De fleste pålidelige medier som Forbes, transfermarkt.com og den spanske sportsavis, Marca, er en smule uenige om, hvilke fodboldspillere der tjener mest i La Liga. Efter Lionel Messi forlod La Liga og FC Barcelona er det lidt usikkert, hvem der overtager løntronen fra Messi. Vi har undersøgt sagen og forskellige kilder og er kommet frem til følgende bud på, hvem der er de bedst betalte fodboldspillere i La Liga.

 

Bedst betalte La Liga-spillere

Antoine Griezmann

Gareth Bale

Eden Hazard

Coutinho

Frenkie de Jong

Toni Kroos

Luka Modric

Karim Benzema

Luis Suarez

Jan Oblak

 

Antoine Griezmann

Den første spiller på listen, vi vil mene, er den bedst betalte spiller i La Liga i 2021, er Antoine Griezmann. FC Barcelona gav Griezmann et gyldent håndtryk, da de i 2019 købte ham for vanvittige 900 mio. kr. Det høje prisskilt er altid en god indikation på, at en fodboldspiller tjener mere end andre, da markedsværdien spiller en stor rolle, når der skal forhandles løn.

Griezmann skulle efter sigende tjene i omegnen af 220-250 mio. kr. om året. Hvad angår lønnen vil mange mene, at Griezmann ikke har levet op til forventningerne, og derfor er han også udlejet til Atletico frem til sommeren 2022, hvilket betyder, at hans tidligere klub også skal betale noget af hans høje løn.

Griezmann

 

Gareth Bale

Den næste spiller på tegnebrættet har været i toppen af denne liste i mange år. Gareth Bale var spået de helt store succeser, efter han blev solgt til Real Madrid for omkring 750 mio. kr. tilbage i 2013. Bale scorede dermed en stor kontrakt, som kastede en pengeregn af sig. Bale skulle hive omkring 190-220 mio. kr. hjem hvert år.

Og grunden til, at Bale ikke overgår Griezmann, skyldes for det første, at Griezmann har et stærkere forhandlingsgrundlag efter en flot tid i Atletico. Omvendt har Bale længe været ude og inde i Real Madrid, men også da han var udlånt til Tottenham. Når Bales kontrakt udløber med Real Madrid i sommeren 2022, ryger han meget vel af denne liste.

bale

 

Eden Hazard

Hazard blev købt af Real Madrid for omtrent det samme beløb som Bale. Derfor har det været svært at vurdere, om Hazard rent faktisk tjener mere end Bale på de omkring 190-220 mio. kr. om året. Vi vil umiddelbart mene, at de tjener nogenlunde det samme. Derfor er det et dødt løb om anden- og tredjepladsen på denne liste.

Hazard har skuffet fælt i Real Madrid. Umiddelbart er han en større skuffelse end Bale på nuværende tidspunkt, i 21/22-sæsonen.  Selvom Hazard holder Bale ude på bænken, er det bestemt ikke Hazards gode side, vi har set endnu i kongeklubben.

Find betting tips året rundt

Coutinho

Den næste spiller på listen er fra Barcelona og blev købt af catalonierne for et rekordbeløb, som overgår Griezmanns transfersum. Coutinhos tranfersum lå på mellem 900 mio. kr. og 1,2 mia. kr. Med den markedsværdi skulle man umiddelbart tro, at Coutinho ville få noget nær det samme i løn som Messi. Forskellige kilder som Forbes, Marca og Transfermarkt har ikke Coutinho på deres liste over de bedst betalte spillere i La Liga.

Flere andre medier rapporterer om, at Coutinho får mellem 100-120 mio. kr. på årsbasis. Igen en af de herrer, der er dyre at have i truppen, når de ikke spiller mere end forventet.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong er endnu et rekordindkøb til samlingen i FC Barcelona. De Jong blev købt for omkring 680 mio. kr. i Ajax. Kontrakten med Barcelona betød også en gevaldig lønstigning, som efter sigende skulle lyde på omkring 100-110 mio. kr. om året.

Toni Kroos

Tooni Kroos er en af de mest undervurderede og elegante midtbanespillere i nyere tid. Ingen kan slå en halvliggende aflevering som Real Madrids centrale midtbane. Da Toni Kroos forlod Bayern München til fordel for Real Madrid, sagde han også ja til en betydeligt højere løn på omkring de 80-90 mio. om året.

Kroos

 

Luka Modric

Der er ikke den store forskel på Luka Modric og Toni Kroos, der kom til Real Madrid på næsten samme tidspunkt. Derfor lyder det umiddelbart rigtigt i vores ører, at Modric ligger på samme løntrin som hans sidemakker på midtbanen Toni Kroos, altså mellem de 80-90 mio. kr.

oddset live hos 888sport

Karim Benzema

Benzema har været i Real Madrid siden 2009, hvor han ankom på samme tidspunkt som Cristiano Ronaldo, som, desværre for Benzema, stjal al opmærksomheden fra den ellers målfarlige franskmand. Benzema er først for alvor begyndt at blomstre og lave mål på samlebånd efter Ronaldos exit tilbage i 2018.

Benzema kom fra en mindre klub, Lyon, end Modric og Kroos, og derfor giver det god mening, at Benzema ligger på et lidt lavere lønniveau end de to midtbanegeneraler. Benzema skulle modtage en årsløn på 70-80 mio. kr.

Luis Suarez

Marca mener, at Suarez får samme basisløn efter skiftet til Atletico, hvilket skulle være niveaumed Bales og Griezmann. Suarez må alt andet lige været gået gevaldigt ned i løn efter sit skifte væk fra Barcelona, som har nogle helt andre økonomiske rammer. Ud fra andre kilder lyder det mere sigende, at Suarez får mellem 70-80 mio. kr. om året. Selvom Suarez er garant for mange år, er han stadig ved at komme op i alderen og er ikke længere på samme niveau.

Suarez

 

Jan Oblak

Jan Oblak er blot den anden Atletico Madrid-spiller på denne liste – eller tredje, eftersom Griezmann er udlånt til netop Atletico. Den rutinerede keeper er sammen med Suarez de to bedst betalte spillere i Atletico og sniger sig også akkurat ind i top-10 på denne liste.

Oblak skulle få nogenlunde den samme hyre som Suarez på mellem 70-80 mio. kr. om året. 

 

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 30 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder