Daniel Agger, en leder ud over det sædvanlige og i hvert fald blandt top-20 over Danmarks bedste fodboldspillere nogensinde. Selvom Daniel Agger afsluttede sin aktive fodboldkarriere i 2016, er det stadig værd at skrive om en fodboldspiller i hans kaliber, da vi sjældent oplever det i et lille land som Danmark. Aggers historie og bedrifter i sin fodboldkarriere er værd at fortælle videre om.

I denne artikel vil du blive udfordret på din viden om Daniel Agger og alt det, han ellers har opnået gennem sin fodboldkarriere.

Daniel Agger og hans fodboldkarriere

Daniel Agger og Brøndby

Daniel Agger og hans op- og nedture i Liverpool

Aggers afslutning på karrieren

Aggers nye tilværelse som træner

 

Daniel Agger og Brøndby

Daniel Aggers statistikker og bedrifter i Brøndby taler for sig selv. I 2004 blev Agger rykket op i Brøndbys førsteholdstrup. Siden hen skulle Daniel Agger kun bruge knap to sæsoner og ca. 49 kampe på at overbevise, at han hørte til på en højere hylde end den danske Superliga. Han havde en ro på bolden og en selvtillid, som man sjældent havde set i dansk fodbold.

I den to sæsoner var Daniel Agger blandt andet med til at vinde the Double med Brøndby, som altså ikke er sket siden 2005 og frem til 2021. Ifølge transfermarkt.com ekspolerede Daniel Aggers værdi i 2005, hvor han gik fra at have en værdi på omkring 3 mio. kr. til at have en markedsværdi på omkring 64 mio. kr. Det beløb endte Liverpool også med at smide for det populære danske stjernefrø i 2006. Dermed kunne han også se frem til en gevaldig lønstigning, som efter sigende lød på omkring 60-70 mio. kr. om året – i hvert fald efter de først par år i Liverpool.

I sin tid i Brøndby blev Agger også kåret som årets U21-talent, og i denne periode fik Daniel Agger også sin debut på det danske A-landshold. Det skete den 2. juni i 2006 i en venskabskamp mod Finland.

 

Daniel Agger og hans op og nedture i Liverpool

De fleste fodboldspillere, som spiller i den samme fodboldklub i otte år, plejer normalt at runde i hvert fald 250 kampe. Aggers tidligere holdkammerat John Arne Riis spillede i Liverpool i syv år, og han spillede omkring 340+ kampe. Martin Skrtel fik omkring de 300+ kampe for Liverpool, som spillede der i ni år. Luis Suárez var der knap i fire år og fik 133 kampe for Liverpool i diverse turneringer.

Daniel Aggers i alt 232 kampe for Liverpool i forskellige turneringer fortæller, at Agger havde en blandet tid i Liverpool – i hvert fald, når man tænker på, hvad det kunne været blevet til, hvis Daniel Agger ikke havde lidt af så utrolig mange skader og manglende tiltro fra især Brendon Rogers i sin sidste tid i Liverpool.

Hans bedste Liverpool-sæson, rent spilletidsmæssigt, var i 12/13, da han fik 35 Premier League-kampe. I Premier League-regi fik han lavest spilletid i 07/08, da han fik sølle fem kampe, da en slem fodskade havde holdt ham ude hele sæsonen.

Daniel Agger vil helt sikkert ærgre sig over, at han lige præcis ikke fik lov til at vinde Premier League i 13/14, da de tabte mesterskabet til City med sølle to point. Samtidig var Daniel Agger også tæt på at vinde Champions League med Liverpool tilbage i 2006/07, da han startede inde i finalen, men desværre tabte de til AC Milan, som fik hævn for vanvidsfinalen i 04/05.

Aggers afslutning på karrieren

I 2014 drog Agger tilbage til, hvor det hele startede – nemlig i Brøndby. Det var dog et helt andet Brøndby-hold, Daniel Agger vendte tilbage til. Det var et Brøndby-mandskab, som i lang tid ikke havde kunnet hamle op med de to andre superligaklubber Midtjylland og FC København.

Daniel Agger skulle være med til at vende skuden, og det må man sige, Aggers tilstedeværelse formåede, for Agger var med til at spille Brøndby i Europa med en flot fjerdeplads i Superligaen. Og sæsonen efter Daniel Agger stoppede sin karriere, spillede Brøndby sig frem til en flot andenplads.

Det blev til i alt 94 kampe for Brøndby – ærgerligt at han ikke nåede de 100 kampe for sin hjerteklub.

odds fodbold hos 888sport

 

Aggers nye tilværelse som træner

Efter flere års pause fra fodboldbanen valgte Daniel Agger i 2021 at vende tilbage til fodboldverden, men i en helt anden rolle, nemlig som cheftræner. Daniel Agger har nemlig fået lov til at styre tropperne og skuden i HB Køge i 1. division, og de to parter skulle efter sigende have papir på hinanden frem til 2024. Daniel Agger danner makkerpar med sin tidligere landsholdskollega, Lars Jacobsen, som agerer assistenttræner. Tilsammen skal i alt 150 landskampe prøve at få HB Køge tilbage i Superligaen inden 2024.

En stor, men interessant udfordring – vi ønsker HB Køge og Daniel Agger al held og lykke med projektet. Det har i hvert fald givet 1. division en masse god omtale og eftertragthed - der vil i hvert fald komme flere odds på HB Køge efter Aggers ankomst.

 

Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Jon Super

Først publiceret: d. 29. august 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder