Andreas Cornelius, som også går under navnet Corner, har formentlig fået sit kælenavn, fordi det både matcher hans efternavn, og fordi han stanger mål ind på stribe på hjørnespark (corner). Cornelius er fyrtårnet, alle hjørnesparks- og dødboldsspecialister går og drømmer at have på deres hold.

Cornelius har muligvis Europas kraftigste hovedstød – når bolden først har forladt hans pande, er der mål 9 ud af 10 gange.

Cornelius har længe ledt efter det helt store gennembrud i udlandet, men manglende spilletid og skader har gjort, at det europæiske gennembrud har ladet sig vente på sig.

Vi dykker ned i Cornelius’ foreløbige milepæle i karrieren.

 

Andreas Cornelius og hans fodboldliv

Hvad har Andreas Cornelius opnået på de forskellige landshold?

I hvilken klub har Andreas Cornelius spillet flest kampe?

Hvor meget har Andreas Cornelius fået i løn i de forskellige klubber?

Hvad er Andreas Cornelius markedsværdi?

 

Hvad har Andreas Cornelius opnået på de forskellige landshold?

Andreas Cornelius kom først i sine sene teenageår ind omkring de forskellige U-landshold. Fra U-18 og frem til U-21 nåede Cornelius at spille 27 U-landskampe, hvilket samlet kastede otte mål af sig.

I 2012 fik Cornelius landsholdsdebut under Morten Olsen. Sidenhen er det blevet til 34 landskampe på A-landsholdet, og ud af disse kampe har han på nuværende tidspunkt i 2021 kvitteret med seks mål.

Corner har været en fast bestanddel af det danske landshold siden 2016. Desværre har skader og konkurrencen på angriberpositionen gjort, at Cornelius for det meste har været indskifter. 

 

I hvilken klub har Andreas Cornelius spillet flest kampe?

Andreas Cornelius har allerede været vidt omkring i sin fodboldkarriere. Han har på nuværende tidspunkt spillet for følgende fodboldklubber:

  • FC København
  • Cardiff
  • Atalanta
  • Bordeaux
  • Parma

Andreas Cornelius har spillet 57 kampe for Parma, som han har været på lejeophold hos fra 19/20 til 2021. Det er blevet til i alt 13 mål og ni assists.

Opholdet hos Cardiff City blev et sandt mareridt for Andreas Cornelius, også selvom Corner i 2013 var Cardiffs dyreste indkøb til omkring 65 mio. kr. Han spillede blot 11 kampe og scorede nul mål på knap et år.

I Bordeaux spillede Cornelius knap en sæson, hvor han ifølge transfermarkt.com fik 29 kampe, og hvor det blev til tre mål og to assists.

Andreas Cornelius var ejet af Atalanta i et par år, og i den periode blev han udlejet til bl.a. Bordeaux og Parma. Han nåede at spille 35 kampe og score syv basser.

I Cornelius’ hjerteklub, FC København, ser tallene helt anderledes ud. Cornelius har spillet for FC København i to omgange. I den forbindelse er det p.t. blevet til 176 kampe og intet mindre end 61 mål og 18 assists. Det er forståeligt nok, at flere hold har forsøgt at forløse Cornelius’ potentiale med de statistikker.

Hvor meget har Andreas Cornelius fået i løn i de forskellige klubber?

I sin første tid hos FC København tjente Cornelius i omegnen af 1-3 mio. kroner om året.

I sin anden tid hos FCK var Cornelius én af de bedst betalte spillere i Superligaen. Fra 2014 til 2017 tjente Corner ca. 5,7 mio. kr. om året og dermed sammenlagt 17,1 mio. kr. på de tre år.

I Cardiff fik Cornelius en ordentlig pose lønkroner på trods af sin unge alder. Efter sigende skulle han have tjent en månedsløn på omkring 1,6 mio. kr., hvilket svarede til en årsløn på 20 mio. kr.

I Atalanta tjente Cornelius ca. 7-9 mio. kr. om året, og da Cornelius skiftede til Parma i 2019, blev årslønnen en smule mindre. Efter sigende skulle den ligge på omkring 6 mio. kr.

Odds fodbold hos 888sport

Hvad er Andreas Cornelius markedsværdi?

Andreas Cornelius’ hidtil højeste markedsværdi var på ca. 90 mio. kr. Den markedsværdi opnåede han i Parma tilbage i 2020.

I skrivende stund, godt inde i 2021, ligger hans markedsværdi ifølge transfermarkt.com på ca. 45 mio. kr. I sin Cardiff-tid tilbage i 2013 lå hans markedsværdi på ca. 64 mio. kr.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Martin Meissner

Først publiceret: d. 29. juni 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022