Et historisk Grand Prix

Det britiske Grand Prix er det ældste i Formel 1-kalenderen, da det var det første løb ved åbningen af verdensmesterskabet i 1950. Sammen med det italienske Grand Prix, er det britiske en ud af to nationer, som har holdt Grand Prix i hver sæson siden 1950.

Gennem 1950, 1960 og i de tidlige 70’ere blev titlen ”europæiske Grand Prix” uddelt til en af løbsweekenderne til ære for den sæson. Det britiske Grand Prix blev det ”europæiske Grand Prix” ved fem tilfælde gennem denne periode.

Længe før begyndelsen af mesterskabsløbene blev det første britiske Grand Prix afholdt ved den famøse Brooklands-bane i 1920’erne. Racerbanen blev slemt beskadiget under 2. Verdenskrig, og derefter blev Silverstone aktuel, som var en nyere racerbane bygget på en tidligere Royal Air Force flyveplads.

Silverstone er 5,891 km, og hvem andre end en brite har banerekorden på Silverstone – Lewis Hamilton slog banerekorden i 2017 med en omgang på 1 min og 30,621 sekunder. Online betting-sider har også en fidus til Hamilton ved dette års Silverstone-løb.

 

Britiske GP: Flest sejre:

Lewis Hamilton, Jim Clark, Alain Prost – 5 sejre

Nigel Mansell – 4 sejre

Jack Brabham, Niki Laufa Michael Schumacher – 3 sejre

 

Britiske GP: Seneste vindere:

2018 – Sebastian Vettel

2017 – Lewis Hamilton

2016 – Lewis Hamilton

2015 – Lewis Hamilton

2014 – Lewis Hamilton

banner

 

Betting Tips: Det britiske GP 2019

F1-oddsene taler deres tydelig sprog – Lewis Hamilton har så godt som ejet det britiske Grand Prix i de seneste år og gør det stadig ifølge bookmakerne. Sidste års løb var en smutter i Hamiltons Silverstone-dominans. En langsom start og et lille sammenstød med den tidligere Ferrarikører Kimi Raikkonen satte ham tilbage i kampen om den øverste podieplads.

Hamiltons titelrival fra sidste år Sebastian Vettel udnyttede fordelen til fulde og vandt for anden gang det britiske Grand Prix.

Vettel sluttede på fjerdepladsen i det østrigske Grand Prix 2019, og skulle han vinde på Hamiltons hjemmebane på søndag, giver han odds 6.50, og en placering inden for top 3 giver odds 1.55.

Ferrari jagter stadig med næb og klør deres første Grand Prix-sejr i denne sæson. De var tæt på det i Østrig, men Max Verstappen besejrede knebent Charles Leclerc.

I det store og hele var det en positiv weekend for Ferrari, eftersom de på behørig vis kunne hamle op med Mercedes for første gang i denne sæson. Den unge Ferrari-dou er skabt til at vinde Formel 1 på et tidspunkt, men at holde trit med Hamilton på Silverstone er meget at bede om.

Efter en god start på Formel 1-året har Bottas på det seneste mistet sin kadence i løbene, men til odds 1.35 er det værd at overveje, om Bottas slutter på en af podiepladserne. 

Lørdag kl. 16:00 finder den afgørende kvalifikation sted, og på søndag kl. 15:10 bliver der for alvor fyret op for racerdækkene på Silverstone – liveoddsene er tilgængelige undervejs og giver spænding til den sidste benzins dråbe. God fornøjelse.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Formel 1: optakt til det japanske Grand Prix 2019

Formel 1: optakt til det japanske Grand Prix 2019

De sjoveste og mest ikoniske citater i NFLs historie

De sjoveste og mest ikoniske citater i NFLs historie

Quiz: 10 ikoniske kælenavne i NFL

Quiz: 10 ikoniske kælenavne i NFL

De bedste basket-lokaliteter i NBA

De bedste basket-lokaliteter i NBA

DM Masters Malmø 2019: finalerne

DM Masters Malmø 2019: finalerne