Lang tids planlægning og organisering kulminerer i disse uger, når A-VM i ishockey løber af stablen på dansk grund. Danmark er således vært for den store slutrunde, som forventes at tiltrække tusindevis af tilskuere til landet, mens over en milliard tv-seere vil følge turneringen. 

Selve slutrunden bliver spændende at følge, og der er lagt op til en spændende slutrunde om verdensmesterskabet. 

Sidste år vandt Sverige VM-titlen efter en stærk finale mod Canada, og det er netop de to nationer, der sammen med Rusland og Finland har domineret ishockey-sporten de seneste mange år. Disse fire nationer er også blandt favoritterne i årets turnering, mens Danmark som vært må forventes at få det svært rent sportsligt. 

banner

Find alle odds på ishockey-VM her!

Canada er favorit til odds 2.35

Som nævnt har det canadiske landshold i årevis været en magtfaktor i international ishockey, for hele 26 gange har den nordamerikanske nation - senest i 2016 og 2015.

Også i år er Canada favorit til at vinde verdensmesterskabet, og med Connor McDavid som den store stjerne bliver det interessant at følge canadierne i de danske arenaer. 

Hvis Canada vinder VM, giver det odds  2.35.

Sverige næsten på hjemmebane

Man skal dog ikke afskrive de forsvarende svenske verdensmestre. Svenskerne skal spille sine kampe i Royal Arena i København, og de kommer derfor næsten til at være på hjemmebane - i hvert fald er der grobund for mange svenske tilskuere til kampene på Amager. 

Hele ti gange i historien har Sverige vundet A-VM, og skulle det lykkes at vinde verdensmesterskabet igen, giver det odds 4.50.

Man skal dog have in mente, at svenskerne måtte se sig slået i OL-kvartfinalen mod Tyskland tidligere på året, og der er derfor plads til forbedring på det svenske landshold, der ellers tæller flere stærke navne. 

Stærke russere

En nation man også skal tage højde for, når det handler om favoritter ved det kommende A-VM, er Rusland. Rygraden på landsholdet udgøres af en række spillere fra RSK Skt. Petersborg, og det er derfor en sammentømret enhed, der kender hinanden godt og grundigt, som kommer til Danmark. 

Ved OL på hjemmebane var Rusland tæt på at dumme sig i finalen mod Tyskland, men det endte alligevel med en russisk sejr i overtiden, og nu skal nationen forsøge at følge op på det olympiske guld. 

Hvis Rusland vinder VM, giver det odds 4.50.

Hvad kan Danmark?

Et interessant aspekt ved årets VM-slutrunde er naturligvis de danske værter. I løbet af foråret har der været tvivl om, hvor mange NHL-spillere, der ville stille op for Danmark, men i sidste ende er det et udmærket hold, som landstræner Janne Karlson råder over. 

Der venter dog en svær pulje mod flere stærkere modstandere i pulje B, og det er tvivlsomt, at danskerne kan tangere eller forbedre nationens bedste VM-placering, som er en ottendeplads. 

Bookmakerne tror på et dansk exit efter puljespillet til odds 1.50, men der er før sket overraskelser i sportens verden. 

Under alle omstændigheder er der lagt op til et underholdende sportsbegivenhed af de helt store i Danmark, når det hele begynder den 4. maj. 

 

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2