Brentford er på rekordfart gået hen og blevet den mest populære Premier League-klub i Danmark. Det skulle man nærmest tro, da de er det første Premier League-hold nogensinde, der råder over et større antal danske fodboldspillere i truppen. Især én dansk fodboldspiller har tiltrukket meget opmærksom, efter han skrev under på et halvt år med Brentford, nemlig Christian Eriksen.

På de danske kanter har der aldrig været flere, der har ejet en Brentford-trøje, efter de rykkede op i Premier League, og efter Christian Eriksen blev præsenteret. De rød-hvide farver bliver minsandten også repræsenteret på Brentfords hjemmebanetrøje. Det kan næppe være et tilfældigt sammentræf. Det bliver spændende at se, hvad Brentford kan drive det til i sæsonen 22/23 og længere ud i fremtiden. Lad os blive klogere på den danskerpakkede London-klub.

 

Danskerklubben Brentford

Brentford overlevede deres første sæson i Premier League

Overlever Brentford i Premier League-sæsonen 22/23?

Bliver Christian Eriksen I Brentford?

Hvor mange danskere har spillet i Brentford?

 

Brentford overlevede deres første sæson i Premier League

Brentford havde inden holdets oprykning i 2021 overhovedet ingen Premier League-historik. Den lille London-klub har på rekordfart taget fusen på nogle af de største engelske klubber og byer, som stadig roder rundt i Championship. Inden PL-sæsonen 21/22 gik i gang, var Brentford forståeligt nok en af nedrykningsfavoritterne, fordi de rykkede op på det sidste mandat.

Grunden til, at Brentford igen tog fusen på nogle af de mere etablerede Premier League-hold, skyldes selvfølgelig flere faktorer. En af dem var, at de aldrig havde spillet Premier League før, derfor havde den lille London-klub i princippet intet at tabe, da forventningerne nærmest var ikkeeksisterende. Samtidig havde Brentford nærmest ingen spillere i truppen, der havde prøvet at spille i det fineste selskab i England. Motivationen var tårnhøj, og tydeligvis højere end nedrykkerne fra Norwich, Watford og Burnley.

Selvfølgelig havde Brentfords spillestil også en stor betydning. Thomas Frank formåede at holde fast i sit koncept, fra da Brentford spillede i Championship. Deres attacking mindset bar altså frugt. De scorede 11. flest mål i sæsonen, nemlig 48 mål. Samtidig havde Brentford den niende bedste defensiv, i hvert fald i forhold til, at de kun lukkede 56 mål ind. De lukkede færre mål ind end Manchester United og Leicester. Brentfords ni clean sheets hjalp gevaldigt på det flotte defensive resultat.

Kan Brentford mon gentage det i sæsonen 21/22? Lad os tage den i næste afsnit eller tjek de aktuelle odds på Brentford-overlevelse.

thomas frank

 

Overlever Brentford i Premier League-sæsonen 22/23?

Det er nok en diskussion, man kan tage fra forskellige vinkler. De fleste danskere vil nok mene, at hvis Brentford bare beholder Christian Eriksen, skal de nok overleve. Hvis bare det var så simpelt. Jo vist Christian Eriksen har haft en kæmpe indflydelse i de kun 11 Premier League-kampe, han nåede at spille i sæsonen 21/22. Det blev til fire assists og et mål. Ud af de elleve kampe vandt Eriksen syv af dem. Inden Eriksens ankomst havde Brentford seks sejre.

Vi tror dog, at Brentford får det sværere i den kommende sæson, fordi Premier League-holdene nu ved, hvordan Brentford spiller og organiserer sig i kampene. Skal Brentford og Thomas Frank tage endnu en sæson i det fineste selskab i England, skal de først og fremmest sørge for at beholde krumtapperne på holdet og samtidig få tilføjet nogle spillere, som kan forny og sørge for, at Brentford får flere strenge at spille på.

Find løbende spil tips på den kommende Premier League-sæson 22/23

Brentford var også heldig ift. skader i deres første sæson. Skader kan forårsage flere problemer, end man lige tror, og eftersom Brentford hverken har det største budget eller den bredeste trup, vil få skader kunne mærkes på holdet.

christian eriksen brentford

 

Bliver Christian Eriksen i Brentford?

Dette spørgsmål er nok det, der fylder allermest i de danske medier på nuværende tidspunkt. Forlænger Christian Eriksen med Brentford, eller tager han til en større fodboldadresse? Der er ingen tvivl om, at Christian burde spille på et hold, som lå i toppen i de europæiske ligaer. Christian Eriksen har på få kampe få begravet al tvivlen om hans helbred og hans fremtiden i fodboldverden.

Vi er derfor ikke i tvivl om, at Eriksen nok tygger på nogle forskellige tilbud. Spilletiden vil nærmest være 100% sikker i Brentford, hvor han jo nok egentlig er den største stjerne. Eriksen har dog helt sikkert højere ambitioner uden at fornærme Brentford.

Tjek alle aktuelle sports betting-muligheder

Hvis vi skulle komme med et bud, hvor Eriksen kunne lande udover at blive i Brentford, så er Manchester United nok ikke noget dumt bud, eftersom de skal til opbygge noget nyt under Erik Ten Hag. Derudover tror vi faktisk, at Ronaldo og Eriksen ville være et vanvittigt match. Eriksen ville kunne assistere Ronaldo på 50% af sine mål. Selvom Eriksen har en flot Tottenham-historik, tror vi næppe, at han vil spille under Contes vinger igen, eftersom tiden i Inter med Conte ikke var noget at råbe hurra for.

christian eriksen

 

Hvor mange danskere har spillet i Brentford?

Det er efterhånden svært at holde styr på, hvor mange danskere, der egentlig har spillet i Brentford. Derfor har vi undersøgt sagen for at komme til bunds i, hvorvidt Brentford i princippet kunne have haft en trup, der udelukkende bestod af danskere.

I skrivende stund, inden den kommende PL-sæson går i gang, har Brentford fem danskere i truppen. I 21/22 var de syv danske spillere.

I 20/21 spillede Henrik Dalsgaard, Mads Bidstrup, Luka Racic og Emiliano Marcondes i Brentford. Selvom Winston Reid egentlig tørner ud for det newzealandske landshold, så ryger han på listen over danskere i Brentford. Vi er nu oppe på 12 danskere.

I 19/20 havde Brentford også følgende danskere i stalden: Gustav Mogensen, Justin Shaibu, Japhet Sery Larsen. I 18/19 kunne vi tilføje endnu en dansker, Nikolaj Krik, som kom til fra Midtjylland.

Danskerlisten blev også udvidet i 17/18 med Andreas Bjelland og Lasse Vibe. I 08/09 var den danske målmand Mikkel Andersen også et smut forbi Brentford. Mikkel Andersen blev dermed den 19. dansker på listen, der har spillet i Brentford.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 09. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder