Andreas Kron er den næste store danske cykelstjerne, der er på vej til at indtage den største cykelscene i verden. Derfor har denne artikel til formål at øge kendskabet til Andreas Kron og hans liv som professionel cykelrytter.

 

Andreas Kroons hidtidige cykelkarriere

Generelt om Andreas Kron

Hvor mange Grand Tours har Andreas Kron cyklet?

Hvilke løb har Andreas Kron hidtil vundet?

Hvilken placering har Andreas Kron på UCI’s verdensrangliste?

 

Generelt om Andreas Kron

I skrivende stund i 2022 er Andreas Kron blevet 24 år gammel, og han har været professionel cykelrytter siden 2017. I snart seks år har Kron indtil videre kørt cykelløb professionelt. Andreas Kron er en stærk klatrer og er kun blevet bedre med tiden. Hans vægt lyder på 63 kg, og han er 177 cm høj – perfekte tal til en klatrer. Til sammenligning lyder den aktuelle største cykelstjerne, Tadej Pogacars tal på 66 kg og 176 cm.

Til daglig kører Andreas Kron landevejene tynde på en Ridley, og hans nuværende hold, Lotto Soudal, har kontrakt med ham frem til 2026. 

andreas kron

 

Hvilke hold har Andreas Kron cyklet for?

I 2017 og frem til 2020 cyklede Andreas Kron for det danske cykelhold, Riwal. I den tid kom han under vingerne på den danske cykellegende og elskede cykelrytter, Chris Anker Sørensen, som cyklede på holdet i 2017 og 2018.

I 2020 blev det officielt, at Lotto Soudal hentede Kron til holdet på en toårig aftale. I 2022 blev det under Tour de France officielt, at Andreas Kron og Lotto Soudal forlænger deres aftale frem til 2024. Dermed er Andreas Kron med stor sandsynlighed sikker på at cykle endnu flere Grand Tours i den nærmeste fremtid.  

cykling

 

Hvor mange Grand Tours har Andreas Kron cyklet?

Da Kron fik lov til at køre enkeltstarten i København ved Tour de France 2022, blev det hans anden Grand Tour i sin cykelkarriere.

I 2021 fik Andres Kron lov til at cykle sin første Grand Tour. I Vuelta Espana sluttede han som nummer 68 ud af 142 ryttere.

 

Hvilke løb har Andreas Kron hidtil vundet?

Frem til 2022 har Andreas Kron vundet tre professionelle cykelløb hidtil i sin cykelkarriere. Hans første sejr kom i 2020, da han vandt 5. etape i Tour de Luxembourg. Han vandt sin anden etapesejr i 2021, da han vandt 1. etape ved Volta Ciclista a Catalunya. Senere samme år vandt Kron endnu et løb, da han sejrede på sjette etape i Schweiz rundt.

Forhåbentlig kan Andreas Kron på et tidspunkt skrive en sejr på CV’et i en Grand Tour.

tour de france

 

Hvilken placering har Andreas Kron på UCI’s verdensrangliste?

Ifølge UCI’s officielle verdensrangliste ligger Andreas Kron nummer 182 i 2022. Når Tour de France 2022 er slut, burde Kron ligge inden for top-150. På nuværende tidspunkt i 2022 er Kron den 10. bedst placerede dansker på UCI’s verdensrangliste.

I 2021 sluttede Andreas Kron på en 244. plads på UCI’s verdensrangliste. Kron er på vej frem i cykelverden, og en skønne dag ryger han indenfor top-50 på verdensranglisten. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 15. juli 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg