Formel 1 er fløjet til varmere himmelstrøg på den anden side af kloden, når det mexicanske Grand Prix skydes i gang søndag.

I Japan sikrede Mercedes sig deres sjette konstruktørmesterskab i træk, da Bottas for ca. to uger siden endte på toppen af podiet, efter at have kørt et fejlfrit løb.

I denne weekend kan Lewis sikre sig sit sjette mesterskab, dog har det mexicanske Grand Prix ikke været et foretrukken løb for den dominerende brite i de seneste par sæsoner. Verstappen har vundet løbet de seneste to sæsoner, hvor Hamilton er sluttet på 4.pladsen og 9.pladsen.

banner

Det mexicanske GP: historisk resumé

Det første Formel 1-løb i Mexico fandt sted i november 1962 i sportsbyen Magdalena Mixhuca. Mixhuca har lagt asfalt til nogle episke kampe mellem Jim Clark, Graham Hill og John Surtees, hvor mesterskabstitlen altid var på spil.

Racerbanen, som er lokaliseret i en park i Mexico City, satte racerkørerne under nogle virkelig udfordrende forhold så som høj luftfugtighed og en knoldet overflade.  

Formel 1 brugte racerbanen indtil 1970 og var egentlig også planlagt at skulle finde sted i 1971. Banens sikkerhed var et stort problem efter tidligere hændelser, men løbet fik lov til at blive afholdt.

Efter Pedro Rodriguez’ død blev løbet aflyst og Formel 1 vendte ikke tilbage til Mexico før 1986.

Efter adskillige forsøg på at bringe Formel 1 tilbage til den opgraderet udgave af Mixhuca, som nu blev kaldt Autodromo Hermanos Rodriguez, lykkedes det endelig i 1986, som tidligere nævnt.

En kombination af forskellige problemer blandt andet klager fra racerkørerne og luftforurening, førte til, at Formel 1 endnu engang forlod Mexico i 1992.

Den tidligere F1-boss, Bernie Ecclestone annoncerede i 2009, at Mexico ville blive en del af Formel 1. Rygter svirrede allerede i luften, at det første ville ske i 2014, men adskillige problemer førte til at comebacket i Mexico blev forsinket til 2015.

Autodromo Hermanos Rodriguez

Racerbanen Autodromo Hermanos Rodriguez er i dag meget anderledes end dengang Clark dominerede i 1960. Racerbanen er dog stadig 2286 meter over havets overflade, hvilket du kommer til at høre mange gange i løbet af denne weekend, hvis du skal se Formel 1.

Med en lang strækning i starten og til slut, kan vi godt forvente at se en masse af overhalinger i de første tre udfordrende sving.

Racerbanen er i alt 4.305 km lang, hvor der skal tilbagelægges 71 omgange. Bottas holder omgangsrekorden på 1:18.741 – den fik han i sidste sæson.

 

Mexicanske GP: seneste vindere

2018 – Max Verstappen

2017 – Max Verstappen

2016 – Lewis Hamilton

2015 – Nico Rosberg

 

Mexicanske GP: flest sejre

3 – Jim Clark

2 – Max Verstappen, Nigel Mansell, Alain Prost

 

Formel 1-tips: det mexicanske Grand Prix 2019

Lewis Hamilton er hele 64 point foran teamkollegaen Valtteri Bottas i den samlet stilling og kan sikre sig sit tredje mesterskab i træk i Mexico.

Hamilton har brug for sølle 14 point i denne weekend for at sikre sig mesterskabet. Det er bare et spørgsmål om hvornår, og ikke hvis, det sker for den kommende verdensmester.

Selvom Hamilton måske er den største racerkører nogensinde, så er Mercedes ikke fulde af selvtillid forud for weekendens løb i Mexico. F1-odds indikerer også en form for usikkerhed omkring Hamilton chancer i løbet. Skulle han gå hen og vinde giver det i øjeblikket odds 3.75, hvilket er betydeligt højere odds, end hvad man har været vant til at se i denne sæson.   

Mercedes har underkendt deres chancer igennem hele sæsonen, men denne gang er det altså anderledes. Red Bull viste masser af fart i Mexico sidste år, hvor sølvpilene havde en skidt weekend.

Den lange strækning vil være til Ferraris fordel, mens sektor to og tre er ideelle for Redbulls Max Verstappen og Alex Albon.

Ifølge online betting-siderne er Charles Leclerc i øjeblikket favorit til at starte i pole position til odds 1.95.

Der er lagt op til en gentagelse af løbet i Østrig, hvor Leclerc og Verstappen kørte om sejren. Begge kolliderede i Japan, men banen i Mexico giver de to kørere en mulighed for at duellere side om side i stedet for.

Det forventes, at Red Bull er mere konkurrencedygtige end de seneste par uger, og derfor er det umiddelbart værd at overveje Albon på en podieplads til odds 7.00.

Ty eventuelt til liveoddsene, hvis der skulle ske nogle uventet hændelser. God fornøjelse.

Løbet begynder på søndag kl. 19:10.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg