Christopher Juul-Jensen er måske ikke den mest iøjnefaldende cykelrytter. Selvom hans betydning for de hold, han har kørt for, har været uvurderlig, går hans hårde arbejde oftest ubemærket hen, da de fleste sportselskere husker de cykelryttere, der hiver sejrene og titlerne hjem, fremfor hjælperytterne.

I denne artikel giver vi Christopher Juul-Jensen det fulde rampelys.

 

Christopher Juul-Jensen – verdensklasse hjælperytter

Hvor mange sejre har Christopher Juul-Jensen på CV’et?

Hvilke cykelhold har Juul Jensen kørt for?

Hvor mange Grand Tours har Juul-Jensen deltaget i?

Hvad får Christopher Juul Jensen i løn?

Hvor befinder Juul-Jensen sig på verdensranglisten?

 

Hvor mange sejre har Christopher Juul-Jensen på CV’et?

Christopher Juul-Jensen har igennem hele sin cykelkarriere været hjælperytter – og en meget vellidt og hårdtarbejdende én af slagsen. Hvis der var en, som ville ofre sig for holdet, så var det Christopher Juul-Jensen.

Rollen som hjælperytter betyder også, at man kører i holdets interesse, hvor ens egen lyst til at angribe og gå efter etapesejren kommer i anden eller tredje række. Det har Christopher Juul-Jensen især måtte sande.

Dette er også en af grundene til, at man skal en del år tilbage for at finde nogle sjældne individuelle sejre fra Juul-Jensen. Indtil videre har han tre sejre på CV’et. Han blev dansk mester i enkeltstart i 2015, og samme år vandt han også Post Danmark rundt.

Han seneste sejr var i 2018, da han vandt en etape i Tour de Schweiz. Derudover føles det også som en sejr for Juul-Jensen, når han fører en holdkammerat til sejr. Dette skete blandt andet ved OL i 2016, da han og de andre danske ryttere var med til sikre en sølvmedalje til Jakob Fuglsang.

Christopher Juul-Jensen og Danmark kan måske gøre kunsten efter til OL i Tokyo i 2021.

 

Hvilke cykelhold har Juul Jensen kørt for?

I Christopher Juul-Jensens spæde start på en jernhest kørte han for det danske amatørhold, Glud og Marstrand. Det gjorde han fra 2008 til 2011, indtil Bjarne Riis i 2012 tog Christopher Juul-Jensen under sine vinger, fordi han kunne se, at det unge stjernefrøs evner på en cykel kunne løfte Team Saxo Bank – Tinkoff Bank til nye højder.

I tre år frem til 2015 nåede Christopher Juul-Jensen at cykle for det danske storhold Tinkoff – Saxo. Og efter Saxo Bank stoppede deres erobring af cykelverden, valgte Juul-Jensen også andre landeveje.

Det australske cykelhold med det daværende navn ORICA-BikeExchange, som senere hed Mitchelton-Scott, og som i dag hedder Team BikeExchange, stod klar med åbne arme. Hans første kontrakt lød på to år, hvorefter de forlængede med yderligere to år frem til 2019. Hans nuværende kontrakt gælder til og med 2021.

Hvilket cykelhold kommer Juul-Jensen mon til at cykle for efter 2021? Det må tiden vise.

Hvor mange Grand Tours har Juul-Jensen deltaget i?

Christopher Juul-Jensens antal af Grand Tour taler for sig selv. På nuværende tidspunkt er Juul Jensen i gang med sit 11. Grand Tour – dette er inklusiv Tour de France 2021.

Juul-Jensen fik sin Grand Tour-debut i Giroen i 2014, og siden da har han altid deltaget i minimum én Grand Tour i hver sæson. I 2017, 2019 og 2021 har Juul-Jensen deltaget i hele to Grand Tours på én sæson. Det er imponerende, men det vidner også om en erfaren cykelrytter.

 

Hvad får Christopher Juul-Jensen i løn?

Ligesom for alle andre cykelryttere afhænger Juul-Jensens løn også af holdets præstationer fra cykelløb til cykelløb. Uden dog at vide det konkrete tal på Juul-Jensens årsløn hos Team BikeExchange, skyder vi den til at ligge på mellem 7-8 millioner kroner om året.

Det giver altså også godt at være hjælperytter for nogle af de allerstørste cykelstjerner i verden.

 

Hvor befinder Juul-Jensen sig på verdensranglisten?

Christopher Juul-Jensens hidtil bedste placering for verdensranglisten, var tilbage i 2015, da han sluttede sæsonen på en 166. plads. I de efterfølgende år havde Juul-Jensen fokus på andre mål end at slutte så højt på verdensranglisten som muligt.

Dette var blandt andet en af grundene til, at Juul-Jensen langsomt strøg ned af verdensranglisten. I 2020 lå han nummer 510. Midt i 2021 har Juul-Jensen allerede forbedret sin position. På nuværende tidspunkt ligger han nemlig nr. 385.

Hvor højt oppe tror du, Christopher Juul-Jensen kan ende i år?

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Patrick Semansky

Først publiceret: d. 11. juli 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg