1. Michael og Brian Laudrup

De første fodboldbrødre på denne liste er et brødrepar, som står de danske hjerter meget nært, og ikke mindst hele fodboldeuropa, Michael og Brian Laudrup.

De to jævnaldrende brødre havde fodboldverden fornøjelsen af i 1990’erne og i starten af år tusindskiftet. Til sammen opnåede Laudrup-brødrene 190 landskampe (Michael 104 og Brian 86).

Begge spillere var med til at revolutionere fodbolden, som vi kender den i dag. På toppen af deres karriere var de nogle af de bedste fodboldspillere i Europa, og derfor var de selvskrevet på denne liste, også hvis vi ikke var danskere.

 

2. Frank og Ronald de Boer

Et brødrepar, som vi heller ikke kan komme uden om, er tvillingebrødrene Frank og Ronald de Boer. De hollandske juveler fik også lov til at spille flere landskampe sammen og blive i samme klub – i adskillige klubber faktisk og endda i nogle af Europas største, som Ajax, Barcelona og Rangers.

De to tvillinger havde i alt 179 optrædener for deres orangeklædte land. Sammen vandt de et hav af mesterskaber og andre titler. De var begge excellente i begge ender af banen, også selvom Frank spillede i forsvaret og Ronald i det offensive.

De var et komplet brødrepar, i hvert fald når det handlede om fodbold.

 

3. Ronald og Erwin Koeman

Holland kan åbenbart det med skabe sensationelle fodboldbrødre, for de næste brødre på denne fornemme liste er også hollandsk, nemlig Ronald og Erwin Koeman.

Disse to legendariske brødre var en fodboldgave af dimensioner. Begge var med til at vinde EM i 1988. Selvsamme år blev Ronald kåret som årets fodboldspiller, hvilket var prikken over i’et. Ronald var forbi nogle større fodboldadresser og var generelt bedre end sin brormand, ikke desto mindre var Erwin stadig en fremragende fodboldspiller.

Til sammen opnåede de to brødre 109 kampe for Holland (Ronald 78 og Erwin 37).

bonus

 

4. Giuseppe and Franco Baresi

Nogle vil nok sidde tilbage og tænke, hvem Baresi-brødrene er. Umiddelbart skal man også kende sin historie eller komme fra deres generation for at kende til disse to fremragende italienske fodboldbrødre. Uden for banen var de familiære, men på banen var de fjender, fordi, selvom brødrene var født og opvokset i Milano, så spillede Giuseppe for Inter og Franco for AC Milan. De to brødre deltog i adskillige Milano-opgør og var samtidig to italienske darlings i hver deres ende af byen.

Franco nåede at spille 87 landskampe, mens Giuseppe måtte nøjes med 18, for konkurrencen var hård på midtbanen på det tidspunkt. Hvis du stadig er i tvivl om, hvor gode disse brødre var, så kan du jo bare følge op på, hvad de brødre har vundet af titler.

Få din betting bonus!

 

5. Karl-Heinz og Michael Rummenigge

De sidste brødre på vores prominente liste er de to sydtyske giganter Karl-Heinz og Michael Rummenigge. Sammen vandt de adskillige mesterskaber med FC Bayern München. Karl-Heinz var uden tvivl den bedste fodboldspiller, som både kunne kalde sig Europamester og dobbelt Champions League-vinder, og sidst men ikke mindst vandt han Ballon d’Or to gange (1980 og 1981).

Brormand Michael+ kan dog prale med, at han vandt det tyske mesterskab og pokalen én gang mere end Karl-Heinz. Tre gange vandt Michael det tyske mesterskab og den tyske pokal.

Michael nåede at spille to landskampe, mens Karl-Heinz fik en stor landsholdskarriere med 95 landskampe. Sikke et brødrepar.

 

Andre nævneværdige fodboldbrødre

  • Yaya og Kolo Touré

  • Gary and Phil Neville

  • Eden og Thorgan Hazard

  • Jack and Bobby Charlton

  • Rafinha and Thiago Alcantara

  • Jerome og Kevin-Prince Boateng

  • Diego og Gabriel Milito

 

Vi glæder os til at se om fremtiden bringer endnu flere fantastiske fodboldbrødre med sig.

*Credits: artiklens billede tilhører Diether Endlicher/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder