Racerbanen Spa-Francorchamps blev bygget tilbage i 1921 og siden hen blev den udvalgt som en af de syv racerbaner til indvielsen af Formel 1 i 1950.

Siden 1950 har racerbanen altid været en del af Formel 1 – kun seks gange har Spa-Francorchamps ikke været en del af Formel 1-sæsonen, senest var i 2006 og første gang 1957. Igen i år har vi fornøjelsen af den historiske racerbane, som også bliver kaldt trekanten, hvilket er tydeligt at se hvorfor.

Racerbanen i Belgien er også en af de længere racerbaner i denne sæson - med sine 7,004 km er det derfor kun nødvendigt at gøre 44 omgange.

banner

Alle racerkørernes køreegenskaber bliver testet på denne klassiske racerbane, som både indeholder lange strækninger og naturligvis en masse sving, som kaster nogle store G-påvirkninger af sig - derfor skal kørerne være klar over den maksimale fart, racerbilen skal have i de forskellige sving for at yde optimalt.

Efter to ugers pause har konstruktørerne haft tid til at finpudse justeringer på deres køretøjer, samt har kørerne haft ekstra lang tid til at evaluere og forbedrede sig til det belgisk Grand Prix, derfor er der forhåbentligt ekstra meget i vente.

Online betting-siderne forventer i hvert fald et tæt racerløb.

 

Belgiske GP: seneste vindere

2018: Sebastian Vettel

2017: Lewis Hamilton

2016: Nico Rosberg

2015: Lewis Hamilton

2014: Daniel Ricciardo

 

Belgiske GP: flest sejre

6 – Michael Schumacher

5 – Ayrton Sena

4 – Jim Clark & Kimi Räikkönen

3 – Manuel Fangio, Damon Hill, Lewis Hamilton & Sebastian Vettel

 

Formel 1 tips: det belgiske GP 2019

Det er efterhånden gået hen og blevet lidt småirriterende, at Hamilton har været så ekstrem suveræn i denne sæson. Derfor har det været forfriskende at se posen blevet rystet i to af de seneste fire løb, hvor Hamilton har været knap så stærkt kørende.

Vi kan dog ikke komme uden om, at F1-oddsene atter engang favoriserer Hamilton til odds 2.50, selvfølgelig med god grund. Englænderen har nærmest været i ustoppelig og på sit helt eget niveau.

Forhåbentligt har de to ugers pause gavnet Mercedes’ nærmeste konkurrenter, for der er behov forbedringer på alle parametre, hvis Ferrari, Red Bull eller en tredje konstruktør skal få bugt med måske snart seksdobbelte F1-vinder.

Selvom den øverste podieplads er så godt som sikret, uden at jinxe den – så udspiller der sig en utrolig nervepirrende kamp om de to resterende podiepladser i den samlede stilling.

Det er utrolig tæt mellem Bottas, Verstappen, Vettel og Leclerc. Duellerne mellem disse fire bliver værd at følge. Der er flere gode matchup-odds.

Set med danske briller, har Magnussen indtil videre haft en svær sæson. I mellemtiden kan det have givet Magnussen mentalt overskud, at han er blevet gift mens Formel 1 har været på standby.

Kørernes præstationer på banen er bestemt også afhængige af livet uden for banen. Lad os se, hvor danskeren står, efter de første par træninger.

Følg liveoddsene på danskeren og de resterende kørere, når opvarmningen til det belgiske Grand Prix begynder fredag og kulminerer søndag.

Den sidste og afgørende kvalifikation begynder lørdag kl. 16.

Selve løbet starter søndag kl. 15:10 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg