Foråret er over os!

En klassisk forårsbebuder er således det traditionsrige italienske etapeløb Giro d'Italia, der i løbet af de kommende tre uger løber af stablen i støvlelandet. 

Der er lagt op til et interessant etapeløb i bjergene og på landevejene i Italien, og det bliver spændende at se, hvem der ender øverst på podiet iført den lyserøde førertrøje, som sidste år blev vundet af Tom Dumoulin. 

I denne artikel ser vi nærmere på de tre største favoritter til at vinde løbet. 

888sport banner

Chris Froome som stor favorit

Den største favorit i feltet er Chris Froome. Briten har ikke været med i Giro d'Italia siden 2010, men nu er han tilbage i løbet som storfavorit til at vinde.

Sidste år vandt Froome både Tour de France og Vuelta a Espana, og nu kan han altså vinde sin tredje Grand Tour på stribe. 

Efter at have vundet så meget i løbet af de seneste år, mangler Chris Froome reelt kun at vinde Giro d' Italia for at fuldende sin imponerende rekordliste, og det bliver interessant at se, om det lykkes. Hvis Chris Froome vinder etapeløbet, giver det odds 2.75.

Ny sejr til Dumoulin?

Det er egentlig forkert at kalde Dumoulin som førsteudfordrer til Chris Froome, for det er trods alt hollænderen, der er forsvarende vinder af Giroen. 

Det var en stor overraskelse, at Domoulin vandt etapeløbet foran folk som Nibali og Quintana sidste år, men bedriften var et bevis på, at man ikke skal afskrive den hollandske 'Major Tom', som altså har vundet hver gang, han har stillet op i Giroen (hvilket han kun har gjort én gang).

Dumoulin har en imponerende evne til at overgå sig selv, og skulle det lykkes at vinde Giroen igen i år, giver det odds 3.25.

Colombiansk outsider

Kigger man på nogle af outsiderne til at vinde løbet, er colombianske Miguel Angel Lopez en oplagt kandidat. Astana-rytteren vandt to etaper i 2017-udgaven af Vuelta a Espana, og han har tidligere vundet Schweiz Rundt, så han har før vist sine kvaliteter som klassementsrytter. 

Nu skal han køre som kaptajn for Astana under Giroen, og den 24-årige colombianer bliver spændende at følge i sin første Giro-start.

Miguel Angel Lopez har haft et blandet forår, men han er en fremragende bjergrytter, der før har sat Chris Froome til vægs på bjergetaper i Vueltaen. Nu er turen kommet til Giro d'Italia, og hvis Lopez ender som løbets vinder, giver det odds 7.00.

21 spændende etaper

I det hele taget bliver det nogle inciterende uger, der venter i Italien, og gennem årene har mange store ryttere leveret fantastiske præstationer. 

via GIPHY

Første etape i årets udgave af løbet begynder lørdag den med en enkeltstart i Jerusalem i Israel, hvor de første etaper af løbet skal køres, inden feltet kommer til Italien og Catania ved starten af fjerde etape. 

Det hele slutter med en flad etape i Rom den 27. maj, hvor den samlede vinder skal hyldes på podiet iført den lyserøde førertrøje, der er det synlige bevis på en imponerende bedrift. 

Læs også
Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

 

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder