1. Gianluigi Buffon – 42 år

Den første sportsudøver på denne liste er den legendariske italienske målmand, Gianluigi Buffon. Trods sin alder på 42 år spiller Buffon stadig fodbold på højeste plan.

Selvom Szczesny for det meste er førstevalg i Juventus, så får Buffon også i ny og næ nogle kampe. Hatten af for Buffon, som har ytret, at han måske tager en tørn til for Juventus på et års tid.

 

2. Michael Schumacher – 43 år

Tilbage i 2012 indstillede Formel 1’s hidtil største racerkører nogensinde, Michael Schumacher, sin aktive karriere.

Schumacher indstillede oprindeligt sin karriere i 2006, men gjorde comeback i 2010 for Mercedes, hvilket altså varede i to år, indtil han endegyldigt sagde farvel til Formel 1.

 

3. Roger Federer – 38 år

Hvis man kan blive ved med at spille tennis i en alder af 38 år og stadig være konkurrencedygtig, så skal der ydes ekstra på træningsbanen og restitueres ekstra meget, medmindre man som Federer er så forudsigende i et spil, at man ikke behøver at løbe så meget igen. 

Senest tilspillede Federer sig en semifinaleplads i herresingle i Australian Open 2020. Det er der altså ikke mange 38-årige tennisspillere, som kan prale med. Vi håber, han først stopper, når han har fået en til Grand Slam-titel til sin store samling. 

 

4. Tom Brady – 42 år

Efter Patriots i år ikke formåede at spille sig i Super Bowl LIV, har spekulationerne om Brady’s indstilling af karrieren fået nyt liv. Omvendt går der også rygter om, at Patriots har indledt en snak med en af NFL’s historiens største ikoner.

Det bliver spændende at se, hvor lang tid vi kan få lov til at nyde Brady og hans quarterback-evner.

 

5. Javier Zanetti - 40 år

I en alder af 19 år brød en ung Javier Zanetti igennem for Inter. 21 år, fem italienske mesterskaber, én Champions League-titel og 860 kampe senere kunne Zanetti begynde at se en ende på sin fodboldkarriere.

I 2014 i en alder af 40 år, besluttede Zanetti at lægge støvlerne på hylden. I dag er Zanetti 46 år, men vi er ikke det mindste i tvivl om, at han stadig kunne spille professionel fodbold. Den mand var et fysisk pragteksemplar – og er det stadig i dag.

banner

 

6. Vince Carter - 43 år

Hvordan kan man holde til at spille NBA i fire årtier? Bare spørg Vince Carter, som i en alder af 43 år stadig spiller NBA.

Han slår til dagligt sine folder i Atlanta Hawks. Vince Carter er indtil videre oppe på 22 sæsoner i NBA. Vince Carter er dermed den første spiller i NBA’s historie, som har spillet 22 sæsoner. Tager han mon en tørn mere, når denne sæson er slut?

 

7. Paolo Maldini - 41 år

Vi er nu nået til den tredje italienske fodboldlegende på denne liste. Landet Italien er gjort af noget helt særligt. Det er nok en god blanding af livsglæde, god vin og mad og fodbold, som er den hemmelig opskrift til, at fodboldspillere i Italien får en lang fodboldkarriere.  

Vi kan nævne Totti, Pirlo, Ballotta, Bizzarri og selvfølgelig Maldini.

I alder af 41 år sluttede Maldini en legendarisk fodboldkarriere. Han rundede hele 902 kampe for AC Milan, hvilket i dag stadig er klubrekord.

I dag er Maldini 51 år og stadig en del af AC Milan, hvor han er sportsdirektør.

 

8. Martina Navratilova - 49 år

En af de ældste sportsudøvere på denne liste er Martina Navratilova, en sand tennis-legende. I sin ekstrem lange og imponerende tennis-karriere var hun i 32 Grand Slam-finaler i damesingle, hvor hun vandt 18 af dem.

I en alder af 37 år valgte Navratilova at stoppe sin karriere, men efter hun blev indlemmet i Tennis Hall of Fame i år 2000, fik hun lysten tilbage og begyndte at spille double-turneringer. Det forsatte hun med, indtil hun blev 49 år.

Hun havde dog en enkelt single-kamp i 2004 ved Wimbledon. Hun vandt kampen i første runde, dermed blev hun den ældste tennisspiller i den professionelle periode til at vinde en kamp – 47 år!

To år senere i 2006 valgte hun så endegyldigt at trække sig fra professionel tennis.

 

9. Serena Williams – 38 år

Fra en tennis-legende til en anden. Serena Williams er i dag stadig aktiv på alverdens tennisbaner, og med stor succes endda.

Hun vandt sin seneste Grand Slam-titel tilbage i 2017. Mon ikke hun får hentet endnu en Grand Slam-titel, inden hun stopper endegyldigt? Det er imponerende at være 38 år og stadig kunne begå sig på allerhøjeste niveau.

Hendes storesøster Venus spiller også stadig tennis i en alder af 39 år, hun har dog i et stykke tid ikke været blandt de bedste.

 

10. Phil Mickelson – 49 år

Okay, golf er måske ikke den mest fysisk krævende sportsgren i verden, men det skal stadig ikke tage noget fra Phil Mickelson, der i en alder af 49 år stadig spiller golf på allerhøjeste niveau.

Normalt har sportsudøvere indstillet deres karriere, når de bliver indlemmet i Hall of Fame, men ikke Phil Mickelson – han ville fortsætte i 2012. Otte år senere svinger han stadig driveren for fuld kraft.

Hvis Mickelson vinder nogle golfturneringer i kalenderåret 2020, kommer han til at slå mange rekorder.

Måske kunne Tiger Woods finde på at gå i Mickelsons fodspor. Tiger Woods er jo trods alt ikke meget yngre end Mickelson – han er 44 år.

 

Det var afslutningen på listen over nogle af de ældste sportsudøvere i nyere tid. Nogle af de ovennævnte sportsudøvere kommer sikkert til at fortsætte en del år endnu. Du kan i hvert fald finde dem i de fleste aktuelle livebet-begivenheder i 2020!  

*Credits: artiklens billede tilhører Gregorio Borgia/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg