1. Rocky – 1976

Hvis alle skulle nævne én og kun én boksefilm, ville de fleste formentlig sige Rocky. Det er nok den mest berømte boksefilm gennem tiden.

Rocky Balboa er middelmådig bokser, som lige pludselig får en utrolig chance for at kæmpe med om verdensmesterskabet i sværvægt. Han er underdog fra start til slut, men han har i den grad mod på at gribe chancen for at vælte Apollo Creed af pinden.

Rocky-filmen blev en kæmpe og er stadig en kæmpe inspiration for mange, og det berømte soundtrack kan genkendes over hele kloden. 

via GIPHY

 

2. When We Were Kings – 1996

Vi går til bekendelse med det samme. ”When We Were Kings” er teknisk set en dokumentar og ikke en film, men den fortjener stadig en plads på denne liste. Den har haft stor betydning for og indflydelse på bokseverden.

Dokumentaren følger den legendariske bokser Muhammed Ali frem mod boksekampen mod George Foreman i 1974, som også blev kaldt ”Rumble in the Jungle”-kampen. Denne kamp vil blive husket som en af de største boksekampe i æraen.

Ali var meget mere end atlet, han var også en aktivist. Han kæmpede for forandring i verden, og han vil gå ned i historien som en af de mest indflydelsesrige personer i sportens verden.

Bet live hos 888sport

 

3. Million Dollar Baby – 2004

En rigtig kultklassiker. Clint Eastwood spiller en træner, der ejer et gammelt boksecenter i Los Angeles, skønt hans liv ændrer sig drastisk efter at have krydset veje med en kvinde, der ønsker at forfølge en professionel boksekarriere.

Efter lang betænkningstid beslutter han sig for at træne hende, hvilket er begyndelsen på en stor bokserejse og titler.

Uden at jinxe for meget, tager filmen en uventet drejning i slutningen, hvilket kun er med til at øge spændingen yderligere i det intense drama af en boksefilm.

 

4. Cinderella Man – 2005

Når oscar-vindende Russell Crowe har hovedrollen, så ved man, at filmen er værd at se. Dette er også tilfældet med ”Cinderella Man”.

Filmen er baseret på virkelige hændelse, hvor vi følger den amerikanske James J. Braddock, også kendt som Cinderella Man. Filmen handler om hans barske liv og hans evige kamp for at slå igennem i bokseringen. Den ordinære fabriksarbejder bliver på utrolig vis en folkehelt og et forbillede for arbejderklassen, hvor han kommer fra. Han bokser ikke på vegne af sig selv, men for hele arbejderklassen.

Vi tøvede ikke ét sekund med at føje denne bokseklassiker til listen.

bonus

 

5. Rocky Balboa – 2006

Rockys dramatiske comeback I 2006 sendte chokbølger igennem hele bokseverdenen. Godt inde i en alder af 50, forlader Rocky sit stille liv og vender tilbage til gymnastiksalen. Det sker efter han har set en computersimulering, der viser ham kæmpe mod den nuværende titelindehaver Mason Dixon.

Der er en fast beslutsomhed omkring Rockys rejse tilbage i rampelyset. Han kommer i form, selvom han oplever store bump på vejen.

Som du nok har regnet ud, er der gode odds på, at Rocky slår Dixon, selvom boksealderen trykker gevaldigt. Se filmen og find ud af, hvem der vinder!

 

6. The Fighter – 2010

Med en toptrænet Mark Wahlberg og en fuldstændig forvandlet Christian Bale i hovedrollerne er dette en film, som uden tøven skal på vores liste. Christian Bale var nomineret til flere priser inkl. en Oscar for sin rolle i The Fighter. Filmen var nomineret til syv Oscars.

Dickie (Bale) og Mickey (Wahlberg) er halvbrødre og dedikerede boksere, men de befinder sig i vidt forskellige stadier af deres boksekarrierer.

Dickie gør det til sit livs mission at træne Mickey, så han kan opnå det, som Dickie selv aldrig opnåede. Et sandt boksedrama, som du skal have krydset af på din filmliste.

 

7. Creed – 2015

Historien om Rocky fortsætter, men fra et helt andet perspektiv. Rocky Balboa er vendt tilbage til vores filmskærme for at træne Adonis Johnson, sønnen til den afdøde ven og tidligere rival Apollo Creed. Med masser af historiske momenter, der fører tilbage til den originale Rocky-film, er Creed en film, alle boksefans i alle aldre burde se.

creed boksefilm

*Credits: billedet tilhører Matt Slocum/Associated Press

Sylvester Stallone bruger sit brutale jeg til at presse Johnson ud i ekstremerne forud for kampen, men der foregår for mange ting udenfor ringen. Det er en følelsesladet film, som handler om meget mere end bare boksning.

En af de klart bedste boksefilm i nyere tid!

 

8. Southpaw – 2015

Southpaw er på niveau med Creed. Det er en fortælling om en ubesejret mester i boksning ved navn Billy Hope, som er på sit højeste i sin boksekarriere. En tragisk hændelse fører dog til, at Billy Hope ryger af boksesporet. Vi følger ham fra rigdom og berømmelse til fattigdom og ukendthed, i håb om at blive den, han engang var.

Jake Gyllenhaal, som spiller Billy Hope, lever sig perfekt ind i rollen som bokser, både i forhold udseende og væremåde. En barsk og dramatisk film med et twist af optimisme for enden af tunnelen.

 

Det var den sidste boksefilm på vores liste. Vi mener, vi har ramt plet med denne liste, men film er jo en smagssag, og der findes et utal af andre gode boksefilm. Du kan også læse om de bedste fodboldfilm, hvis det skulle have interesse. God fornøjelse.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Matt Rourke/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg