Oven på et besynderligt løb i Rusland, så tager Formel 1 i denne weekend til Japan og den berømte racerbane Suzuka.

Til trods for at Ferraris Sebastian Vettel og Charles Leclerc, havde en klar hastighedsfordel i Sochi, sikrede Lewis Hamilton sig alligevel sejren og kunne dermed udbygge sin føring yderligere i den samlet stilling til 73 point.

Duellen mellem Leclerc og teamkollegaen, Vettel, blussede yderligere op, inden sidstnævnte måtte trække sig fra løbet grundet tekniske problemer. Selvom Mercedes kan prale med en fremragende rekord i Japan, så er Ferrari stadig overbevist om, at de kan dominere løbet.

Lad os starte ud med et lille historisk resume om det japanske Grand Prix…

 

Det japanske GP: historisk resumé

De to første japanske Grand Prix’er fandt sted i 1976 og 1977 på Fuji Speedway. I 1976 var løbet blevet til et titel-opgør mellem Niki Lauda og James Hunt, men grundet monsun nægtede Lauda at køre, eftersom racerbanen var farlig at køre på.

I 1977 kørte Gilles Villeneauve galt og dræbte to tilskuere. Løbet røg ud af Formel 1 indtil 1987.

Da Formel 1 vendte tilbage til Japan, blev løbets hjemsted, Suzuka. Midlertidig i 1994 og 1995 blev Stillethavs Grand Prix’et afholdt. Det skete i Mimasaka på TI Circuit.

I 2007 og 2008 blev Formel 1 afholdt på Fuji Speedway, indtil det japanske Grand Prix flyttede tilbage til Suzuka i 2009 med en plan om at skifte imellem de to lokaliteter. Dette var en del af rivaliseringen mellem Toyota og Honda.

Under den økonomiske krise i 2010, blev Toyota trukket ud aftalen, hvilket resulterede i, at Suzuka sidenhen har afholdt det japanske Grand Prix.

Michael Schumacher, der er den mest vindende kører i det japanske Grand Prix, sikrede sig sit tredje og sjette verdensmesterskab i Japan.

 

Japans GP: seneste vindere

2018 – Lewis Hamilton

2017 – Lewis Hamilton

2016 – Nico Rosberg

2015 – Lewis Hamilton

2014 – Lewis Hamilton

 

 

Japans GP: flest sejre

6 – Michael Schumacher

5 – Lewis Hamilton

4 – Sebastian Vettel

2 – Gerhard Berger, Ayrton Senna, Damon Hill, Mika Hakkinen, Fernando Alonso

 

Formel 1-tips: det japanske Grand Prix 2019

Toto Wolff har udtalt sig, at Mercedes kommer med mindre opgraderinger i Japan, hvilket de har haft brug for, efter de har jagtet Ferrari lidt for meget i den seneste tid.

Sølvpilene har været dominerende i Japan i den hybride periode, men det betyder umiddelbart ingenting i forhold til, hvad F1-oddsene indikerer. Charles Leclerc og Lewis Hamilton er begge favoritter til at vinde løbet, Hamilton har dog en spinkel favoritrolle med et odds på 2.65 i forhold til Leclercs odds på 2.75.  

De fleste nyheder og tips handler i øjeblikket om Ferrari, hvilket umiddelbart giver god mening. Efter en turbulent halvsæson i den første del af Formel 1-sæsonen, så er Leclerc blevet dominerende og Vettel har genfundet formen, siden hans triumf i Singapore.

Udfordringen med at styre de to teamkollegaer, mens de fortsat har deres konflikter, kan meget vel sætte Mattia Binotto i en vanskelig position, atter engang. Hamilton vil være der med det samme, hvis han lugte den miste fejl, miskommunikation eller andre problemer mellem de to Ferrari-kørere.

Verstappen og Red Bull har haft lidt modvind i de seneste Grand Prix’er, men det vil stadig være dumt at afskrive Verstappen. Hans odds på 1.80 for at nuppe en podieplads er dog relativ lav sat med Red Bulls nuværende form taget i betragtning.

Hvis det bliver en regnfuld søndag i Suzuka, skal man holde et vågent øje med Verstappen, som sagtens kunne gå og blive gøre en god figur til odds 6.00. Regnen kan også gøre liveoddsene mere aktuelle, da flere uforudsigelige udfald kan forekomme.  

Kevin Magnussen så længe ud til at holde sin 8. plads i Sochi, men en kørefejl fra hans side førte til en tidsstraf og dermed sluttede danskerne på en 9.plads, som ellers havde kørt et flot løb indtil da.

Online betting-siderne tror i et match-up mod Grosjean, at danskeren vinder til odds 1.72. Det er i den grad værd at overveje, Magnussen har nemlig fået indhentet noget af den fortabte selvtillid.

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg