Weekenden bliver sprængfyldt af buldrende motorer og brandvarme dæk, når den tyske bilproducent Mercedes skal forsøge at vinde sit femte løb på stribe.

Det kører på skinner for de to Mercedes-kørere Bottas og Hamilton. De resterende kørere i feltet har indtil videre ikke kunnet yde meget modstand i de seneste fire løb. Især Ferrari har ikke levet op til forventningerne. Den sorte hingst er bestemt ikke stejlende i øjeblikket, eller får vi det for en gangs skyld at se på søndag?

 

Hvad lærte vi i Aserbajdsjan?

Mercedes udviste stor power og stabilitet. De viste også overskud ved at lade Ferraris Leclerc føre løbet et par omgange undervejs. Leclerc kunne efterfølgende glide tilbage i feltet, hvor han sluttede udenfor podiet på femtepladsen.

Bottas vandt løbet og kunne dermed overhale sin teamkollega Hamilton i den samlede stilling. Kun et point adskiller dog de to teamkollegaer.

888sport banner

Ferrari halter allerede bagefter på alle parametre – de bliver nødt til at eksperimentere for at finde de fornødne opgraderinger, så de kan begynde at hente ind på Mercedes, inden det er for sent, og så F1 oddsene kan blive mere udlignet mellem de to konkurrenter.

 

Bliver det atter en Mercedes-dominans i Barcelona?

Rygtet går på, at Ferrari har fået opgraderet deres motor forud for det spanske Grand Prix. Det bliver interessant at se, hvordan opgraderinger kommer til at spille en rolle i kvalifikationen om lørdagen – det vil give en klar indikation for , hvad vi kan forvente i løbet af søndagen.

En ting, som er værd at tage i betragtning, før du vælger et eventuelt væddemål er, at Ferrari tilbage i vinter havde en fantastisk optakt til den igangværende sæson på netop denne bane i Barcelona. De leverede de bedste tider, og derfra steg forventningerne, som så bare ikke er blevet indfriet endnu.

De fleste har dog stadig en fidus til Mercedes, eftersom det er dem, som giver de laveste odds til at vinde kvalifikationen og løbet.  

Den nye opgradering hos Ferrari kommer efter min overbevisning til at få en positiv effekt på kvalifikationen, derfor er det fristende at oddse på, at Vettel eller Leclerc kommer til at vinde kvalifikationen til henholdsvis odds 4.75 og 5.25. På et tidspunkt må Ferrari få bugt med Mercedes, og hvorfor ikke på lørdag?

Spansk Grand Prix

Set med danske briller skal Haas-teamet og Kevin Magnussen i fællesskab grave dybt, hvis de skal have forhåbninger om en større pointhøst end sidste løb, hvor det blev til en 13. plads for Magnussen.

Undervejs i kvalifikationen og i løbet om søndag er det værd at tjekke liveoddsene for interessante udfald.

Kvalifikationen begynder på lørdag kl. 15:00

Selve løbet begynder på søndag kl. 15:10

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Del 1: Rekordholderne i seks af de største NBA-klubber

Flashback: hvilken NBA-kamp ville du gerne have set live?

Flashback: hvilken NBA-kamp ville du gerne have set live?

Del 2: De største spiller- og holdmareridt

Del 2: De største spiller- og holdmareridt

Undervurderede NBA-spillere i 90’erne

Undervurderede NBA-spillere i 90’erne

Sådan better du med oddssystemer: den ultimative guide

Bet med oddssystemer: den ultimative guide