Der er visse golfbaner rundt omkring i verden, som er på enhver golfspillers ønskeliste. Tænk på St. Andrews, Valderrama eller Pebble Beach. Men der er også nogle golfbaner, som er helt unikke – noget helt udover det sædvanlige, og som du ikke kan stoppe med at tale om de næste mange år. Hvad er det for noget, der gør disse utraditionelle, men fantastiske golfbaner så specielle?

Hvor er de utraditionelle golfbaner?

888sport banner

Tecina (Spanien)

Placeret på den lille ø, La Gomera, lige ud for Tenerifes kyst ved de kanariske øer. Dette er golfbanen, der kræver, at du tager en buggy næsten 800 meter op på siden af bakken for blot at nå den første tee. Derudover kan du opleve verdens første slalom-inspirerede golfbane – en vision fra banedesigneren Donald Steel – hvor det går nedad hele vejen ned til bunden af bjerget.

Banen fører dig ned til et lille hyggeligt klubhus, der minder om et fint lille kolonihavehus, hvor taget er bygget af tin. Her har medlemmerne mulighed for at slappe af med en kold øl i hånden, mens man nyder solnedgangen over Atlanterhavet eller den imponerende udsigt til Mount Teide, Europas højeste aktive vulkan.

Palmetto Hall Plantation (USA)

Bare rolig – du behøver ikke ændre på skærmen – denne bane er virkelig den første geometrisk-designede golfbane. Den kommer med kvadratiske og firkantede greens, bunkers, fairways og vandbunkers.

Den blev oprindeligt designet på en computer, formentlig via Amiga-golfspillet, Leader Board, som inspiration.

North Berwick (Skotland)

Selv ikke Pete Dye kan lave golfbaner som denne. Fundet på en usandsynligt tynd stribe af kyst ved siden af byen North Berwick, ligger denne vidunderlige mulighed for at opleve golf, som det oprindeligt skulle spilles.

Der er greens gemt bag mure, par 4 hvor et 7-jern fra teen er den eneste mulighed, drives over stranden, store huller i fairways, der kan sende dit drive ud af banen og en green, der opdeles af en kløft i midten. Finurlig kan meget vel blive brugt til at beskrive banen, men det er stadig en af de fineste baner i Skotland.

Old Head (Irland)

Da et underligt stykke grund kom til salg i County Cork på toppen af en kløft, hvor der blot var et fyrtårn og nogle vilde får, var der en mand, der havde en anden vision. Da Old Head-golfbanen åbnede op for spil, gav det mulighed for at nyde nogle af de mest spektakulære udsigter fra nogen golfbane i hele verden.

Forestil dig en irsk version af Pebble Beach med en vind på 128 km/t som standard, hvor der samtidig er en fremragende udsigt ved hvert hul.

Nullarbor Links (Australien)

Gør dig klar til at pakke tasken – denne runde tager noget tid at gennemføre. For med en længde på mere end 1300 km er det formentlig (det er) den længste golfbane i hele verden. Den strækker sig fra det vestlige til det sydlige Australien langs med Nullarbor Plain. Nullarbor betyder "ingen træer", men du vil finde ”meget af ingenting” i denne golde del af Australien.

Hvis du mener, at langsomt spil er et problem, så skal du ikke regne med, at en bane-marshall kommer og hjælper med at sætte gang i tempoet. Der er nemlig 48 km mellem hvert hul. Hvis du bliver træt, kan du altid stoppe ved en af de mange restauranter eller gæstehuse på ruten.

Skukuza (Sydafrika)

Har du nogensinde haft brug for at undvige en gruppe bavianer eller en skrålende flodhest, mens du gjorde klar til et skud – uden at være ved den lokale jungle-inspirerede minigolfbane? I så fald er det en mulighed, hvis du besøger midten af Kruger National Park. Der er ingen hegn, der adskiller dyr og golfspillere.

Så hvis du ender med at kaste din Titleist Pro V1 i søen på 5. green, skal du bare vide, at søren også er hjem for flere krokodiller, og du bør derfor nok skynde dig videre til dropzonen. Bare sørg for, at der ikke er nogen leoparder, galopperende giraffer eller forskrækkede elefanter på vej mod dig.

Streamsong (USA)

Når du tænker på golf i Florida, forestiller du dig sikkert palmetræer, villaer der er linet op ved siden af hvert hul og en resort-atmosfære, der giver dig en fornemmelse af, at hvert hul er en ferie.

I dette tilfælde ville du tage fejl. Streamsong er en bane, der er bygget på en gammel fosfatmine, hvilket betyder det lange marram-græs med tiden har taget over, og det får banen til at ligne noget, der burde ligge i Skotland og ikke i tropiske Florida.

Den vigtige banefaktor i golf-betting

Nogle gange bliver "underlige" og usædvanlige baner valgt til at være vært for major-turneringer, og de virker bare – ligesom den amerikanske militærbase, der blev Whistling Straits.

Men der er også nogle, der ikke gør, og det kan påvirke din golf-betting-strategi. Den vidt åbne Chamers Bay-bane, var et funktionsløst spektakel, og valget af den fuldstændig ligegyldige Sahalee, som er kantet af træer, til PGA Championship i 1998 var et andet, hvor få tilskuere dukkede op, da træerne gjorde det næsten umuligt at se hver fairway og green.

Der er dog store golfbaner, der udviser mere raffinerede egenskaber, som nogle spillere finder uimodståelige. Tom Watson foretrak især de skotske links-baner, hvor han vandt fem Open Championships mellem 1975 og 1983.

Ernie Els elskede at spille på Wentworth, hvor han vandt syv World Match Play-titler, købte et hus på grunden og derefter blev udvalgt til at stå for de store ændringer, som var nødvendige, for at banen kunne blive moderniseret.

Tiger havde også sine favoritter, og han vil formentlig komme tilbage til de succesfulde baner. Han vandt på Torrey Pines ved otte lejligheder, otte gange ved Bay Hill, og han vendte tilbage til Firestone for at vinde otte gange. Hvis Torrey Pines er Tigers favoritbane (skal afholde US Open i 2021), så er det også en af Jason Days favoritter.

Han vandt tre gange på banen, og han ser altid ud til at foretrække turneringer på vestkysten frem for Florida Swing, og det er bestemt noget at have i tankerne, når man overvejer at oddse.

Augusta National må ligeledes være Jordan Spieths favorit. Han har spillet fem gange ved The Masters, hvor han er blevet T2-1-T2- T11-3. Dette er ikke overraskende, når man tænker på, at han er en af verdens bedste puttere, og det er nogle af de fineste greens i verden.'

Selv den ene gang, hvor han sluttede uden for top ti, førte han komfortabelt turneringen, da han gik ud på de sidste ni huller. En ting er sikkert, hans grønne jakke fra 2015 vil ikke være den sidste.

Så næste gang du finder dig selv på en bane omringet af sand, gigantiske greens eller endda greens lavet af sand, så tænk på, hvilken type spiller, der ville klare sig godt og hvilke nøgleegenskaber, de har. Det kan være denne, som du fortæller dine venner om i de mange efterfølgende år.

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg