Efter det tyske Grand Prix gik bersærk i sidste weekend, er turen nu kommet til Ungarn og banen Hungaroring, hvor forhåbentlig varmere og mindre regnfulde himmelstrøg venter racerkørerne. 

Det er sidste mulighed for racerkørerne at sætte sit aftryk, inden Formel 1 holder en lille tre ugers pause. Og i de kommende tre uger skal teamene evaluere og tage store beslutninger frem mod 2020. Derfor kan det ungarske Grand Prix blive afgørende for flere racerkørers karriere i Formel 1.

banner

Ungarske GP: historisk resume

Da Formel 1 tog til Ungarn i 1986, blev Hungarnoring det første sted, som skulle være vært for et Formel 1 Grand Prix bag Jerntæppet.

Den 4,381 km lange racerbane har 14 sving, hvilket har ført til en blandet respons blandt racerkørerne. Hamilton og Alonso erklærede deres kærlighed til banen, men sommervarmen i Ungarn blandet med en masse langsomme sving falder ikke i god jord hos mange racerkørere.

Det er en smal racerbane med mange langsomme sving og ujævnheder, derfor tillader Hungarnoring ikke mange overhalinger, hvilket banen også er blevet kritiseret for gennem tide. DRS’en i opløbet er den bedste mulighed for at overhale i hver omgang.

Og ifølge online betting-markederne er overhalingsmesteren Daniel Ricciardo udset til at udkonkurrere sin teamkollega Nico Hulkenberg på søndag.  

 

Ungarske GP: seneste vindere

2018 – Lewis Hamilton

2017 – Sebastian Vettel

2016 – Lewis Hamilton

2015 – Sebastian Vettel

2014 – Daniel Ricciardo

 

Ungarske GP: flest sejre

6 – Lewis Hamilton

4 – Michael Schumacher

3 – Ayrton Senna

2 – Nelson Piquet, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Mika Hakkinen, Jenson Button, Sebastian Vettel

 

Formel 1 tips: Det ungarske Grand Prix 2019

Max Verstappen ankommer til det ungarske Grand Prix med to sejre i bagagen ud af de seneste 3 løb. Hollænderen var flyvende på det glatte og våde underlag, og fik på flotteste vis rettet sit køretøj op efter en lille snurretur og kunne dermed hente en sejr hjem til Red Bull-teamet.

F1-oddsene på Verstappen til at vinde det ungarske Grand Prix er ikke just overbevisende. I stedet er det yderst sandsynligt, at han snupper en af de tre podiepladser til odds 1.35.

Mange F1-fans, inklusiv os, håber på, at vi får en duel mellem Verstappen og Hamilton i Ungarn, hvilket vi ikke fik lov at se i det tyske Grand Prix.

Hamilton har kun tabt tre løb i denne sæson, og hver gang han har tabt, har han vundet det efterfølgende løb ved alle tre lejligheder.

Sygdom gjorde det sværere for briten i Tyskland, men nu, hvor han er tilbage i fuld vigør, er den femdobbelte mester svær at komme uden om på søndag, og som giver odds 1.90, hvis han sejrer atter en gang.

I forhold til Ferrari får Vettel og Leclerc svært ved at holde farten i de langsomme sving. Både Vettel og Leclerc havde problemer med driftsikkerheden i kvalifikationen i Ungarn, og mens Vettel leverede et sandt mirakel ved gå fra sidstepladsen til andenpladsen i løbet, måtte Leclerc skuffende udgå af løbet.

For Kevins Magnussons vedkommende, var der lidt opmuntring at hente i Tyskland, da danskeren formåede at holde Lewis Hamilton bag sig og dermed kunne sikre sig sine første VM-point siden maj i Barcelona.

Den sidste kvalifikation bliver kørt på lørdag kl. 16:00.

Selve løbet begynder søndag kl. 15:10.

Liveoddsene er tilgængelige ved begge lejligheder – god fornøjelse.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?