Danmark er godt dækket ind på det danske kvindelandshold, hvor Althea Reinhardt langsomt er begyndt at blomstre. Hun har stadig sine bedste håndboldår foran sig endnu. I skrivende stund er Reinhardt blot 25 år, og sammenlignet med Danmarks bedste målmand i øjeblikket, Sandra Toft, der er 32 år og aldrig har været bedre, bliver det meget spændende at se, hvad det kan blive til for Althea Reinhardt.  

Det er blot et spørgsmål om tid, før en topklub i Europa henter Reinhardt, som har fået et lille gennembrud i de seneste par år – i hvert fald mht. den internationale opmærksomhed.

 

Althea Reinhardts hidtidige håndboldkarriere

Althea Reinhardt i landsholdsregi

Hvilke håndboldklubber har Reinhardt spillet for?

Reinhardt i den danske håndboldliga

Althea Reinhardts største triumfer

 

Althea Reinhardt i landsholdsregi

Allerede som purung håndboldspiller blev Reinhardt i en alder af 15 år indkaldt til ynglingelandsholdet i kvindehåndbold. I en periode på to år var Reinhardt en fast bestanddel af landsholdet, hvor det blev til 42 kampe.

Efter de to år bankede Althea Reinhardt selvfølgelig på døren til U-landsholdet, som hun fik debut for i 2014 som 18-årig. I alt nåede Reinhardt at spille 31 landskampe for U-landsholdet.

Samme år som Reinhardt spillede sin sidste U-landskamp, fik hun også debut for det danske A-landshold. Det skete den 7. oktober 2016. I den periode var der et større generationsskifte i gang på det danske kvindelandshold. I skrivende stund er Reinhardt en rutineret landsholdsspiller, hvor det indtil videre er blevet til 79 landskampe på trods af sin unge håndboldalder. Hvis alt går efter planen, rammer Reinhardt nok over 150 landskampe, inden hun runder de 30 år.

althea reinhardt

 

Hvilke håndboldklubber har Reinhardt spillet for?

Althea Reinhardt og Nykøbing Falster Håndboldklub fulgte hinanden tæt i begyndelsen af Reinhardts håndboldkarriere. Her gik hun fra at være ungdomsspiller til at spille i den bedste kvindeliga i Danmark. I 2013 blev Althea rykket op på førsteholdet, som det år rykkede op fra 1. division til kvindeligaen.

Efter omkring otte år i Nykøbing Falster Håndboldklub valgte Reinhardt i 2015 at kigge efter nye steder i sin søgen efter mere spilletid. Det blev til et skifte til Roskilde Håndbold, som lå i 1. division. Reinhardt var dog flyvende i Roskilde, og efter blot et år blev hun hentet til Odense Håndbold i 2016.

Reinhardt skulle være med til at flytte Odense Håndbold til det øverste luftlag i dansk kvindehåndbold. I skrivende stund er Reinhardt i gang med sin sjette sæson hos Odense Håndbold, og på nuværende tidspunkt er det i alt blevet til 175 ligakampe for Odense Håndbold.

Althea Reinhardt

 

Reinhardt i den danske håndboldliga

Lige siden Reinhardt blev en del af Odense Håndbold, har hun været en af de bedste målvogtere i ligaen. I sin debutsæson for Odense havde hun den højeste redningsprocent. Hun spillede ganske vist måske en smule færre kampe en nogle af sine modstandere, men det er meget imponerende at have en redningsprocent på 42 i 24 kampe.

Gå aldrig ned på online betting hos 888sport

Sæsonen efter i 17/18 havde hun en redningsprocent på 40 ud af 33 kampe. Det høje niveau fortsatte i 18/19, hvor hun spillede 35 kampe og sluttede med en redningsprocent på 43. I 20/21 sluttede Reinhardt for første gang i sin Odense-tid under de 40 i redningsprocent. Dengang blev det til en redningsprocent på 38,5.

Reinhardt må efterhånden også kunne læse ligaens skytter i søvne med al den erfaring, hun bærer rundt på. Vi kan stadig ikke lade være med at tænke på, hvor uhyggelig Reinhardt bliver i målet, når hun bliver endnu ældre.

 

Althea Reinhardts største triumfer

I ungdomsårene var Althea Reinhardt meget succesfuld på de danske ungdomslandshold, hvor det blandt andet blev til VM-guld og EM-guld. Et utal af andre medaljer blev også vundet.

2021 står nok tilbage som Reinhardt mest succesfulde år. Hun blev blandt andet dansk mester med Odense Håndbold, som for første gang kunne kalde sig det. Derudover vandt hun også en bronzemedalje ved VM i Spanien med det danske kvindelandshold.

odds vm håndbold

Bronzemedaljen var forløsende for det danske damelandshold, som forinden ikke havde vundet noget som helst metal siden 2013. Meget tyder på, at de danske håndbolddamer går en lysere fremtid i møde. Det ser i den grad lyst ud efter den seneste triumf med Althea Reinhardt ombord.

Althea Reinhardt

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 3. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Anne Mette Hansen løn 

Ulrik Wilbek i dag 

Mads Mensah Larsen løn

Joachim Boldsen i dag 

Mie Højlund | håndboldkarriere