NBA der på dansk står for det amerikanske nationale basketball forbund, er en af de mest spektakulære sportsgrene at se.

NBA tiltrækker ofte de absolut bedste spillere fra hele kloden, og det tiltrækker masser af TV-seere og store sponsorater. Alt den opmærksomhed gør det til en af de mest populære sportsgrene at bette på. Fans og rutinerede bettere engagere sig i at placere væddemål i alle afskygninger.

Det er alt fra kamp til kamp væddemål, og odds på, hvem der vinder NBA-mesterskabet.

Og i den forbindelse har vi skabt dennes basketball betting guide, så du kan få en masse relevante basketball tips

banner

 

Sådan better du på NBA

NBA indeholder 30 hold. 29 af disse er fra USA mens et enkelt er fra Canada. Den ene halvdel dyster i Eastern Conference, mens den anden halvdel dyster i Western Conference. Hver conference er delt yderligere op i tre divisioner af fem hold. De otte øverste hold fra hver conference, skal spille mod hinanden i Play-off. Dette foregår over syv kampe, og er mod hold fra ens egen conference. Vinderne af de to conferencer skal til sidst mødes i NBA finalen. Hvert hold spiller over 80 kampe på en sæson, og det betyder, at der er masser af muligheder for at oddse.

Der er mange forskellige muligheder, når man skal bette på NBA. Den som de fleste bettere foretrækker, er at spille på handicap, hvor væddemålet er markeret med et minus foran antal point. Dette viser, at et hold skal vinde med mere end det antal point, for at dit væddemål går hjem. Da holdene i NBA scorer mange point, er dette ofte det foretrukne væddemål. Et andet populært bet er "Lige på", her skal du udelukkende oddse på, hvem der vinder. Dette er ofte godt, hvis et stærkt hold møder en svag modstander.

En anden favorit blandt de mere erfarne bettere, er antal point væddemålet. Her spiller man på, hvor mange point de to hold scorer til sammen. Sidst men ikke mindst, så er odds på halvleg en god ting at starte ud med, når du skal bette på NBA. Det giver dig mulighed for at bette i pausen, og så har du mulighed for at se holdene an, før du laver dit væddemål.

 

Hvordan finder man det bedste tidspunkt at bette: Momentum og psykologi

Selvom der ikke er nogen skudsikker metode til at bette på NBA, så er der ting du kan holde øje med, som kan gøre din kamp til kamp strategi mere succesfuld. Historisk set er en af de største faktorer i NBA, momentum. Hold der har tabt mange kampe i træk, fortsætter med at tabe, mens hold der har fået en overraskende sejr, pludselig ridder videre på bølgen og klarer sig godt i den næste kamp. Et eksempel er Milwaukee Bucks, der ikke blev set som et hold, der kunne gå hele vejen til finalen. Ved sæsonens start lå de ifølge oddsene også til en midterplacering. Se hvor de aktuelle nba odds placerer dem. 

Bevar momentum

I løbet af sæsonen 17/18 spillede Bucks dog gradvist bedre og bedre, hvilket også betød, at de slog Boston Celtics, i Bostons første hjemmekamp i sæsonen. Det var starten på en sejrsrække på seks ud af syv kampe i slutningen af november i 2017 og tidlig december, hvilket gav dem en sejr d. 19. december mod Cleveland Cavaliers, der i sæsonen 16/17 kom i NBA-finalen, og den gang blev anset af bookmakerne til at vinde Easteren Conference, hvor Calvaliers pr. 11. februar 2018 gav odds 2.30. Bucks gav derimod odds 15.00.

Om et hold spiller hjemme eller ude, har også betydning for, hvordan kampen udfolder sig. Psykken betyder meget i NBA kampe, og fans plejer at være meget højlydte, hvor de yder deres fulde support til hjemmeholdet, og det modsatte til udeholdet.

Holdets psykke spiller en rolle

Problemer i truppen kan også have betydning for et holds evner.  Tilbage i 2018 havde Cleveland Cavaliers f.eks. haft problemer, selvom de dengang startede sæsonen stærkt. De havde haft interne stridigheder, hvor de gav hinanden skylden for, hvorfor de pludselig havde tabt flere kampe i træk. Dette var også grunden til, at de i løbet af 2018 mistede deres andenplads i forhold til de den gang aktuelle basketball odds på NBA mesterskabet. 

I de seneste par år har blandt andet Houston Rockets, Lakers, Bucks, Clippers og Golden State skiftevis haft andenpladsen. Houston gav i februar 2018 odds 7.00, mens de forsvarende mestre fra 2017, Golden State Warriors gav odds 1.50. Hvis du laver research på spillere og trænernes kommentarer, og samtidig kigger på nederlag eller sejre i træk, vil det måske give dig en indikation af, hvilken vej du skal bette i forhold til næste kamp.

SPIL NU

 

Hvordan trading kan hjælpe eller ødelægge et hold

En af de ting der gør NBA virkelig populært blandt tilskuere, er trading. Dvs. hvor man bytter spillere indbyrdes mellem holdene. Efter hver sæson, men også af og til under en sæson, vil hold og spillere benytte muligheden for at skifte klub. Dette kan gøre ens hold meget stærkere, men det kan også ødelægge et andet hold. Forudsigelser på baggrund af trades, skal dog gøres med forsigtighed, da det ikke altid er sikkert, at det ender ud med, hvad man forventer.

I sæsonen 17/18 var det mest omtalte trade Kyrie Irving, der skiftede fra Cavs til Celtics, som i stedet sendte Isaiah Thomas den anden vej. Med den firdobbelte NBA MVP, LeBron James, der havde Kevin Love og Dwayne Wade ved sin side, forventede alle dengang, at Cavaliers ville gå hele vejen.

via GIPHY

Det viste sig dog, at tradet af Kyrie Irving blev kostpart, da han fuldstændig overskyggede alt og alle i Boston Celtics, hvor han førte dem til flere sejre efter en hård start. Derfor var det heller ingen overraskelse, at Kyrie Irving i februar 2018 var tredjefavorit til at vinde NBA MVP titlen til odds 17.00. Samtidig stod Stephan Curry og Kevin Durant hos de forsvarende mestre Golden State Warriors til odds 19.00. Isaiah Thomas som de fik i bytte for Kyrie Irving, fik ganske få kampe, da han var skadet det meste af tiden, og det betød, at Cavaliers tradede ham til Los Angeles Lakers.

Pelicans nyder i øjeblikket rigtig godt af, at Zion Williams blev draftet til klubben. Tænk på, hvis Anthony Davis var blevet hos Pelicans. Det havde havde været et yderst slagskraftigt hold, hvis Davis og Zion befandt sig på samme hold, men sådan skulle det ikke gå. I stedet er Anthony på vej mod et NBA-mesterskab sammen med Lakers, hvis de altså kan undgå skader og bevare momomentum. 

 

Strategiske beslutninger: Skader, restituering og "tanking"

Skader har også en stor betydning for NBA-nederlag, og er samtidig en stor årsag til, at trades ikke altid går ligesom planlagt. Selv de mest vanvittige forudsigelser kan gå i vasken, hvis der pludselig kommer en uventet skade. Sådan nogle uventede skader, kan dog give dig en fordel, hvis du skal bette live eller på kampe der start snart - det er et af de nba betting tips, vi fremhæver mest.

I starten af sæsonen 17/18, kunne Celtics se deres superstjerne og nyligt ankommende Gordon Hayward sidde ude resten af sæsonen grundet en ankelskade. Han havde blot spillet seks minutter for sin nye klub, da han blev skadet. Celtics havde problemer med at holde gejsten oppe i de efterfølgende kampe, hvilket resulterede i overraskende nederlag til Milwaukee Bucks. Senere i den sæson fik New York Knicks deres stjerne, Kristaps Porzingis knæskadet, og Knicks tabte de efterfølgende to kampe.

I sæsonen 18/19 vil de fleste også mene, at Golden State tabte finalen-serien til Toronto Raptors, fordi både Klay Thompson og Kevin Durant blev skadet. Curry kunne ikke klare ærterne selv mod et godt spillende Raptors-mandskab. Skaderne har også forfulgt Golden State i sæsonen 19/20, eftersom både Curry og Thompson har været skadet det meste sæsonen. Golden State har derfor rettet blikket mod sæsonen 20/21 og en mulighed for at få et godt draft frem imod den sæson. Det tyder på at Golden State kommer til at benytte tanking resten af sæsonen, for at få en fordel i draften. 

via GIPHY

Restituering er en vigtig parameter

Praktiske ændringer kan også betyde rigtig meget for et holds taktik og deres ydeevne. I NBA er trænerne ikke blege for at bænke deres store stjerner i mindre kampe, så de kan restituere frem imod de vigtige kampe. Dette sker især hvis de har et hårdt program, eller stjernerne er ramt af småskavanker. Hvis et hold sparer på stjernerne, kan det give dig en fordel, da du pludselig kan få et godt odds på det andet hold. Da NBA-programmet er så sammenpresset, betyder det også, at hold ofte spiller kampe to dage i streg, hvilket også har betydning, da spillerne kan være udmattede.

Tanking kan også have betydning

Til sidst kan drafting-systemet i NBA også have en betydning for kampene i NBA. I NBA Play-off møder det bedste hold ofte det værste, hvilket kan betyde, at det dårlige hold taber kampen med vilje. Dette kaldes tanking, da taberholdet i det lange løb vil vinde på det. Hvis de vinder kampen, vil de i stedet miste deres gode draft-pick. Du bør derfor altid holde øje med, om et hold med fordel kan gå hen og tabe en kamp.

Uanset om du bare dypper tæerne i NBA betting og den aktuelle betting bonus, eller du leder efter at udvide dine strategier, så er det værd at holde øje med alt der rør på sig i NBA. Simple basketball betting tips, som at kigge efter trænerens udtalelser eller udmattelse blandt spillerne, kan hjælpe dig til at blive vindende i NBA.

Prøv 888sports NBA betting

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg