Los Angeles Rams og New England Patriots skal på søndag slås om det eftertragtede Lombardi-trofæ.

Det kostede både Rams og Patriots blod, sved og tåre at nå dette årets Super Bowl.

super bowl

Opsamling

NFC-finalen

888sport banner

NFC-finalen var fyldt med kontroversiel dramatik – en historisk stor fejlkendelse og overtime skulle der til, før Rams kunne glæde sig over en billet i Super Bowl.

Rams stod over for Saints. De to hold havde skiftevis deres dårlige og gode perioder i kampen. Saints så længe ud til at erobre billetten til Super Bowl, men en fatal dommerkendelse i fjerde periode ændrede fuldstændig kampens udfald. En tydelig pass interference foran Rams’ touchdown-zone blev bortdømt, hvilket gjorde, at Saints højst sandsynligt missede et touchdown og en klar matchbold.

nfc

Saints havde dog muligheden for at kompensere for fejlkendelsen i overtime, men de var tydeligvis stadig rystede over den store dommerfejl. Rams’ kicker, Zuerlein, greb dog chancen i overtime og sparkede Rams i Superbowl.

AFC-finalen

Mens man gik og troede, at det ikke kunne blive mere dramatisk, og adrenalinen var dulmet lidt, blev vi mødt med et endnu større adrenalinkick i AFC-finalen.

Hele AFC-finalen blev set på kanten af sofaen – det var utroligt nervepirrende. Begge hold fortjente at komme i Super Bowl med det spil og niveau, som de lagde for dagen.

I ordinær spilletid sluttede kampen 31-31, men i overtime sikrede Patriots sig sejren med en touchdown.

 

Los Angeles Rams

Rams befinder sig i deres fjerde Super Bowl. Dette er deres første siden 2002. I 2002 tabte de, og modstanderen var dengang også Tom Brady og Patriots.

Sidst, Rams vandt Super Bowl, var tilbage i 2000, hvor de slog Titans. Rams hungrer derfor efter mere succes efter mange trofæ-løse år.

goff

New England Patriots

Patriots er modsat Rams et erfaren Super Bowl-hold. Dette er Patriots’ 11. Super Bowl, hvilket gør dem til det hold i NFL-historien, som flest gange har deltaget i Super Bowl. Ud af de 11 optrædender har Patriots vundet fem, og hvis Patriots skulle gå hen og vinde i år, udligner de Steelers, som har vundet flest Super Bowls – seks Super Bowl-sejre er det blevet til for dem.

Patriots er det tredje hold i NFL-historien, som tre gange i streg står i Super Bowl. De var i Super Bowl i 2017, 2018 og nu 2019. I 2017 triumferede de, men i 2018 tabte de.   

 

Super Bowl: Rams vs. Patriots

Dette års Super Bowl bliver de erfarne mod de mindre erfarne. Rams’ quarterback, Jared Goff, er 24 år og har aldrig før deltaget i Super Bowl. Der ligger altså et enormt pres på Goffs skuldre og ikke mindst kastearm.

Rams’ head coach, Sean McVay, har ligeledes heller aldrig været i en Super Bowl. Har McVay mon det, der skal til for at føre Rams til sejr?

På modstanderholdet, står Rams, Goff og McVay over for et garvet mandskab, som nærmest er vant til disse store kampe.

Dette er således 41-årige Tom Bradys niende Super Bowl – han holder rekorden for de fleste Super Bowl-optrædender blandt alle spillere. Brady kan tangere endnu en rekord, som værende den spiller med flest Super Bowl-sejre, hvis Patriots vinder i år.

brady

Patriots’ head coach, Bill Belichick, har imponerende nok også stået ni gange i Super Bowl. Rams og McVay skal være kreative på taktik-brættet, hvis de skal overliste en gammel og vis head coach som Belichick. Der er nærmest ikke én eneste ting, Belichick ikke har oplevet i sin lange trænerkarriere.

Jeg er derfor af den overbevisning, at Patriots kommer til at vinde sit sjette Super Bowl-trofæ. De er mere erfarne og kan og har leveret på et højere niveau end Rams.

En Rams-sejr giver således odds 2.15, og en Patriots-sejr giver odds 1.72.

Men som vi så i AFC-finalen og især i NFC-finalen kan alt ske. Mange forskellige parametre kan påvirke udfaldet af kampen.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
5 interessante rekorder i NFL

5 interessante rekorder i NFL

Counter Strike: Major-finalerne i Berlin 2019

Counter Strike: Major-finalerne i Berlin 2019

Formel 1: italiensk GP 2019

Formel 1: italiensk GP 2019

NFL 2019: De fem fedeste kickoff-kampe i historien

NFL 2019: De fem fedeste kickoff-kampe i historien

Sportskalender 2020: De vigtigste sportsbegivenheder i 2020

Sportskalender 2020: De vigtigste sportsbegivenheder i 2020