Inden vi begynder at kaste om os med gode facts og interessante perspektiver forud for Champions League-finalen mellem Paris Saint-Germain og Bayern München, er det vigtigt at få styr på starttidspunktet på den store finaledag, som er søndag d. 23. august.

I denne artikel kommer vi til at besvare følgende spørgsmål:

 

Hvilket hold har statistikkerne på deres side?

Individuelt

Bayern München er i besiddelse af den mest pasningssikre spiller under hele turneringen. Thiago Alcantara er dirigenten for Bayerns spil. Han sætter tempoet og orkestrerer angrebene, når de skal sætte ind. Thiago har indtil videre en pasningssikkerhed på 93%. Den mest pasningssikre for PSG er Marquinhos med 89%, som også har foretaget 108 pasninger mindre end Thiago.

Bayern har også turneringens topscorer på sit hold med 15 mål. Hvis Lewandowski skulle gå hen og score to mål i finalen, udligner han Cristiano Ronaldos rekord fra sæsonen 13/14, hvor han scorede 17 mål. Bayern’s Gnabry er indtil videre på ni mål, mens de mest målfarlige PSG’ere er Mbappé og Icardi med fem scoringer hver.

PSG’s Di Maria og Bayerns Lewandowski må indtil dele om assist-titel med seks assists hver.

Som hold

Bayern München har indtil videre vundet alle deres CL-kampe i denne sæson. 10 styks i rap uden nederlag, det er modbydeligt skræmmende. PSG har vundet otte, spillet en uafgjort og tabt en enkelt.

Igen udbygger Bayern deres statistiske føring, for de har samlet også scoret flest mål i denne sæson. De er i skrivende stund på 42 mål, hvilket er markant flere end PSG, som er på 25. 

PSG kommer endelig på tavlen. De har nemlig sammen med Ajax lukket færrest mål ind i denne sæson. Det vidner om en stærk defensiv, når man som hold kun har lukket fem mål ind i denne sæson. Det snyder selvfølgelig, at nogle af finalerne ikke er blevet afgjort ud af to kampe, fordi så havde antallet af modstandermål højst sandsynligt været højere. Bayern har indtil videre lukket otte mål ind.

Bayern München har i gennemsnittet været mest i boldbesiddelse i denne sæson. I skrivende stund er de på 61%. PSG har et gennemsnit på 54%.

Hvilket hold har historien på deres side?

Bayern München kan med en sejr over PSG sikre sig deres sjette Champions League-titel. Den seneste vandt de tilbage i 12/13. Bayern München har også haft 36 forsøg. PSG har deltaget i Champions League en del færre gange end Bayern – 13 gange. Dette er nok en af grundene til, at de ikke har vundet en eneste Champions League-titel endnu.

Bayern har i alt spillet 10 Champions League-finaler. PSG skal spille deres første CL-finale på søndag. Det bliver de erfarne mod de uerfarne – om det får en betydning, må tiden vise.

 

Hvilke styrker og svagheder har de to hold?

Offensiven på både PSG’s og Bayerns hold er deres stærkeste våben. Begge hold har mange esser i ærmet. Det er derfor svært at påstå, at et af holdene er bedre offensivt end det andet. Målt på statistikker er det tydeligt, at Bayern måske er bedre offensivt. Vi mener dog, at det skyldes, at Bayern som hold er bedre sammentømret end PSG – de vil gå den ekstra meter for hinanden.

PSG er dybt afhængige af Neymar og Mbappe, og netop de to spillere har en tendens til at køre deres eget show, hvilket ikke altid bidrager til PSG succes. Med undtagelse af semifinale-kampen mod Leipzig, hvor Neymar og Mbappe satte deres egoer til side, og i højere grad bidrog til holdets succes.

Holdenes svagheder er deres forsvar, som i den grad er til at snakke med. Begge forsvarskæder kommer til kort, når de skal bide skeer med nogle af de bedste offensive spillere i verden. Det, vi egentlig prøver at sige, er, at det bliver en målrig finalekamp – så et bet på over 2,5 mål må være i høj kurs.  

Mavefornemmelsen kan også ændre sig undervejs i kampen, og derfor er godt at have muligheden for at oddse live, hvis kampen skulle ryge ud i et helt andet spor.

 

Hvilket hold er bedst indbyrdes?

Ud fra de seneste fem indbyrdes kampe, som strækker sig over en periode fra 2000 til 2018, har Bayern vundet tre og PSG to gange.

  • 2018: 3-1, Bayern (venskabskamp)
  • 2017: 3-1, Bayern (CL-kamp)
  • 2017: 3-0, PSG (CL-kamp)
  • 2000: 2-0, Bayern (CL-kamp)
  • 2000: 1-0, PSG (CL-kamp)
 

Hvem vinder Champions League-finalen 2020?

Ud fra ovenstående afsnit kan vi tydeligt konkluderer, at Bayern München er favoritter mod PSG. Nogle fodboldentusiaster vil hurtigt smide fodboldklichéen; ”Alt kan ske i en finale”, på bordet.

Med PSG’s individuelle kvaliteter i form af Neymar og Mbappe, så kan ingen hold vide sig sikker på sejr, heller ikke Bayern München, som i øjeblikket virker uovervindelige og en klasse for sig.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Matthias Schrader/Associated Press

Først publiceret: d. 22. august 2020

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Martin Braithwaites løn og karriere

Martin Braithwaites løn og karriere

Kasper Schmeichel løn og formue

Kasper Schmeichel – løn og formue

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

De bedste landstrænere i fodbold gennem tiden

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Champions League: fodboldspillere med flest titler med forskellige klubber?

Zlatans utrolige rekorder - 2021

Zlatans utrolige rekorder - 2021