Alle online betting-siderne fik sig noget af et chok i sidste weekend i Singapore, da Sebastian Vettel og Ferrari dukkede op ud af det blå og sikrede sig de to øverste pladser på podiet. Det er tredje Grand Prix-sejr i træk for Ferrari, som derfor er fulde af selvtillid forud for søndagens løb i Rusland.

Det russiske Grand Prix har tidligere stort set kun handlet om Mercedes, men efter Ferrari har vist, at de har flere skud i bøssen, så kan vi ikke set bort fra Ferrari i denne weekend.

Det russiske Grand Prix er et af de nyeste løb i Formel 1 – lad os tage et lille historisk kig på løbet.

 

Russiske Grand Prix: historisk resumé

Et russisk Grand Prix var allerede oppe at vende i 1980’erne, og selvom der blev gjort en stor indsats for at få Formel 1 til Rusland på det tidspunkt, måtte de parkere ideen i garagen lidt endnu.

Vladimir Putin gik en tur i garagen 20 år senere for at bygge videre på ideen om snart at få Formel 1 til Rusland. Det førte dog desværre ikke til noget.

Rusland gav dog ikke op og fortsatte med at presse på i 2008, da de byggede en racerbane i Fedyukovo, 50 km uden for Moskva.

Racerbanen i Fedyukovo har til den dag i dag, dog aldrig været vært for et Formel 1-løb. Racerbanen har til gengæld afholdt adskillige andre motorløb.

Efter Vitaly Petrov blev den første russiske Formel 1-kører, blev der for alvor sat skub ideen om at få Formel 1 til Rusland. Bernie Ecclestone, en stor britisk erhvervsmand, var stadig hooked på et løb i Rusland, og havde udset Moksva eller Sochi som mulig lokation.

I slutningen af 2010 blev det annonceret, at et russisk Grand Prix skulle være vært i Formel 1 fra 2014 til og med 2020. Løbene skulle finde sted i Sochi, på en gadebane omkring, der snor sig rundt om den olympiske Park.

Det første russiske Grand Prix i 2014 blev noget af et historiske et for Mercedes, da Hamilton og Rosberg sluttede på hen holds vis første- og anden pladsen, hvilket sikrede Mercedes deres første mesterskab blandt konstruktørerne.

Racerbanen: Sochi Autodron

Gadebanen strækker sig over 5,85 km ved det Sorte hav i Sochi. Sochi Autodron er den fjerde længste bane i dette års Formel 1.

Mens det er blevet bekræftet, at det russiske Grand Prix fortsætter til 2025, så har flere F1-fans har rapporteret om, at det russiske Grand Prix i 2020 muligvis bliver det sidste i Sochi.

En rapport indikerer, at en ny racerbane er ved at blive bygget i Skt. Peterburg, og at denne muligvis kunne stå klar i 2021.   

 

Ruslands GP: seneste vindere

2018: Lewis Hamilton

2017: Valtteri Bottas

2016: Nico Rosberg

2015: Lewis Hamilton

2014: Lewis Hamilton

 

Ruslands GP: flest sejre

3 sejre – Lewis Hamilton

1 sejr – Valtteri Bottas, Nico Rosberg

 

Formel 1-tips: Ruslands Grand Prix 2019

Blandt de unge kørere, som kunne gå og vinde mesterskabet en dag, så var Verstappen et godt bud. I stedet stjæler Leclerc i øjeblikket alle overskrifter og var uheldig med ikke at lave et hattrick i Singapore. Liveoddsene fik sig i hvert fald en overraskelse, da Ferrari gav samtlige andre kørere baghjul.

Selvom Leclerc stadig er gigantiske 96 point bagefter Hamilton i den samlet stilling, så fik han bevist, at han i den grad er en legitim udfordrer og deler derfor favoritværdigheden med Hamilton til odds 1.75.

Hastigheden på lige strækninger kommer til at spille en stor rolle på racerbanen i Sochi, og derefter bliver det umiddelbart ikke Red Bulls eller Toro Rossos løb på søndag.

Dem der alligevel har en tro på Max Verstappen, så giver han i øjeblikket odds 2.00, hvis han slutter på podiet.

Med Singapore så frisk i hukommelsen, og Ferraris ændringer, der har fungeret som en drøm, så er udsigterne til, at Mercedes skulle dominere løbet på søndag, relativ små.

F1-oddsene har i hvert fald en fidus til Lerlerc, som burde gå hen og vinde sit første Grand Prix i Rusland. Skulle Ferarri atter engang sejre, ville det stadig ikke få nogen indflydelse på, hvor VM-titlen i 2019 kommer til at stå.

Søndagens løb bliver med sikkerhed en underholdende en af slagsen, hvor en varierende racerbane kommer til at udfordre de respektive holds svagheder.

Løbet begynder på søndag kl. 13:10 – God Fornøjelse

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg