Succes i de store globale sportsgrene kan aflæses direkte på bankbogen. Spørg bare de danske tennis, fodbold- og ishockeystjerner, der dominerer top 10-listen over de bedst lønnede danske atleter.

bedst betalte danske sportsstjerner i 2020:

Blot en enkelt kvinde optræder på ranglisten, men det gør hun til gengæld med stil. Ikke overraskende er Caroline Wozniacki Danmarks bedst betalte sportsstjerne, hvilket også ved flere lejligheder er slået fast af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Nedenstående liste tager udelukkende udgangspunkt i fast løn og præmiepenge. Sponsorpenge er således ikke talt med, hvorfor atleternes reelle indkomst er markant større. Det gælder ikke mindst for netop Caroline Wozniacki.

 

1: Caroline Wozniacki, tennisspiller

Caroline Wozniacki formåede i 2018 endelig at hente den forløsende Grand Slam-triumf. Det kunne samtidig mærkes i den i forvejen bugnende pengetank. I alt nåede den danske tennisdronning op på hele 6,6 millioner dollars i præmiepenge i 2018. Det giver en årsløn på cirka 43 millioner kroner. Og så taler vi kun præmiepenge.

2: Thomas Delaney, fodboldspiller i Borussia Dortmund

Den tidligere FCK-anfører skiftede i sommer fra Werder Bremen til den tyske storklub Borussia Dortmund. Det sikrede ham en monsterkontrakt, der ifølge tyske og danske medier sikrer ham en årsløn på små 40 millioner kroner.

3: Nikolaj Ehlers, ishockeyspiller for NHL-klubben Winnipeg Jets

Underskrev sidste år en gigantisk kontraktforlængelse, der over syv år indbringer nordjyden svimlende 265 millioner kroner. Det svarer til en årsløn på cirka 38 millioner kroner.

4: Frans Nielsen, ishockeyspiller for NHL-klubben Detroit Red Wings

En af dansk ishockeys helt tunge drenge i over et årti. Var den første danske hockeyspiller nogensinde til at ramme isen i NHL og har siden haft en stor karriere på den anden side af Atlanten. Skiftede i 2016 til Detroit Red Wings på en 6-årig kontrakt, der indbringer ham cirka 35 millioner kroner om året.

5: Kasper Schmeichel, fodboldspiller i Leicester City

Den danske landsholdskeeper underskrev d. 1. september i år en femårig kontraktforlængelse med Premier League-klubben Leicester. Det sikrede ham et massivt lønhop, så han nu hiver cirka 35 millioner kroner ind på Nemkontoen årligt.

6: Christian Eriksen, fodboldspiller i Tottenham Hotspur

Landsholdets og Tottenhams kreative es underskrev i 2016 en ny fireårig kontrakt. Med kontrakten sikrede Christian Eriksen sig også, at husstandsindkomsten fik et gevaldigt løft. Offensivspilleren scorer årligt cirka 33 millioner kroner.

7: Frederik Andersen, ishockeymålmand i Toronto Maple Leafs

Landsholdets stærke sidste skanse nyder stor succes i NHL, og når man gør det, bliver man godt betalt. Da han skiftede fra Anaheim Ducks i 2016, sikrede han sig en årlig hyre på cirka 32 millioner kroner.

8: Simon Kjær, fodboldspiller i Sevilla

Landholdsanføreren har tjent boksen i en imponerende karriere, der har sendt ham forbi Palermo, Wolfsburg, Roma, Lille og tyrkiske Fenerbahce. I 2017 skiftede stopperen til spanske Sevilla, hvor han tjener omkring 30 millioner kroner årligt.

9: Andreas Christensen, fodboldspiller i Chelsea

Den unge danske midtstopper underskrev tilbage i januar en fireårig kontraktforlængelse med London-klubben, efter at have imponeret under manager Antonio Conte. Lige nu er der imidlertid langt til fast spilletid, men til gengæld kan han glæde sig over en årsløn på omkring 28 millioner kroner.

10: Lars Eller, ishockeyspiller i Washington Capitals

Rødovre-drengen nyder enorm succes som forward i NHL-klubben Washington Capitals. Lars Eller formåede sågar at afgøre Stanley Cup-finalen og skrev sig dermed ind i de danske og amerikanske historiebøger. Succesen kan også aflæses på bankkontoen. Lars Eller skøjter rundt med en årsløn på cirka 23 millioner kroner.

 

Potentielle højdespringere:

• Kevin Magnussen, racerkører for Formel 1-teamet Haas

Den danske Formel 1-stjerne offentliggjorde i slutningen af oktober, at han tager to år mere hos det amerikanske F1-team Haas. Det kommer også til at kunne mærkes i skattekisten. Lønningerne i Formel 1 er svære at sætte præcise tal på, men tyske Bild har tidligere angivet Kevin Magnussens årsløn til omkring 15 millioner kroner. Når den nye kontrakt træder i kraft i 2019, vil hyren formentlig stige betragteligt. Det kan sende den fartglade dansker op på listen.

• Christian Eriksen, fodboldspiller i Tottenham

Spillet om Christian Eriksen er pr. november 2018 i fuld gang. Uanset om det ender med en forlængelse i Tottenham eller et skifte til en anden storklub, så vil det utvivlsomt betyde en klækkelig lønforhøjelse, som vil sende den danske landsholdsstjerne helt op som etter på listen.

Opsummering:

De danske ishockeydrenge er ikke de mest kendte atleter herhjemme, men pengene er enorme i en sport, der har så massiv en kommerciel gennemslagskraft i USA og Canada. Derudover ser beløbene ud til fortsat at stige i fodboldverdenen, hvorfor listen formentlig vil se meget anderledes ud allerede næste år. Og så er det heller ikke utænkeligt, at vi lige pludselig kan få en esportsudøver med. Her vokser pengepræmierne også voldsomt, og Danmark har med blandt andre Astralis bevist, at vi er blandt de bedste i sporten.

Kilder: Tallene er baseret på officielle opgørelser samt danske og udenlandske medier som Bild, Sky Sport, Ekstra Bladet, BT og TV2. Der skal tages forbehold for afvigelser.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Alastair Grant/Associated Press

Først publiceret: d. 29. november 2019

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg