Formel 1 fortsætter deres Europa-turné og gør holdt i Tyskland på banen Hockenheimring.

På Silverstone gav Mercedes som forventet alle de andre kørere baghjul. Allerede i kvalifikationen satte sølvpilene al konkurrence til vægs.

Selvom Bottas startede i pole position, fik Hamilton til sidst vendt en skuffende andenplads i kvalifikationen til sin syvende sejr i denne sæson. I løbet profilerede Hamilton af en Safety-Car-fase. Til trods for alt kørte den 34-årige et fejlfrit løb. Med sejren på sin hjemmebane rykker Hamiltons sjette VM-titel nærmere.

I konstruktørens mesterskab er løbet allerede kørt – Mercedes har allerede et forspring på 164 point foran Ferrari.

Kaster man et blik på F1-oddsene, står det klart, hvem der er favorit til weekendens løb.

 

Tyske GP – fleste sejre

Rudolf Caracciola, 6 gange (1926, 1928, 1931, 1932, 1937, 1939)

Michael Schmuacher, 4 gange (1995, 2002, 2004, 2006)

Lewis Hamilton, 4 gange (2008, 2011, 2016, 2018)

 

Seneste vindere på Hockenheimring:

2018: Lewis Hamilton

2017: ikke afholdt

2016: Lewis Hamilton

2015: ikke afholdt

2014: Nico Rosberg

banner

 

Tips – Det tyske Grand Prix

Sidste år på denne bane leverede Hamilton et sandt mirakel og en præstation, som ikke burde være mulig på dette niveau. Han gik fra en 14. plads til at vinde løbet på Hochenheimring. Alt flaskede sig for englænderen, blandt andet fordi føreren af løbet, Vettel, måtte forlade det tyske GP efter et uheld.

Dette banede vejen for Hamilton. Hamilton underspillede også sin rolle i 2016, da han ligesom i 2018 ikke startede i pole position, men alligevel gik hen og vandt løbet. Hamilton er igen i år favorit til at vinde løbet til odds 1.67.

Modsat Hamilton er kæden fuldstændig hoppet af for Vettel. Hans seneste placeringer på Silverstone (16. plads), Spielberg (5. plads) og Le Castellet (6. plads) efterlader han et indtryk af, at han mangler selvtillid og i nogen grad allerede har opgivet håbet.

Kan løbet i hans hjemland give ham uventede vinger? Det kunne den tyske racerkører i hvert fald godt få brug for.

Mens Ferrari har haltet i storstil i forhold til forventningerne, faldt tiøren endelig for Red Bull efter flere stærke præstationer på Silverstone, Le Castellet og ikke mindst på Spielberg, hvor Verstappen vandt løbet.

Det står klart, at Red Bull i øjeblikket kan bide skeer med Ferrari. Verstappen fører pt. med 13 point foran Vettel i den samlede stilling. Kampen om tredjepladsen er dermed fuldstændig åben. Leclerc må også være tændt, da han kun er 16 point bagefter Verstappen.

Det tyske Grand Prix bliver ikke for sarte sjæle. Duellen om tredjepladsen i den samlede stilling bliver værd at holde øje med. Kast et blik på online betting-markederne og se, hvad de siger.  

Den sidste kvalifikation finder sted lørdag kl. 16:00.

Selve løbet begynder søndag kl. 15:10.

God fornøjelse og husk, at du kan finde adskillige liveodds på kvalifikationen og løbet, når det er i gang.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?