Anne Mette Hansen er en af nutidens bedste danske skytter i håndbold – også i verden. På nuværende tidspunkt er Anne Mette Hansen gået hen og blevet en af de mest erfarne håndboldspillere. Erfaringen har kastet mere ansvar af sig på og udenfor håndboldbanen. Anne Mette Hansen er på toppen af sin håndboldkarriere i en alder af 27 år, og måske har vi stadig det bedste i vente for hårdtskydende venstreback. Der venter Anne Mette Hansen endnu flere triumfer i fremtiden, både på klubplan og på det danske håndboldlandshold.

 

Status på Anne Mette Hansens håndboldkarriere

Anne Mette Hansen og landsholdet

Anne Mette Hansen i den danske kvindeliga

Anne Mette Hansen i udlandet

Anne Mette Hansens største triumfer

Hvor meget får Anne Mette Hansen i løn?

 

Anne Mette Hansen og landsholdet

I skrivende stund er det 126 landskampe siden, at Anne Mette Hansen debuterede på det danske landshold i en alder af 19 år. Det skete den 27. november i 2013, og inden havde Anne Mette Hansen fra 2012 til 2013 spillet på U-landsholdet. I løbet af de 20 kampe, hun spillede for U-landsholdet, blev det til 114 mål. Anne Mette beviste relativt hurtigt, at hun var klar til at præstere på en højere håndboldhylde.

Anne Mette Hansen nærmer sig med hastige skridt top-10 over de mest scorende håndboldspillere på det danske kvindelandshold. På nuværende tidspunkt har hun scoret 358 mål og ligger nr. 14 på den samlede topscorerliste. Anne Mette Hansen mangler sølle 26 mål for at komme i top-10, men hun skal dog score 488 mål mere for at overgå rekordholderen Camilla Andersen med sine 846 mål.

Anne Mette Hansen

 

Anne Mette Hansen i den danske kvindeliga

I al den tid, hun var i Danmark, spillede Anne Mette Hansen for to københavnerklubber, nemlig København Håndbold og Ajax København. Ungdomsårene blev tilbragt i Ajax København, og det professionelle gennembrud kom også i ungdomsklubben, hvor Anne Mette dominerede i 1. division.

Det hele gik hurtigt for Anne Mette Hansen, der i 2013 blev hentet op på førsteholdet hos Ajax København. Samme år fik hun, som tidligere nævnt, også debut på det danske A-landshold. Anne Mette Hansen var i en tidlig alder et åbenlyst håndboldtalent. I 2014 blev Anne Mette Hansen som den eneste kvindelige spiller på daværende tidspunkt indlemmet i Ajax Københavns Hall of Fame.

I 2014 skiftede AM noget overraskende til naborivalerne fra København Håndbold, som spillede i den bedste danske kvinderække modsat Ajax København, som kun spillede 1. division på daværende tidspunkt. Muligheden var for god til at sige nej til.

En toårig kontrakt blev indgået med København Håndbold, og en yderligere forlængelse på et år blev senere aktuel. Anne Mette Hansen nåede at spille i København Håndbold i tre sæsoner. Hun spillede i alt 72 ligakampe og scorede 291 mål.

Anne Mette Hansen

 

Anne Mette Hansen i udlandet

I 2017 blev Anne Mette Hansen hentet til en af de allerstørste kvindelige håndboldklubber i Europa, da ungarske Györ. En treårig blev underskrevet med de europæiske giganter, og i 2019 blev aftalen forlænget med yderligere fire år. Frem til 2023 er Anne Mette Hansen at finde i det ungarske.

I 2021 blev Anne Mette Hansen tildelt den fornemme titel, da hun blev valgt som anfører for den europæiske topklub. AM er blevet en frontfigur i østeuropæiske.

Anne Mette Hansen

 

Anne Mette Hansens største triumfer

Anne Mette Hansen havde nok håbet på flere triumfer med det danske landshold end to bronzemedaljer, men fremtiden for det det danske kvindelandhold ser lovende ud i de næste par år.

Anne Mette Hansen nåede aldrig at blive Danmarksmester i den tid, hun spillede i Danmark. Hun vandt sølv i 2017 med København Håndbold – tættere kunne hun ikke komme på et dansk mesterskab.

Find alle aktuelle håndbold odds hos 888sport

Efter skiftet til Györ kom den ene succes efter hinanden. To gange er AM blev ungarsk mester og pokalvinder. Det skete i 2018 og 2019. Triumferne fortsatte i 2018 og 2019, da AM og Györ vandt Champions League to år i træk. Meget tyder på, at de næste par år kommer til at indeholde endnu flere triumfer for Anne Mette Hansen.


Hvor meget får Anne Mette Hansen i løn?

Når man præsterer i måske den bedste kvindelige håndboldklub i verden og samtidig vinder titler år efter år, kan man tilbyde højere lønninger. Dette er tilfældet med Györ, som tilbyder nogle af de højeste lønninger i kvindehåndbold. En hurtig Google-søgning kan afsløre, at nogle medier påstår, at Anne Mette Hansen tjener omkring 1,5 mio. kroner. Vi vil vove at påstå, at Anne Mette må tjene tættere på to millioner efter hun blev valgt som anfører i klubben. Jo mere ansvar man har, desto højere løn får man. Det gælder i alle slags brancher.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 4. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Althea Reinhardt håndbold og landshold

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag 

Mie Højlund | håndboldkarriere