Bundesligaen har de fjerde højeste lønninger i europæisk fodbold. Ligaen skulle efter sigende bruge omkring 7 mia. kr. om året på spillerlønninger. Der er dog særligt to klubber, der trækker det tungeste læs i forhold til at punge ud og betale deres stjernespillere. Bayern München og Dortmund har de største økonomiske kræfter, hvilket også afspejles i nedenstående liste over de 10 bedst betalte Bundesliga-spillere.

 

Bedst betalte Bundesliga-spillere

Robert Lewandowski

Manuel Neuer

Leroy Sané

Joshua Kimmich

Thomas Müller

Lucas Hernandes

Marco Reus

Leon Goretzka

Mats Hummels

Axel Witsel

 

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski er en sand målmaskine og den bedste angriber i Europa og hele verden i 2021. Dette er ikke kun vores vurdering, men også fakta, efter Lewandowski blevet kåret som årets angriber til Ballon d’Or 2021.

Lewandowskis tal taler for sig selv; den talentfulde angriber har spillet 370 Bundesliga-kampe og scoret intet mindre end 291 mål. I 2021 scorede han 41 Bundesliga-mål og overgik Gerd Müllers nærmest urokkelige rekord. Lewandowski er fuldt fortjent den bedst betalte Bundesliga-spiller. I Bayern München får han omkring 150 mio. kr. årligt. Hvis han spillede i Premier League, ville han muligvis være den bedst betalte i den bedste engelske række.

lewandowski

 

Manuel Neuer

Manual Neuer har i næsten et årti været én af de bedste målmænd, og dette med god grund. Han har givet udtrykket ”en komplet målmand” en helt ny betydning. Han er en moderne og spillende målmænd, som også kan agere udenfor felterne. Inden længe har Manuel Neuer rundet de 500 Bundesliga-kampe. Ud af de pt. 451 Bundesliga-kampe har Neuer holdt buret rent i 208 kampe.

Neuer er sammen med Lewandowski lønkongerne i Bayern München og Bundesligaen. Umiddelbart får Neuer den samme årsløn som Lewandowski på ca. 150 mio. kr.

Leroy Sané

Man kan ikke lade være med at blive en smule irriteret, men samtidig også stadig håbe på, at Leroy Sané snart får arbejdshandskerne på eller rettere sagt tager skeen i den anden hånd. Han er født med et exceptionelt talent. Hvem husker ikke hans præstation for Schalke mod Real Madrid i Champions League, hvor han viste sult og ærgerrighed?

Ikke desto mindre er Sané stadig en klassespiller, og derfor er han også den tredjebedst betalte spiller i Bundesligaen. Han tjener årligt omkring 134 mio. kr.

find alle aktuelle bundesliga bets

Joshua Kimmich

En komplet modsætning til Sané – i hvert fald i forhold til sult og ærgerrighed. Joshua Kimmich kan udvikle sig til at blive den måske bedste midtbanespiller, hvis han fortsætter sin vanvittige udvikling. Kimmich går mere op i holdets succes end individuel succes, hvilket giver en god indikation om, hvilken type fodboldspiller Kimmich er. Kimmich er uundværlig for Bayern München og deres måde at spille fodbold på.

Han er forhandlede i 2021 en ny kontrakt på plads med Bayern München, hvor han blev den fjerdebedst lønnede spiller i Bundesligaen. Kontrakten gælder frem til 2026 og giver en årsløn på ca. 112 mio. kr.

kimmich

Thomas Müller

Es wird gemüllert! Thomas Müller er måske en af de mest undervurderede fodboldspillere nogensinde. Han er en sand Bayern München-spiller, og efter en lille downperiode for nogle sæsoner siden har Thomas Müller genopfundet sig selv. Han har spillet hele sin professionelle karriere i Bayern München, hvor han snart har spillet 400 kampe for det sydtyske storhold.

Müller skulle få en årlig hyre på ca. 100-105 mio. kr.

müller

 

Lucas Hernandez

Fra én Bayern München-spiller til en anden, og den sjette Bayern-spiller inden for top-10. Bayern Münchens økonomiske muskler blev endnu engang flashet, da de hentede den franske venstreback, Lucas Hernandez. Han blev i 2019 det dyrest indkøb i Bundesligaens historie, da han blev hentet til Bayern fra Atletico for omkring 500-600 mio. kr.

Prisskiltet på Hernandez førte også til en flot årsløn på 100 mio. kr.

fodbold betting på alle bundesliga-kampe

Marco Reus

Marco Reus bryder Bayern München-dominansen på denne liste. Dortmunds anfører og klubikon, som ikke har ladet sig forføre af Bayern Münchens lukrative aftaler, hvilket andre tidligere Dortmund-spillere har gjort, er den syvende bedste hyre i Bundesligaen.

Marco får en månedlig lønseddel på ca. 7 mio. kr., svarende til ca. 84 mio. kr.

reus

 

Leon Goretzka

Leon Goretzka er den sidste Bayern München-spiller på listen. Han er dermed den ottende bedst lønnede spiller i Bundesligaen. Goretzka er en af de bedste tyske midtbanespillere i nyere tid. Efter Goretzka skiftede fra Schalke til Bayern München, har han udviklet sig enormt i det sydtyske, og Goretzka er ikke færdig endnu.

Den brølstærke midtbanespiller får en årlig hyre på ca. 67 mio. kr.

Mats Hummels

Mats Hummels, der har skiftet frem og tilbage mellem Dortmund og Bayern München i flere omgange, sagde farvel til den høje løn i München og goddag til mere spilletid i Dortmund, da han skiftede tilbage til Dortmund i 2019. I 2021/22 tjener Mats Hummels ca. det samme som Leon Goretzka på 67 mio. kr.

Axel Witsel

Dortmunds midtbaneslider Axel Witsel er den sidste mand på denne liste. Efter et stykke tid væk fra Europa vendte Witsel tilbage til Europa og Dortmund i 2018. Witsel har været en del skadet i Dortmund, men når han er i topform, er han en af de bedst defensive midtbanespillere i verden.

Han skulle efter sigende få en årsløn på 60 mio. kr.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 24 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder