Danmark er på mange måder et privilegeret land, men et af de største privilegier er, at vi er omringet af vand. Det er meget få lande i vejen, der kan prale af det. Vikingerne udnyttede det til fulde, og derfor må det ligge dybt i danskernes gener, når det handler om at begå sig på vandet. Danmark er nemlig et af de bedste sejlsportslande i verden. Danske sejlere har fantastiske forhold, og derfor har Danmark også været repræsenteret ved OL i sejlsport siden 1912.

Anne Marie-Rindom er på nuværende tidspunkt én af de bedste sejlere i Danmark og verden, og hun har i flere omgange bevist, at hendes rette element er på vandet. Hun kan om nogen håndtere naturens kræfter og let yde dem op til dans, og det er det fascinerende ved sejlsport – vandet og vinden bestemmer.  

 

Anne-Marie Rindoms karriere indenfor sejlsport

Hvem er Anne-Marie Rindom?

Anne-Marie Rindoms første år som professionel sejler

Anne-Marie Rindoms udvikling på verdensranglisten

Anne-Marie Rindoms største triumfer

 

Hvem er Anne-Marie Rindom?

I 1991 blev Danmark beriget med kommende mester i sejlads. Det år blev Anne-Marie Rindom nemlig født. Der findes mange forskellige typer sejlsport, men Anne-Marie Rindoms sejlsportsdisciplin hedder Laser Radial. Hvad er en Laser Radial så for båd? Kort fortalt: der kan kun sidde én person i båden, den vejer ca. 59 kilo og er 137 cm bred. En normal personbil er omkring 160-180 cm bred – blot til sammenligning. Længden på en Laser Radial lyder på 4,23 meter.

Pogba

 

Anne-Marie Rindom tog sine første spæde skridt på vandet, da hun voksede op i Horsens, som ligesom så mange andre byer i Danmark har vand i baghaven, og meget af det endda. Anne-Marie var tydeligvis ikke som de andre piger, da hun som seksårig valgte at melde sig ind i Horsens Sejlklub.

Ud over at sejle har Anne-Marie Rindom også valgt at kombinere sin sportsgren med noget meget nærliggende, nemlig idræt. En kandidat i idræt er snart på plads for den verdensberømte elitesejler.

Anne-Marie Rindom

 

Anne-Marie Rindoms begyndelse som elitesejler

Ifølge den officielle hjemmeside for elitesejlads sailing.org kan vi backtracke Rindoms resultater, og den første registrerede event var i 2005, da Rindom deltog ved Optimist Open, hvilket altså var en anden bådklasse end Laser Radial. Dengang deltog hun ved verdensmesterskaberne i Optimist i Schweiz.

På det tidspunkt var Rindom blot 14 år gammel, hvilket vidner om en pige, der besad et grundlæggende naturtalent. Ud af 241 deltagere sluttede Rindom på en flot 85. plads – ganske imponerende af ung teenager.

Anne-Marie Rindom

 

 

Anne-Marie Rindoms udvikling på verdensranglisten

Ifølge sailing.org begyndte Rindom først for alvor at konkurrere i Laser Radial, da hun var omkring 18 år tilbage i 2009. I slutning af 2009 lå Anne-Marie Rindom nr. 101 i verden. Dengang så hun op til to andre dygtige danske elitesejlere, nemlig Alberte Lindberg og Maiken Foght Schütt, som lå henholdsvis nr. 6 og 11 på verdensranglisten.

I 2010 havde Anne-Marie Rindom forbedret sin position på verdensranglisten, så hun lå nr. 40. Det år blev hun nr. 28 ved VM i Laser Radial for kvinder. To år senere i 2012 lå Rindom på en 14. plads på verdensranglisten, til trods for at hun kun var 21 år. Noget stort var i vente for Anne-Marie Rindom.

I 2014 strøg Rindom forbi top-10, men utroligt nok også top-5, da hun sluttede på en 3. plads på verdensranglisten. I 2015 blev det til en andenplads, og snart kunne hun kalde sig verdens bedste indenfor Laser Radial. I 2017 skete det så: Rindom sluttede som nr. 1 på verdensranglisten. Danmark havde nu verdens bedste elitesejler i Laser Radial. Det skete igen i 2019, og placeringen holdt hun fast i et godt stykke ind i 2020.

I januar 2022 er Rindom placeret på en 8. plads, men mon ikke hun slutter helt oppe i toppen igen, når året er omme.

Anne-Marie Rindom

 

Anne-Marie Rindoms største triumfer

Selvom Anne-Marie Rindom kun blev rangeret som nr. to på verdensranglisten i 2015, så vandt hun faktisk sit første verdensmesterskab i Laser Radial for kvinder. Det skete i Oman, hvor Rindom fik slået sig navn fast i sportsverden. Rindom blev verdensmester igen i 2019, da sejladsen blev afholdt i Japan.

Samme år, i 2019, blev Rindom for første gang i europamester. To år forinden, i 2017, sluttede hun på en flot 2. plads, men denne gang gik hun hele vejen.

I 2016 havde Rindom sejlet sig frem til en flot bronzemedalje ved OL i Rio. Fire år senere – egentligt fem, fordi OL i Japan blev udskudt i et år – opnåede Rindom sin største triumf til dato, nemlig at vinde OL-guld i Laser Radial. Anne-Marie Rindom blev dermed den første dansker til at vinde OL-guld i Laser Radial. Hun var samtidig den første danske kvindelige elitesejler, der havde vundet guld i 25 år. Det er en bedrift, som aldrig vil blive glemt. Mon ikke Anne Rindom gentager nogle af succeserne igen - de fremtidige betting odds vil helt sikkert have et godt øje for Rindom. 

Anne-Marie Rindom

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 25. januar 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg