Efter sidste weekends strabadser i Belgien er det tid til at lægge vejen forbi det Ferrari-gale Italien. Vi begynder med lidt historik.

Den 5,794 km lange racerbane, er en af de racerbaner, der har været med siden det første Formel 1 i 1950. Siden 1950 har racerbanen i Monza altid været hjemsted for det Italienske Grand Prix, undtagen i 1980, da løbet blev kørt i Imola.

Umiddelbart skulle man tro, at racerbilerne bliver hurtigere og hurtigere i takt med, at motorerne bliver bedre, men Rubens Barrichellos har stadig rekorden for hurtigste omgang i selve løbet. Den har brasilianeren haft siden 2004.

Men hvis man tæller træning og kvalifikation med, så formåede Pablo Montoya under en træning i 2004 at køre den hurtigst kørte omgang i F1-historien. Den holdt i 14 år, indtil Kimi Raikkonen slog den i 2018 med en tid på 1:19:119.

 

Italienske GP: seneste vindere

2018: Lewis Hamilton

2017: Lewis Hamilton

2016: Nico Rosberg

2015: Lewis Hamilton

2014: Lewis Hamilton

 

Italienske GP: flest sejre

5 – Michael Schumacher & Lewis Hamilton

4 – Nelson Piquet

3 – Sebastian Vettel, Alain Prost, Ronnie Peterson, Manuel Fangio

 

Formel 1 tips: det italienske GP 2019

Ferrari havde i den grad læst på lektien ved det belgiske Grand Prix, da de startede i pole position og på andenpladsen, samt var en sjælden gang foran Mercedes.

Vettel kunne ikke holde de pågående Mercedes-kørere bag sig og måtte skuffende afgive sin andenplads. Ferrari kunne derimod fryde sig over, at Leclerc bevarede sin føring gennem hele løbet.

Er det mon et tegn på, at Ferrari endelig har fat i den lange ende, så de igen kan konkurrere på lige fod med Mercedes, som gennem hele sæson har domineret adskillige løb?

Ferrari skal ramme det samme niveau på søndag og især i Ferraris fødeland, hvis man for alvor skal tro på, at de er gearet til vippe Mercedes af tronen.

Lewis Hamilton har haft det italienske Grand Prix i sin hule hånd, hvor han har vundet fire ud af de seneste fem løb. Online betting-siderne slår tvivl om Hamiltons vedvarende dominans i Italien, eftersom Leclerc er favorit til at vinde løbet til odds 2.40.

Leclerc fik indhentet nogle vigtige point i den samlede stilling i kampen om anden- og tredjepladsen - især på Verstappen, som måtte udgå af det belgiske Grand Prix.

Verstappen har ikke råd til at udgå af flere løb, fordi afstanden til Vettel på fjerdepladsen er på sølle 12 point. Større er afstanden dog til Leclerc på 24 point, men det er stadig ikke alverden, hvis Verstappen ikke formår at slutte inden for pointene.

Magnussen fik lidt oprejsning i Belgien, hvor det blev til en tiendeplads i kvalifikationen og en 12. plads i løbet. Danskeren har haft for store udsving i løbet af sæsonen, hvilket har tæret på danskernes selvtillid. Han slutter med al sandsynlighed igen uden for top 10.

Forhåbentlig fortsætter de nye vinde med at blæse ved det Italienske Grand Prix, så vi kan få et mere åbent og underholdende Formel 1.

 

Den sidste og afgørende kvalifikation begynder lørdag kl. 16:00.

Løbet begynder på søndag kl. 15:10.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Antonio Calanni/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg