Chris Anker Sørensen var en elskværdig karakter, både når han kørte alle Europas landeveje tynde, men også så snart han steg af racercyklen. Desværre gik denne store personlighed bort i 2021 efter et styrt på en af sine elskede cykelture. Det var en meget trist dag for hele cykelsporten og mange andre, som mistede en af deres nærmeste den dag. Minderne om Chris Anker Sørensen er utallige, og det er vi glade for, på trods af at han kunne have givet os mange flere.

Det er især hans cykelkarriere, der har efterladt mange minder, som vi altid vil kunne kigge tilbage på, når en af Danmarks mest vellidte sportsfolk skal mindes. Oksen fra Hammel havde en flot cykelkarriere, og den kigger vi tilbage på i denne artikel.

 

Chris Anker Sørensens cykelkarriere

Hvilke cykelhold kørte Chris Anker for?

Hvor mange etapesejre har Chris Anker vundet?

Hvor mange Grand Tours nåede Chris Anker Sørensen?

Chris Ankers bedste placering på verdensranglisten

 

Hvilke cykelhold kørte Chris Anker for?

Chris Anker Sørensen startede sin professionelle cykelkarriere for Team Designa Køkken i 2005, da han var 21 år. Team Designa Køkken var et continental-hold, som udviklede unge cykeltalenter, og Chris Anker var ét af dem.

Efter ca. et halvt år skiftede Chris Anker til CSC ProTeam (World Tour-hold, som det hedder i dag). Chris Anker røg dog frem og tilbage mellem CSC og Team Designa Køkken over flere år. Da CSC fik ny hovedsponsor i form af Saxo Bank i 2008, fik Chris Anker bidt sig fast på et af cykelsportens storhold på daværende tidspunkt.

I 2015 valgte Chris Anker at prøve noget nyt, da han skiftede til det franske cykelhold Fortuneo. Efter kun et år valgte Chris Anker at følge sit hjerte, da han skiftede til det danske continental-hold Riwal Platform, så han kunne dele ud af sin store erfaring. På det tidspunkt var Chris Anker 33 år.    

I 2018 valgte Chris Anker at stoppe sin aktive cykelkarriere efter have brugt omkring 13 år på professionel cykling.

chris anker sørensen

 

Hvor mange etapesejre har Chris Anker vundet?

Chris Anker Sørensens rolle på cykelholdet betød, at han sjældent fik lov til at cykle med om etapesejren, og vi vil umiddelbart vove at påstå, at Chris Anker hellere ville bidrage til holdets succes end sin egen. Det indtryk havde man af ham, når han sad og trak det tunge læs for sine holdkammerater, som skulle køre med om klassementet.

Chris Anker Sørensen fik dog lov til at være midtpunkt fem gange i løbet af sin cykelkarriere. Hans første etapesejr var i 2008, da han vandt 7. etape af Critérium du Dauphiné Libéré. Samme år vandt Chris Anker sin anden etapesejr i karrieren, da han vandt 2. etape af Österreich-Rundfahrt/Tour of Austria.

I 2009 vandt Chris Anker endagsløbet ved Japan Cup. I 2010 vandt han en etape, da han kørte én af de store Grand Tours, nemlig Giro d’Italia. På 8. etape sejrede Chris Anker Sørensen, hvilket blev hans første og eneste etapesejr i en Grand Tour.

2015 står nok tilbage som Chris Ankers mest succesfulde år, i hvert fald i forhold til individuelle præstationer. Chris Anker blev nemlig Danmarksmester i landevejscykling, og derfor fik han lov til at køre i rødt og hvidt. En stor og velfortjent triumf for Chris Anker.

chris anker sørensen

 

Hvor mange Grand Tours nåede Chris Anker Sørensen?

Chris Anker fik en drengedrøm opfyldt, da han i 2007 fik lov til at cykle sin første Grand Tour. Vueltaen blev den første. Chris Anker nåede at cykle Vuelta Espana fire gange i alt.

Giroen cyklede Chris Anker Sørensen tre gange – i 2008, 2010 og 2014.

I 2009 prøvede Chris Anker Sørensen for første gang kræfter med verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Han prøvede kræfter med Tour de France fem gange i alt i løbet af hele sin karriere. Hans seneste var i 2016, som også blev hans sidste Grand Tour i cykelkarrieren.

Det blev i alt til 12 Grand Tours for Oksen fra Hammel.

chris anker sørensen

 

Chris Ankers bedste placering på verdensranglisten

Chris Anker peakede umiddelbart fra 2008 og frem til 2013. Især 2011 var et succesfuldt år, fordi Chris Anker Sørensen i løbet af sæsonen nåede op på den højeste placering på verdensranglisten i løbet af sin cykelkarriere – nemlig en 84. plads. I 2012 var han på et tidspunkt oppe på en 91. plads.

Chris Anker Sørensen havde en flot cykelkarriere. Meget få danske cykelryttere får lov til at opleve og opnå det, som Chris Anker har opnået. En ikonisk dansk cykelrytter!

chris anker sørensen

 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 26. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg