Iversen med på førsteholdet. Daniel Iversen har som teenager fået sin fodboldopvækst i Esbjerg, og han blev relativt tidligt rykket op på Esbjergs U19-mandskab.

Fra 2014 og frem til 2016 spillede Iversen på U19, og vejen var lagt til, at Iversen skulle rykkes op i førsteholdstruppen, men som 18-årig blev han solgt til England – nærmere betegnet Leicesters U21-mandskab. På det tidspunkt spillede Schmeichel i Leicester, og det år var de netop blevet engelske mestre. Det var et kæmpe skridt for Iversen, der i første omgang fik en kontrakt på tre et halvt år frem til midten af 2019.

målmand

 

I hvilke engelske klubber har Iversen spillet?

Leicester har på intet tidspunkt mistet troen på Daniel Iversen, efter han kom til klubben i 2016. I 2020 forlængede Leicester nemlig kontrakten med Iversen, så den er gældende frem til 2025.

Daniel Iversen er dog i flere omgange blevet sendt på græs i andre engelske klubber for at udvikle sig. Iversen har spillet en del Championship- og League One-kampe. Ifølge Transfermarkt er det blevet til 76 League One-kampe for hhv. Oldham Athletic og Rotherham United. I Championship-sammenhæng er Iversen på nuværende tidspunkt oppe på 66 kampe, hvilket han har præsteret at spille for Preston. Iversen er stadig udlejet til Preston frem til sommeren 2022. Derefter må vi se, hvad der sker med den velspillende målmand, som kun har forbedret sig efter sit lejeophold i Preston.

straffespark

 

Daniel Iversens markedsværdi

Ifølge transfermarkt.com har Daniel Iversens præstationer i Preston-trøjen påvirket hans markedsværdi positivt. I slutningen af 2020 lå Iversens markedsværdi på ca. 4,5 mio. kroner, mens den i slutningen af 2021 lå på knap 11 mio. kroner. Med den markedsværdi er Iversen den 72. mest værdifulde danske fodboldspiller og den 10. mest værdifulde i Preston. 

Vi er ikke i tvivl om, at Iversens markedsværdi vil eksplodere på et tidspunkt.

 

Hvor meget får Daniel Iversen i løn?

Eftersom Daniel Iversen har været udlejet til forskellige klubber, har de også betalt en andel af hans løn, når han har været udlejet. Leicester tager sig af den anden andel, og efter sigende skulle Iversen få omkring 8-10 mio. kroner i årsløn gældende frem til 2025. 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 30. april 2022*

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder