Det er kun de færreste danskere, der har formået at slå igennem i USA og deres overdådige ligaer som NBA, NHL, NFL og MLB. Antallet af danske gennembrud er dog vokset igennem årene, og flere er på vej.

I den forbindelse har vi fundet fem af de bedst betalte danske sportsudøvere i USA – og de lyder, som følger:

5. Hjalte Froholdt – NFL

4.  Lars Eller– NHL

3. Frederik Andersen - NHL

2. Frans Nielsen - NHL

1. Nikolaj Ehlers - NHL

 

5. Hjalte Froholdt – NFL

Vi kan vist godt allerede røbe, at Hjalte Froholdt er den eneste dansker på denne liste, som ikke har sin daglige gang på det isglatte underlag.

Froholdt formåede som den første dansker i 37 år at klare sig igennem NFL-nåleøjet, da han i 2019 blev draftet af ingen andre end de seksdobbelte Super Bowl-vindere fra New England – nemlig Patriots.

Draftet sikrede ham en kontrakt og en indtjening på 21,5 mio. danske kroner om året, og derfor indtager han femtepladsen på denne liste.

 

4. Lars Eller – NHL

En af bedste danske ishockeyspillere gennem tiden, Lars Eller, er den første ishockeyspiller på denne top-5 liste.

I 2020 spiller Eller for NHL-holdet Washington Capitals, som han har betrådt isen hos siden 2016. Eller var en af de første danskere, der slog igennem i NHL. Og så var han den allerførste dansker til at vinde Stanley Cup-trofæet, da han i 2018 vandt cuppen med Capitals. Mon ikke den kæmpe triumf kastede en enorm bonus af sig? De aktuelle odds på Capitals som NHL-mestre er i hvert fald overvejelsesværdigt. 

Hos Capitals tjener Eller i omegnen af 3,5 mio. dollars svarende til 22,08 mio. danske kroner. Eller røg i top-4 over bedst betalte sportsudøvere, da Mikkel Bødker tilbage i maj 2020 skiftede til schweiziske Lugano. Forinden var Mikkel Bødker nemlig den fjerdebedst betalte med en indtjening på 25,2 mio. danske kr., men det er han altså ikke længere. 

 

3. Frederik Andersen – NHL

Den næste sportsudøver er endnu en ishockeyspiller. Det er nemlig Toronto Maple Leafs’ danske målmand og mur, Frederik Andersen.

De 192 meter og den100 kg tunge vægt, som Andersen besidder, vidner om en perfekt målmandsstørrelse, som nærmest kan dække et helt ishockeymål. Den danske landsholdkeeper er derfor berettiget til at få en høj hyre, hvilket han også gør i det amerikanske.

I årsløn får Andersen 31,57 mio. kr., og han er alle pengene værd, hvilket stod klart, da han i 2020 blev valgt til All-Star-holdet Atlantic Division. 

2. Frans Nielsen – NHL

Den næste sportsudøver begår sig til dagligt også på isen. Han var den første dansker, som betrådte isen i NHL, da han i 2007 debuterede i den stærkeste ishockeyliga i verden.

Frans Nielsen begyndte danskernes indtog i NHL. Grundet Frans Nielsens stærke præstationer fik de andre NHL-hold lige pludselig øjnene op for danske ishockeyspillere.

Frans Nielsen var længe den bedst betalte dansker i NHL med en årsløn på hele 33,26 mio. kr. Han har i den grad gjort sig fortjent til en stor hyre i forhold til den impact, han har i kampene.

I 2018/19-sæsonen måtte Frans Nielsen dog se sig overhalet på lønfronten af nedenstående ishockey-ikon…

Få den aktuelle betting bonus hos 888sport

1. Nikolaj Ehlers – NHL

Den bedst betalte dansker i det amerikanske er Winnipeg Jets’ stjernefrø Nikolaj Ehlers. Som 21-årig i 2017 scorede Ehlers drømmekontrakten med Jets, som løber frem til 2025. Denne lange kontrakt sikrede samtidig en pæn hyre på hele 38 mio. kroner om året.

Den høje løn forpligter, og især på et hold som Winnipeg Jets, som i den grad hungrer efter deres første Stanley Cup-trofæ. I sæsonerne 17/18, 18/19 og 19/20 har de været en fast bestanddel af playoffs.

Jets sætter en stor lid til, at Ehlers med årene kan blive en afgørende og bærende kraft. Det fortæller lønnen i hvert fald – og vi krydser selvfølgelig fingre for, at Ehlers eller en anden dansker kan gå i Lars Ellers fodspor og blive blot den anden dansker i historien til at vinde Stanley Cup-trofæet.  

Generelt håber vi på at se flere danskere i de største amerikanske sportsgrene i den nærmeste fremtid! 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Ivan Sekretarev/Associated Press

Først publiceret: d. 14. oktober 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg