1. Kingsley Coman

Antal dage skadet i alt: 459

Kingsley Coman er en af nutidens mest lovende fodboldspillere. Desværre har den unge franskmand, som blot er 23 år gammel, allerede været en del skadet i sin ret unge karriere.

Derfor er han kommet på denne liste, fordi 459 dage skadet er relativt meget for så ung en spiller. Vi krydser fingre for, at skaderne bliver mindre i fremtiden.

 

2. Daniel Agger

Antal dage skadet i alt: 602

Daniel Agger døjede desværre lidt for meget med skader i sin fodboldkarriere. Hvem ved, hvor langt han kunne have drevet det, hvis han ikke havde haft så mange skader? Måske den bedste forsvarsspiller i verden, da han spillede?

De mange og lange skader betød også, at Agger hurtigt trappede ned og lagde støvlerne på hylden relativt kort tid efter. Han skulle hele tiden dosere, når han trænede, så han ikke løb ind i flere skader – også et af en fodboldspillers mange mareridt, ikke at få lov til at kunne træne eller spille kamp på 100%.

 

3. Robin van Persie

Antal dage skadet i alt: 724

Den tidligere Arsenal- og Manchester United-spiller, Van Persie, kunne vi heller ikke komme uden om på denne liste.

Han har oftest måttet bide ekstra hårdt og i perioder tilbringe flere timer i træningslokalet end på grønsværen. Han havde flere glorværdige øjeblikke, men disse kunne være blevet fordoblet, hvis ikke han havde været plaget af skader.

Hans længste skadesperiode har været på 154 dage, hvor han glippede 33 kampe for Arsenal. Surt show!

Spil på fodbold

 

4. Marco van Basten

Antal dage skadet i alt: 816

Alle ved, hvem Marco Van Basten er, og hvad han stod for, og hvornår han var 100% fit for fight. Den tredobbelte Ballon d’Or-vinder kunne nok have vundet en eller måske to mere, hvis ikke han blev ramt af det ene skadeshelvede efter det andet.

Han er den anden spiller på denne liste, som har haft en af de længste skadesperioder efter en ankeloperation. Han sad ude i 391 dage, og det var i slutningen af hans karriere, da han var 29.

 

5. Marco Reus

Antal dage skadet i alt: 966

Marco Reus er pudsigt nok i øjeblikket på skadeslisten for Dortmund, hvilket han efterhånden har været en del gange i Dortmund.

Hans nuværende skade har indtil videre kostet ham 58 dage på skadelisten, og det antal ser kun ud til at stige.

En gudsbenådet fodboldspiller, som kunne være blevet en af verdens bedste, hvis ikke alle de forbandede skader havde så godt et tag på ham. Vi håber, han slutter sin karriere, fordi lysten ikke er der mere og ikke på grund af det hav af skader, som han har lidt under.

bonus

 

6. Ronaldo (den gamle)

Antal dage skadet i alt: 1081

En af de bedste fodboldspillere, verden nogensinde har set, Ronaldo, ja den gamle Ronaldo, var en fryd for ethvert fodboldøje, når han var på banen. Desværre måtte vi undvære ham i lidt for mange dage, hvis du spørger os.

Han var desværre en af de fodboldspillere, som døjede meget med knæet. I sin primetime i Inter løb han ind i en knæskade, som i første omgang varede i 141 dage. To dage efter han var blevet erklæret klar til at spille, brød den selv samme skade op igen, og forårsagede en skadespause på 522 dage, som er rekord på denne liste.  

 

7. Franck Ribery

Antal dage skadet i alt: 1199

Den tredje mest skadede spiller på den liste er stadig aktiv og endnu engang løbet ind i skadesperiode. Ribery, som i dag spiller i Fiorentina, har med sin fart og vilde drible-egenskaber, været enhver forsvarsspiller mareridt. Det har dog også kostet nogle store knubs igennem tiden, som efterfølgende er ført til nogle slemme skader.

Ribery kunne sagtens have vundet en Ballon d’Or, hvis ikke han havde haft så mange skader – han var tæt på i 2013, da han blev nr. 3.  

 

8. Arjen Robben

Antal dage skadet i alt: 1306

En af Riberys største legekammerater i Bayern München var uden tvivl Arjen Robben. Sammen kunne de to spillere vende enhver kamp.

Robben blev dog ligesom Ribery ramt af flere skadesperioder, nogle længere end andre. Der er ikke én skade, som Robben ikke har haft. Hans skadesliste er noget for sig.

Ikke desto mindre kommer vi aldrig til at glemme Robben for sit dødbringende træk ind i banen med sit mårfarlige venstreben. Robbens kvalitet på en fodboldbane førte altid nogle sikre odds tips med sig.

 

9. Jack Wilshere

Antal dage skadet i alt: 1358

Taget i betragtning af at Robben er 36 år, og Jack Wilshere kun er 28 år, så er det tankevækkende, at Wilshere samlet set har haft flere dage på skadeslisten end Robben.

Den evige uheldige Wilshere har i flere omgange nok overvejet at droppe fodbolden, efter han har haft nogle lange og svære skadesperioder, som ingen andre gode fodboldspillere har oplevet.

Lad os håbe, han stadig har nogle gode fodbold-år tilbage i sig.

 

Afsluttende bemærkning: det er vigtigt at kende spillernes skadeshistorik, men også skadernes omfang, når du blandt andet skal tage 888sports’ EM 2020 spiltips i brug.

*Credits: artiklens billede tilhører Matthias Schrader/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 1: Dommerne i Superligaen

Del 1: Dommerne i Superligaen

Premier League eller Segunda Division?

Premier League eller Segunda Division?

Højeste markedsværdi nogensinde efter alder

Højeste markedsværdi nogensinde efter alder

Del 2: rekordholderne på diverse fodboldlandshold

Del 2: rekordholderne på diverse fodboldlandshold

Del 2: Mest scorende trioer de seneste par sæsoner

Del 2: Mest scorende trioer de seneste par sæsoner