Der er få ting, der er givet på forhånd i cykelsporten, dette års Vuelta a Espana vil nærmest med garanti blive en følelsesladet udgave af den tredje og sidste Grand Tour i 2017.

Det bliver således Alberto Contadors sidste cykelløb som professionel, og han slutter altså af på hjemmebane i det etapeløb, som han har vundet tre gange tidligere.

Det er femte gang, at den  34-årige spanier stiller til start i løbet, når det begynder på lørdag, og han vil med garanti være opsat på at slutte af med succes i sin fødeby Madrid, hvor feltet kører i mål den 10. september. Skulle Contador slutte øverst på skamlen som samlet vinder af klassementet, giver det odds 9.00.

Froome er favorit til odds 1.75

Han er med andre ord ikke den største favorit til den samlede sejr, for det er naturligvis disse års stærkeste klassementsrytter, Chris Froome. Med odds 1.75 på Froome som samlet vinder, er det tydeligt, at der størst forventninger til briten, der også selv har udtalt, at han vil fokusere mere på Vueltaen i år end han tidligere har gjort.

”I tidligere år føltes Vueltaen som en efteranke. I år vi tænkt rigtig meget på det. Vi tager der til som er vi på en misssion, og jeg er opsat på at give det et rigtigt skud i år,” har Froome udtalt tidligere på sommeren.

888sport banner

Sidste år blev han nummer to i klassementet efter Quintana, og efter som colombianeren ikke er med i år, er der gode muligheder for, at Froome kan tage sin første triumf i den spanske tour. Hvis det lykkes for ham, vil han altså have vundet både Tour de France og Vuelta a Espana i samme kalenderår, ligesom han vil være den første brite nogensinde til at vinde det spaneks etapeløb.

Der er dog flere konkurrenter til den 32-årige Froome. Vicenzo Nibali var ikke med i årets Tour de France, og han vil derfor satse fuldt ud på succes i Spanien. Med odds 5.00 er det næstlaveste odds på italieneren, og Nibali har da også før leveret stærkt i La Vuelta. I 2013 blev han nummer to i klassementet, og helt tilbage i 2010 vandt han det hårde etapeløb – dog uden at tage nogen etapesejre undervejs.

Flere outsidere til samlet sejr

Blandt outsiderne i Vuelta a Espana kan nævnes Astanas italiener Fabio Aru, der giver odds 19.00 som vinder.

Han vandt etapeløbet i 2015 og blev nummer fem i årets Tour de France, men måtte gå glip af Giro di Italia tidligere i år. Han vil derfor også være sulten efter succes oven på et 2017, der ikke har budt på mange triumfer udover sejren på femte etape i Tour de France.

Russiske Ilnur Zakarin fra Team Katusha-Alpecin samt colombianeren Miguel Angel Lopez, som også kører fra Astana må også forventes at byde sig til i toppen af klassementet, og en top tre-placering til sidstnævnte, giver odds 4.00.

Der er altså lagt op til et interessant etapeløb i årets Vuelta a Espana, der på lørdag begynder med en holdtidskørsel i den sydspanske by Nímes.

Forude venter tre ugers intenst etapeløb i Spanien. 

Find flere odds på Vuelta a Espana her

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2