Vi er allerede halvvejs med de europæiske racerbaner for Formel 1-sæsonen 2019, og denne weekend drager teamsene til Østrig. Vi håber at få pulsen højere op, end det var tilfældet i Frankrig sidste weekend, hvor man havde hvilepuls under hele løbet.

Det østrigske Grand Prix har igennem tiden haft nogle berømte momenter, og den 4,3 km lange racerbane udfordrer kørerne og bilen på forskellige måder med en stor variation af hjørnesving og lange strækninger, hvor motorens power for alvor kan blive testet.

Det tyder på, at lidt luftforandring er på vej, efter kvalifikationen ikke blev den vanlige Mercedes-dominans som normalt. Leclerc kørte fejlfrit modsat blandt andet Hamilton, som modtog en placeringsstraf.

Vi skal heller ikke glemme, at den danske racer-darling Kevin Magnussen kørte sig ind på en formidabel startplacering, som nr. 10. Opløftende for Magnussen, som har haft nogle svære perioder i de tre forrige løb.

banner

Pole Position og de fem øverste placeringer ser derfor således ud:

1. Leclerc C.

2. Verstappen M.

3. Bottas V.

4. Hamilton L.

5. Norris L.

(10. Magnussen K.)

 

Historisk resume af løbet

Formel 1 blev for første gang kørt i Østrig i 1970 – dengang hed racerbanen Österreichring. Racerbanen var kendt for at være hurtig med radikale og åbne hjørnesving.

Dette gjorde banen utrolig populær blandt kørerne, og især Ferrari dominerede det første Grand Prix i Østrig.

I 1987 blev racerbanen dog taget ud af Formel 1 efter nogle år med mange alvorlige uheld. Men efter en omfattende rekonstruktion af banen, så så racerbanen dagens Formel 1-lys igen i 1997, hvor legendariske Villeneuve vandt løbet.

Banen blev igen over en længere periode fra 2003 indtil 2014 taget ud af Formel 1.

 

Østrigsk GP: tidligere vindere:

2014 – Nico Rosberg

2015 – Nico Rosberg

2016 – Lewis Hamilton

2017 – Valtteri Bottas

2018 – Max Verstappen

 

Østrigsk GP: Flest sejre:

3 sejre – Alain Prost

2 sejre – Ronnie Peterson, Alan Jones, Mika Hakkinen, Michael Schumacher, Nico Rosberg

 

Østrigsk GP 2019: Tips

Inden kvalifikationen var Hamilton atter klart favorit, men skæbnen ville det anderledes, og derfor er det Leclerc og Ferrari, som i øjeblikket er favorit til at vinde løbet til odds 1.70.

Hamilton giver et forholdsvis højt odds på 4.50, hvis han skulle vinde. Han er i vores optik en større trussel end, hvad Formel1-oddsene indikerer. Hamilton overgår Leclerc på rutine, så mon ikke Mercedes-køreren venter på kørerfejl fra den unge Leclerc, hvorefter han så kan slå til.

Speederen skal ikke have for lidt, og Leclerc skal køre med høj risiko, hvis ikke hans udsyn skal skiftes ud med Hamiltons bagende.

Det bliver også spændende at følge Magnussens jagt på at fastholde sin flotte 5. plads, eller måske kan han endda kravle op på en podieplads. Meget tyder på, at vi får pulsen op på det rette spændingsniveau, når man skal se Formel 1 – det gør det hele en tand sjovere, end at Mercedes vinder gang på gang.

Du kan oddse online og dertil finde et utal af liveodds under løbet. Løbet skydes i gang søndag kl. 15:10.

God fornøjelse!

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

 

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder