Det føles næsten som i går, at New Zealand stormede mod deres andet VM trofæ i træk, da de besejrede Australien med 34-17 i finalen på Twickenham. Den 20. september 2019 skal de bedste nationer i verden kæmpe om verdensmesterskaber der finder sted i Japan, og hvilken turnering det kommer til at blive.

Alle holdene pånær et er fundet til VM, og størstedelen af puljerne er der allerede trukket lod til. Det eneste der nu skal findes, er vinderen af en lucky-loser turnering, som får lov at deltage. I løbet af november skal Hong Kong, Canada, Kenya og Tyskland konkurrere i en knock-out turnering, hvor vinderen vil få den sidste plads ved VM.
Med lodtrækningen der allerede er foretaget, inkl. pladsen for lucky-loser turneringen, har vi mulighed for at se hvilke hold der er favoritter til at vinde deres pulje, og måske har hvad der skal til for at gå hele vejen.

banner

Gruppe A: En chance for noget magi

Det kommer ikke som en overraskelse, at Irland er store favoritter til at vinde Gruppe A, hvor de giver odds 1.25. Gruppe A indeholder dog også værtsnationen Japan og Skotland.

Japan fik i den grad folk til at spærre øjnene op under VM i 2015, da de overraskende besejrede det dominerende sydafrikanske mandskab med 34-32. Uheldigvis endte de stadigvæk på en 3. plads i gruppen, da de tabte med 45-10 til Skotland efter at have vundet over Samoa og USA. Ved VM 2018 har Japan gode chancer for at avancere fra gruppespillet.

De skal dog yde en solid modstand mod Irland, men med stor opbakning på hjemmebanen, vil de helt sikkert også forsøge. Samtidig skal de også hente sejre mod Samoa og Rusland. Til sidst skal de møde Skotland i en kamp, der uden tvivl kan gå hen og blive er af de bedste kampe overhovedet i gruppespillet.

Gruppe B: De sydlige giganter mødes

I Gruppe B får vi at se en møde mellem 2015 finalisterne i en kamp om førstepladsen. Italien, Namibia og vinderen af lucky-loser konkurrencen er de andre tre hold i gruppen, og derfor forventes det, at New Zealand og Sydafrika skal kæmpe om førstepladsen. New Zealand som forsvarende mestre giver odds 1.10 til at vinde gruppen, mens Sydafrika giver odds 6.00.

Selvom Italien endte på 3. pladsen i Gruppe D ved seneste Rugby VM, så kom deres eneste sejre mod hold som Rumænien og Canada. De formåede dog at give Irland modstand, da de blot tabte med 16-9. De forventes dog ikke at kunne yde den store modstand mod hverken Sydafrika eller New Zealand.

Gruppe C: En ond pulje for England

I 2015 missede England at avancere sig fra gruppespillet, da de tabte en tæt kamp til Wales og et større nederlag til Australian. Gruppe A var en dødsgruppe, og England formåede akkurat ikke at gå videre. I 2019 udgaven af Rugby VM, kan England lide samme skæbne.

Sværhedsgraden er ikke helt den samme i Gruppe C, som den var de for England i 2015, men et stærkt hold må alligevel trække loddet om ikke at gå videre. England, Frankrig og Argentina vil alle kæmpe hårdt om avancement, mens de mindre stærke hold USA og Tonga fuldender gruppen.

Med Eddie Jones der kommer fra Japans hold, og dermed styrker et i forvejen stærkt engelsk hold, giver England nu odds 1.35 til at vinde Gruppe C mens Frankrig og Argentina giver hhv. odds 4.50 og 6.50 til.

Gruppe D: Wales og Australien mødes igen

Georgien, Fiji og Uraugay har fået den heldige skæbne, at de er i pulje med Wales og Australien i Gruppe D. Som det ser ud lige nu, er Australien favoritter til at vinde Gruppe D til odds 1.50, men Wales til odds 2.25 skal ikke afskrives.

Både Wales og Australien har været i god form, hvor de er placeret i top fem på mændendes rugby verdensrangliste. Fra starten af september 2018 er Wales på 3. pladsen, mens Australien er placeret på en 5. plads. Da de to hold mødte hinanden i 2017, var det dog Australien der trak af sted med en 29-21 sejr på Millennium Stadium i Wales. Australierne vandt også året før med hele 32-8, da de mødte hinanden i Wales.

Avancement fra puljerne

Grundet formatet ved rugby VM 2019, forventes der ikke at komme mange overraskelser, når puljekampene er overstået. Selv da Japan besejrede Sydafrika i 2015, kunne de stadig ikke spille sig videre til knockoutfasen. Den eneste store rugbynation der fejlede, var England.

I 2019 er der dog en stor tiltro på, at værtsnationen Japan kan blive båret frem af fansene, så de kan ende i top 2 i Gruppe A. Irland er dog de klare favoritter til at vinde gruppen, især efter deres store dominans ved Six Nation 2018 turneringen, hvor de endte med en Grand Slam sejr. Selvom Skotland gav en endefuld til Japan for tre år siden, så ligner de holdet, der skal afgive deres plads til Japan, hvis der skal komme en overraskelse.

I Gruppe B og D ser det ud til at være meget lige til. New Zealand, Sydafrika, Australien og Wales forventes alle at gå sikkert videre. I Gruppe C kan der komme en overraskelse eller to. England er favoritter til at vinde gruppen lige nu, og deres unge talentfulde mandskab bør kun blive bedre frem mod VM, men Frankrig og Argentina kan bestemt ikke afskrives.

Frankrig formåede at slå England i Six Nations 2018, da de vandt med 22-16 på Stade de France, mens Argentina var meget tæt på i den første af deres to kampe mod England. Der vandt England snævert med 38-34. Det bliver svært for England, men hvis deres præstationer følger deres odds, så bør de ende på førstepladsen, mens Frankrig og Argentina kan kæmpe om andenpladsen.

Hvem er favoritter til at vinde Rugby VM 2019?

Det bør ikke komme som en overraskelse, at New Zealand er favoritter til at vinde Rugby VM 2019. Til odds 2.10 er de måske ikke så store favoritter, som man ellers kunne forvente af dem, når de har har domineret de sidste to VM slutrunder, og er i færd med en ubesejret stime på otte kampe. Det er mod bl.a. Skotland, Wales, tre gange mod Frankrig og to opgør mod Australien.

Et hold der kan byde New Zealand op til dans må være Irland. De vurderes til odds 6.00 for at vinde VM, mens de giver odds 2.80 til at nå finalen. Irland vil ikke kunne møde New Zealand før en finale, hvis de andre grupper ender som forventet. Vinder de Gruppe A, mens New Zealand vinder Gruppe B, vil Irland skulle møde Sydafrika i kvartfinalen og derefter Australien i semifinalen. Det er ingen let vej til finalen, men Irland har et hold der er stærkt nok til at duellere med de bedste.

Hvis Irland møder New Zealand i finalen, så vil de seneste indbyrdes opgør give dem et boost. De mødtes senest i november 2016, hvor den første kamp med en stor sejr på 40-29, mens New Zealand vandt returopgøret i Dublin med 21-9.

Den førende underdog er England, der giver odds 3.50 til at ende i top 2. Australien giver odds 8.50 til at vinde rugby VM, mens Sydafrika giver odds 4.50 til at nå finalen.

Rugby VM skuffer aldrig, og de fans der ønsker at se en anden vinder end "All Blacks" må bare krydse deres fingre og vente i spænding på at se, om der er en ny nation, der kan løfte trofæet som verdensmestre.

Læs også
Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

 

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder