Flere fodboldentusiaster og Superligafans har vel tænkt tanken – hvordan er en spiller af Carlos Zecas kaliber endt i den danske Superliga? Det er en af de spørgsmål vi besvarer i denne artikel.

Carlos Zeca har siden sin ankomst til Superligaen været en af ligaens mest iøjnefaldende spillere. Han har meget passende fået tilnavnet støvsugeren, fordi hans erobringsspil er langt udover vanligt Superliganiveau.

 

Carlos Zeca og hans fodboldliv

Hvor spillede Carlos Zeca inden FC København?

Hvad har Carlos Zeca opnået med FC København?

Hvor meget tjener Carlos Zeca?

Hvorfor er Carlos Zeca Superligaens mest værdifulde spiller?

 

Hvor spillede Carlos Zeca inden FC København?

Man skulle umiddelbart tro, at Carlos Zeca startede sin fodboldkarriere i Grækenland, eftersom han på nuværende tidspunkt har spillet 29 landskampe for det græske landshold, men faktisk er Zeca også halv portugiser. Carlos Zeca er nemlig født og opvokset i Portugal, hvor han også slog igennem som professionel fodboldspiller. Det hele begyndte i portugisiske Casa Pia, som på nuværende tidspunkt spiller i Portugals anden bedste række.

Sidenhen kunne Primeira-klubben, Setubal FC, på daværende tidspunkt, i 2020, se et potentiale i Zeca. Derfor hentede de Carlos Zeca til klubben. Og efter en sølle sæson i Portugals række blev han solgt videre til den græske storklub, Panathinaikos.

Find alle aktuelle fodbold odds

Fra 2011 til 2017 spillede Carlos Zeca for den græske storklub, men i 2016 fik FCK’s daværende træner, Ståle Solbakken, øje på Zeca i en Europa League-playoff-kamp, da Panathinaikos spillede mod Brøndby.

Efter de to kampe, må Ståle Solbakken have gjort alt for at overbevise Panathinaikos kaptajn om at komme til kolde Danmark og FC København. Året efter i 2017, lykkedes det FCK at hente Zeca til klubben for ca. 20 mio. kroner.

Hvor meget tjener Carlos Zeca?

Da FCK skrev en fireårig aftale med Zeca i 2017, kunne de danske mestre tilbyde Zeca en masse muligheder for at vinde titler og ikke mindst komme i europæisk gruppespil. Til at begynde med lød Zecas årsløn på ca. 5 mio. kr. om året, svarende til ca. 400.000 kr. om måneden.

To år senere, i 2019, fik Zeca forlænget sin aftale med yderligere to år, så han og FC Købehavn havde papir på hinanden frem til 2023. Hans betydning og rolle på holdet betød også en markant lønstigning til ca. 600.000 kr. om måneden svarende til ca. 7 mio. kroner.

 

Hvad har Carlos Zeca opnået med FC København?

Man skulle umiddelbart have troet, at FCK havde vundet flere mesterskaber og turneringer med en spiller som Zeca på holdet, end det var tilfældet. I Zecas tid er det kun blevet til ét dansk mesterskab (18/19) og ingen pokaltitler. Brøndby og Midtjylland har gjort livet svært for FCK og Zeca. Men det har egentlig pyntet på Superligaen, at der er kommet flere bejlere til det danske mesterskab.

FCK har dog haft meget succes i Europa med Zeca ombord – i hvert fald i den forstand, at de har sikret sig europæisk gruppespil og spillet sig videre gruppespillet, hvor de blandt andet har spillet mod Atletico Madrid i 1/16-finalen i 2018 og mod Manchester United i kvartfinalen i 2020.

På nuværende tidspunkt er Zeca på individuelt plan blevet kåret som årets spiller i FCK to gange i streg. Første gang i 19/20 og derefter i 20/21. Ifølge transfermarkt har Zeca i skrivende stund spillet 165 kampe for FCK, samt scoret otte mål og leveret 11 assists.

 

Hvorfor er Carlos Zeca Superligaens mest værdifulde spiller?

Zeca er langt fra den mest værdifulde spiller i Superligaen, når vi tager udgangspunkt i superligaspillernes markedsværdi. Vi mener dog, at Zeca længe har været Superligaens MVP. Hvis det var en bet ville det stensikkert gå hjem – Zecas betydning for FCK som hold kan ikke sammenlignes med spillere fra andre superligaklubber. Uden Zeca kan FCK ikke ramme deres topniveau, hvilket vi har set flere tilfælde af, når han har været skadet eller i karantæne.

Vi håber, Zeca bliver i Superligaen mange år endnu, da han i høj grad bidrager til at gøre Superligaen bedre og mere underholdende.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Mike Kireev

Først publiceret: d. 30. maj 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet