Det er aldrig nogen let opgave at udvælge de bedste håndboldspillere. Vi har måttet sortere mange fantastiske målmand fra for at finde verdens fem bedste målmænd gennem tiden.

Vi har blandt andet sorteret målmænd som Steiner Ege, Kasper Hvidt, Mattias Andersson og Andreas Wolff fra. Vores kriterier for at udvælge den bedste målmand nogensinde har bestået af en god blanding af det hele, titler, kåringer, statistik, kampafgørende osv.

Vi endte dog med at stå tilbage med følgende fem håndboldmænd:

5. Sławomir Szmal

4. Henning Fritz

3.Arpad Sterbik

2.Niklas Landin

1.Thierry Omeyer

 

5. Sławomir Szmal

Den første målmand på listen var i hård kamp med mange andre målmænd, men valget faldt på den polske keeper, fordi han i 2009 formåede at vinde titlen som verdens bedste håndboldspiller. Selvom Szmal måske ikke har nær så mange landsholds- og klubtitler, som mange af hans målmandskonkurrenter, så har Szmal heller ikke altid været omringet af klassespiller, som nogle af de andre målmænd.

Szmal har oftest måttet trække det tunge læs og tage sagen i egen hånd, hvilket blandt andet har ført til en VM-sølvmedalje i 2007 og en Champions League-titel fra 2016. Lidt overraskende vandt Szmal aldrig det tyske, selvom han spillede der i otte år. Han havde været mere sikker på sin femteplads på denne liste, hvis trofæskabet havde været større.

Tjek alle de aktuelle håndbold odds

 

4. Henning Fritz

Den skudsikre buschauffør, som de kaldte ham i sin tid i Kiel, kunne med sin stoiske ro og sit eminente blik for at læse ethvert skud, få enhver markspiller til at tvivle i afslutningsøjeblikket. Fritz blev i 2004 den første håndboldmålmand, som blev kåret som den bedste håndboldspiller i verden. Fritz har nærmest vundet alt det, der kunne vindes i håndbold, udover OL, som ”kun” blev til en sølvmedalje i 2004.

 

3.Arpad Sterbik

Året efter Fritz blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller i 2005, blev den jugoslavisk-fødte og spanske statsborger Sterbik den anden målmand til at blive kåret som verdens bedste håndboldspiller. En hæder, som den frygtindgydende målmand i den grad fortjente. Med sine 2 meter og knap 120 kg kunne en markspiller aldrig føle sig sikker, når et skud blev afviklet – Sterbik fyldte bogstavelig talt hele målet. Selv de steder, hvor der kunne forekomme edderkoppespind, var ikke sikre, når Sterbiks stod på mål.

Sterbik har også vundet stort set alt det, som kan vindes i de klubber og landshold, han har spillet på. Han har fx vundet hele fire Champions League-titler. Sterbik har dog aldrig vundet OL.

2.Niklas Landin

I Danmark kan vi prale med at have en af verdens bedste målmænd gennem tiden, og en fortjent titel af slagsen. Landin blev i 2019 kåret som verdens bedste håndboldspiller, han tilslutter sig dermed kun få målmænd som er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Ikke nok med kåringen som verdens bedste, så har Landin i alder af 30 år allerede gjort rent bord i forhold til titler. Han har vundet alt, hvad der kan vindes med det danske landshold, alt med Kiel (dog ikke Champions League), og ikke mindst da han spillede i Danmark. Kommer han mon til at overhale Omeyer en dag?

 

1.Thierry Omeyer

Den franske mur, Thierry Omeyer, anses som den bedste målmand, der nogensinde har eksisteret – især i perioden fra 2005-2013, hvor han var altoverskyggende mellem stængerne. Hans utallige præstationer er nærmest ikke til at få et overblik over. Han vandt blandt andet 21 titler med THW Kiel og derudover fem VM-titler med det franske landshold. Titi er usammenlignelig – en målmand som revolutionerede spillet mellem stængerne. Og selvfølgelig er Omeyer også blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller, hvilket skete i 2008.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Vadim Ghirda/Associated Press

Først publiceret: d. 24. september 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

VM i herrehåndbold 2021 – Quiz

Mikkel Hansens løn og formue

Mikkel Hansens løn og formue

Quiz: EM i kvindehåndbold

Quiz: EM i kvindehåndbold

Seks rekordholderne på det danske dame- og herrelandshold

Håndbold: rekordholderne på det danske dame- og herrelandshold

Håndboldquiz: gæt en håndboldspiller

Håndboldquiz: gæt en håndboldspiller