VM i badminton finder sted fra d. 19. til d. 25. august 2019 og bliver afholdt i Basel, Schweiz. Omkring 50 nationer dyster om at blive verdens bedste i badminton.

Vi kommer til at vade os i underholdende og nervepirrende kampe fra første runde, hvor verdens bedste spillere vil ofre deres foretrukne arm for at blive verdensmester.

Lad os komme i gang.

 

Hvem har vundet de seneste verdensmesterskaber?

År

Damesingle

Herresingle

Damedouble

Herredouble

Mixed double

2018

Carolina Marin

Kento Momota

Matsutomo/Nagahara

Junhui Li /Yuchen Liu

Zheng/Huang

2017

Nozomi Okuhara

Viktor Axelsen

Qingchen/Yifan

Cheng/Zhang Nan

Ahmed/Natsir

2015

Carolina Marin

Chen Long

Qing/Yunlei

Ahsan/Setiawan

Zhang Nan/Yunlei

2014

Carolina Marin

Chen Long

Qing/Yunlei

Sung-Hyun/Baek-Chol

Zhang Nan/Yunlei

2013

Ratchanok Intanon

Lin Dan

Xiaoli/Yang

Ahsan/Setiawan

Ahmad/Natsir

 

Hvilke danskere er med i år?

Den tidligere verdensmester i herresingle Viktor Axelsen måtte melde afbud til dette års verdensmesterskab grundet en rygskade. I stedet skal andre danskere overtage roret og styre Danmark mod så mange medaljer som muligt.

Damesingle: Hos damerne skal Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt holde den danske fane højt. Ingen af dem er favoritter ved VM, men alligevel kan de godt gå hen og overraske - især Blichfeldt, som i 2017 opnåede sin bedste placering ved VM, da hun strøg i 1/8-finalen.

Kan Blichfeldt mon slå sin personlige rekord i år?

Herresingle: Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Solberg Vittinghus skal trække det tunge læs i herresingle efter Axelsens afbud. Det er tre konkurrencedygtige badmintonspillere, der i den grad har niveauet til at komme langt ved VM.

Jørgensens bedste placering ved VM var i 2015, da han fik bronze. For Antonsens vedkommende var hans bedste placering i 2017 og 2018, da han nåede til 1/8-finalerne. I 2018 tabte han til Kento Momota, som gik hen og vandt VM i herresingle.

Vittinghus' bedste placering er ligesom Antonsen en 1/8-finale i henholdsvis 2018, 2015 og 2014.

Online betting-siderne har den største tiltro til Anders Antonsen blandt de deltagende danskere, efter hans forrygende indsats ved Indonesia Open, hvor han nåede finalen. Hold øje med den 22-årige dansker!

DK Banner

Damedouble: Danmark har i år to lidt uprøvede dame-par med i turneringen. Det drejer sig om Sara Thygesen/Maiken Fruergaard og Amalie Magelund/Freja Ravn. Makkerparret Thygesen/Fruergaard er i den grad mere rutineret end Magelund/Ravn, eftersom teenagerne Magelund/Ravn deltager ved deres første senior VM. Forventningerne er derfor ikke store til de unge og uprøvede danskere.

Omvendt kan Thygesen/Fruergaard sagtens komme til at gøre en god figur, hvis de rammer deres topniveau.

Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup har fået en OK lodtrækning ved VM og kan med lidt held komme i en kvartfinale, men de skal vise tænder og slide badmintonketsjerne op, hvis det skal lykkes.

Mixed double: Sara Thygesen/Niclas Nøhr er et relativt nyt makkerpar og nåede kun til 1/32-finalerne ved VM i 2018. Forventningerne er derfor ikke store. Omvendt kan det kun gavne deres spil på længere sigt ved at spille så mange kampe sammen som muligt.

 

Hvem er favoritter ved VM 2019?

I herresingle er Kento Momota den spiller, man ønsker at slå, men samtidig frygter at møde. Verdensranglisten nr. 1 og den forsvarende verdensmester er på jagt efter sit andet verdensmesterskab.

Verdens nr. 2 Chou Tien Chen og verdens nr. 3 Shi Yu Qi skal forsøge at spolere Momotas planer.

I damesingle er den forsvarende verdensmestre og tredobbelte verdensmester Carolina Marin ikke blevet klar efter en knæskade, og derfor øjner hendes konkurrenter endelig en mulighed for at vippe Marin af tronen.

Verdensranglisten nr. 1 i damesingle, Yamaguchi, er åbenlyst et godt bud på en kommende verdensmester, men det er Tai Tzu Ying og Chen Yu Fei også. Det bliver neglebidende tæt i damesingle.

Semifinalerne ved VM finder sted lørdag fra kl. 10:00, og finalerne begynder søndag kl. 12:00.

 

Find en masse odds på kampene hos 888sport.dk og yderligere informationer om kampene på VM 2019s officielle hjemmeside. God fornøjelse.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?